Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@dena akurat kolegina odbehla do nedalekej kapustarne tak u nas bude v sobotu a mnaam tesim sa na kyslu kapustu 😉
zeleninová polievka a palacinky
@titkovamiriam moji chlapi ju strasne lubia a mam pocit, ze ju mame aj dost casto... 🙂
zemiaky na kyslo a k tomu fašírky z kuracieho mäsa 😉
dnes sa dojedalo čo pozostavalo čo bolo v chladničke,,,,......a na večeru bude vypraženy vajičkovy chleba s paprikovou pomazankou a čajikom....
Máme fašírky zo zemiakmi a zeleninovú polievku z krupicovými haluškami
kibuk tie šúlance vyzerajú super aj minule robila ,ale iba pre seba a ostatný jedli slivkové gule ,veď cesto je to isté
kuriatko pečene so zemiakmi a hribovu polievku
dojedame kapustnicu + cestoviny s pestom zo susenych paradajok 😉
my dnes len krupkova polievka lebo som leniva 😀
kamaratka robi placky z kyslej kapusty , cakam na recept od nej , snad mi ho posle. Uz ste ich robili?
dnes zapekany karfiol so zemiakmi, klobaskou a sampinonmi...specialne pre tatina 🙂
a toto robim vecer - sulance z rozkov
POTREBNÉ PRÍSADY
3-4 rožky
voda
hladká muka
mak alebo strúhanka - podľa chuti
POSTUP PRÍPRAVY
Celé rožky dáme do misky a zalejeme vodou. Necháme ich odležat min. 1-2 hod., aby dobre napučali.
Potom rožky vyžmýchame a pridáme k nim hladkú múku, toľko, aby sa dalo vypracovať cesto.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a "šúlame" šúlance. Vytvorené šúlance dáme variť do hrnca s vriacou vodou a varíme ich dovtedy, kým nevyplávajú "hore" . Takto uvarené šúlance môžeme zmiešať podľa chuti s makom alebo so strúhankou.
Je to veľmi lacný recept a nezbadať rozdiel.
ha, tak nakonec ještě i langoše ňamka 🙂
@ikika dakujem za recept urcite zajtra vyskusam. 🙂
@titkovamiriam skusim ten recept od @ikika a uvidim 🙂 Dakujem🙂 a cibulovu nie dost predychavam chute partnera na cesnakovu polievku🙂
baby a ja mam hnusnu nemocnicnu stravu. ziadna inspiracia
ja nemam dietu ale chuti to tak uz viem preco sa hovori sol nad zlato
@nadhera placky z kyslej kapusty su presne ako zemiakove.teda pracovny postup 🙂 ,je super do cesta dat nadrobno nasekanu klobasku alebo slaninku,vela cesnaku a mnaaaam-dlho som nerobila,no teraz mam kapusty a kapusty tak spravím.
Inak kto ste z okolia blavy v kapustarni bernolakovo maju uzasnu kyslu kapustu,hlavkovu aj nasekanu,calamadu a kvasaky a super ceny!!!!
dnes bol obed u babicky - makove slize s perkami - nic lepsie neexistuje 😵
Dnes budeme robit vianocny salat s obalenym pangasiusom 🙂 Taku chut sme si vcera nato spravili,to uz mame pred vianocnu pripravu 😀
dnes polievocky na dojedenie bud bravc.vyvar s rezancami alebo kelova a druhe spagety zo syrom a kecupom 🙂
ryba na masle zemiaková kaša
dnes je na plane šošovicovy privarok s vajičkom namiesto klobasy (tatik asi suhlasit nebude, ale uz sa musi aj on zdravsie stravovat) a rajčinova polievka 😀
dnes u nas paradajkova polievka s krupicovymi haluskami a sosovicovy privarok 😉
ja mam dnes v plane Mexicky gulaš mnam 🙂

segedin s knedlou