Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@agaven na korpus - 5 zltkov a 200g kryst. cukru vyslahat, 1 vanilkovy cukor, 1 dcl oleja, potom si dam cca pol deci vody, zaslaham 200g hrubej muky. z 5 bielkov a stipky soli vyslahat sneh a opatrne zapracovat do cesta. ked chces kakaove cesto, tak do po deci horucej vody 1-2 lyzice kakaa, podla toho, ake horke to chces mat a vmiesas nakoniec do cesta (ja som korpus tak robila, ze som najskor vyliala do formy asi 2/3 obycajneho cesta vyliala a do zvysneho som dala kakao a len tak rozne povylievala do toho zlteho)
plnku - dovnutra som mala zaprazkovu (tu som robila) a navrch kakaova - to je parizska (v obchodoch predavaju v tetrapakovych 0,5l krabickach, len doma zachladis a vyslahas), pretoze na druhu varku zaprazkovej uz nebol cas 😅
zaprazkova plnka - 30g smetolu/masla roztopit v hrnci a vsypat 30g hladkej muky - urobit zaprazku, zaliat 250ml mlieka a za staleho miesania uvaris kasu (bude to vyzerat ako puding), odstavis a treba pravidelne premiesat, aby sa rovnomerne kasa chladila, nech nemas hrudky. medzicasom zmiesas 250g smetolu a 150-200g praskoveho cukru (cukor podla chuti, ja som davala cca 170g), ked kasa ochladne, zmiesas to so smetolovo-cukrovou masou do hladkej plnky.
ja som si ten jeden korpus rozdelila na 3 tensie platy, pred natretim plnky som si kazdy plat rovnomerne pokropila sirupovou vodou cca pomer jahodovy sirup-voda 1:1a par kvapocok citronovej aromy
este doplnim, z toho cesta rovnako robievam aj babovku, aj klasicky "biskvit" s ovocim, taky univerzalny recept 😅
U nás bude pravdepodobne rizoto 😝
sviečková na smotane, domáca knedľa, mňamka 🙂
zeleninová polievka s ryžou
risotto s morskyma potvurkama 😉na cibulce a posypane parmazanem..
baby, dajte nejaky dobry recept na rajčinovu polievku ☹ ja viem ze to je lahke, ale uz som ju robila 2x a furt jej nieco chyba ☹ mam domaci pretlak od babičky, tak nech ho vyuzijem kvalitne 🙂
nadka 88 no moc ti dakujem.. vajcia vzdy cele mam olej vobec, a hruba muka to voebdec skor vsade polohruba..to mam prvy recept uplne iny a ta plnka ze zapraska to urobim prvy krat..super a smetol vzdy mam heru ..aspon viem kde asi bola chyba..dakujem moc už sa tesim o dva tyzdne zhruba idem piesct aj ja ju som rada se som ta tu nasla....NIkto robi marcipan a ine ale zase koli casu nemozem tam stat dlho vetsinou marcipan kupim robeny sa im moc nepaci..a tak ked kupim urobi si dieta postavicky kvet auticko a ine a to jej dam na tortu ..dakujem a prajem pekny den ti..moc dakujem...aj ostatnym prajem pekny den
brokolicova polievka, pecene ryby so zemiakovo - cibulovym salatom
U nás dnes živanská, ááách to sa zas nadlábnem 😝 😀
na veceru len sunkova pena s chlebom a zeleninou, obed dojedame nech sa uz konecne vyprazdni chladnicka (cesnakova polievka, hrachova kasa a udene)...
jas to viem klom dokola ocokoladovat len ked chcem plnku cokoladovu dam tam co kakako alebo cokoladu??
rajcinova polievka - zase - a vyprazana cuketa so zemiakom a uhorkovy salat
smejkoh ak mas cas ja by som tiez potrebovala recept na brokolicu a cpenat..inak spenatou brokolicovu polievku mne tam stale nieco chyba..presne ako aj pri rajcinovej a to tam mozem dat aj kilo syra...dakuem...brokolica skor taka ako rzdrvena ako skor husta kasova polievka nie taka je dieta zbada kus brokolice to mi hodi do hlavy heheh..dakujem..ak mate cas dajte sem recepty rajcinova brokolica spenat...a moc dakujem tym co maju cas a daju sem recepty ja som aj skusala z googla ale nic stale to iste a obrazok bol taky krasny a husta polievka a ked som to urobila ani chut nebila dobra a ani taka husta..
gulášek a zeleninová polívečka převážně z růžičkové kapusty 🙂 a prďoška si asi dá hranolky, už včera po nich toužila 😀
polievka..nastruhanu skor pomyxujem mrkvu jednu jeden petrzlen dam do hrnca..Miesam kym pusti oradzovu stavu potom podlejem vodou.Dam tam 1 bujom , trosku soli, 4 gulicky korenia jedna gulicka nove korenie, kmin...Necham asi 7 minut povarit..melence..do taniera dam sol vajc ejedno a hladku muku pomiesam to .neskor to davam do hrnca. Inak nie moc hustu kasu muka vaco sol aby bola riedka a tam cez sitko davam do vriuacej vody pomali a premiesavam to zase asi 10 minut cele povarit aby sa melenceky urobili a dovarili. Rychla lahka jednoducha polievka..
vody podla osob asi 2 litre ale podla seba dat tolko vody ako chcete vy a vajco jedno a cele..
fazulova polievka (mala biela fazula + zemiaky + mrkva + petrzlen + provensalske bylinky) a zo soboty mi ostalo trocha cistych cestovin tak na to urobim cesnak s olivami a mozarellou
pangasius peceny v trube na masle s cibulkou a so syrom,k tomu ako priloha pecene zemiacky a vajickova polievocka 🙂
kuraci paprikas 🙂 mnam uz sa tesim
olej hladka muka jemna zapraska ked urovite nie hnedu zaprasku jemnu doliat vody dat sol kmin...1 bujon po zovriati ja davam vajicka..ale dve vajcia rozsvrlovat troska soli a pomali vliat do horucej vranej vody cize zasmazkovej..a tak je vajickova polievka inak ke ddam cesnek ci malo a ine do toho cesnek moc citit maslo plavaju masne oka..ja robim tak vajickovu..davam bujom ma lepisu chut vajickova polievka co robim ja...napise mi neskor niekto brokolicu spenat a rajinovu??Rajcina ja robim ze bud zaklad zamznazka ..ale niekto robi tak ze polievku zahusti mlieko hladka muka ..alebo voda hladak muka..no ja olej zasmazka postup..potom dolejem vodu dam pretlak vela pretlaku asi jeden vetsi alebo dva male ak date jeden mali je to take bez chuti povarim dam korenie dulickove sol a nakniec davam cukor ina mam to moc kysle..tak mam rajcinovu ale ak chete jemnejsiu tak si do toho na koniec dajte aj slahackovu smotanu a povarit..no ja som skusala aj aj ale potom zo slahackou je take divna zase moc ja citim slahacku..tak ja osobne da sa to papat ale podla mna to nie je ono....
alicka aj vajickovu mame presnu ale ja dam bujon lebo ma taku inu chut ..skusala som davat do rajcanky aj bylinky ale nie prerazia moc chut zase...ju pockam si neskor na brokolicu a spenat..
šošovičkový prívarok + párok/vajíčko - čo bude kto chcieť a čerstvé pečivo...
kysla zemiakova polievka a cesnakova omacka z nedelneho hovadzieho vyvaru, k tomu hovadzie maso a zemiakove pyre

@kokorunecka fiha stava sa s teba super kucharka pri dvoch malych cacorkach nestiham