icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dena
11. okt 2011

segedin s knedlou

titkovamiriam
11. okt 2011

@dena akurat kolegina odbehla do nedalekej kapustarne tak u nas bude v sobotu a mnaam tesim sa na kyslu kapustu 😉

katushka16
11. okt 2011

zeleninová polievka a palacinky

dena
11. okt 2011

@titkovamiriam moji chlapi ju strasne lubia a mam pocit, ze ju mame aj dost casto... 🙂

miriamr
11. okt 2011

zemiaky na kyslo a k tomu fašírky z kuracieho mäsa 😉

kibuk
11. okt 2011

a predsa domace sulance s oprazenou struhankou preliate maslom a pocukrovane mnaaaam 😉

mata71
11. okt 2011

dnes sa dojedalo čo pozostavalo čo bolo v chladničke,,,,......a na večeru bude vypraženy vajičkovy chleba s paprikovou pomazankou a čajikom....

adulikka
11. okt 2011

Máme fašírky zo zemiakmi a zeleninovú polievku z krupicovými haluškami

kibuk tie šúlance vyzerajú super aj minule robila ,ale iba pre seba a ostatný jedli slivkové gule ,veď cesto je to isté

bubinko83
11. okt 2011

kuriatko pečene so zemiakmi a hribovu polievku

bambola
11. okt 2011

dojedame kapustnicu + cestoviny s pestom zo susenych paradajok 😉

murinka
11. okt 2011

my dnes len krupkova polievka lebo som leniva 😀

ellit
11. okt 2011

@kibuk mnamka velika 🙂))

my dneska pecene kuriatko na jablckach s ryzou a zajtra sparglovy krem a co k tomu este vymyslime 🙂)

nadhera
11. okt 2011

kamaratka robi placky z kyslej kapusty , cakam na recept od nej , snad mi ho posle. Uz ste ich robili?

firstbaby
11. okt 2011

dnes zapekany karfiol so zemiakmi, klobaskou a sampinonmi...specialne pre tatina 🙂

nadhera
11. okt 2011

a toto robim vecer - sulance z rozkov

POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 rožky
voda
hladká muka
mak alebo strúhanka - podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Celé rožky dáme do misky a zalejeme vodou. Necháme ich odležat min. 1-2 hod., aby dobre napučali.
Potom rožky vyžmýchame a pridáme k nim hladkú múku, toľko, aby sa dalo vypracovať cesto.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a "šúlame" šúlance. Vytvorené šúlance dáme variť do hrnca s vriacou vodou a varíme ich dovtedy, kým nevyplávajú "hore" . Takto uvarené šúlance môžeme zmiešať podľa chuti s makom alebo so strúhankou.

Je to veľmi lacný recept a nezbadať rozdiel.

inffinity
11. okt 2011

ha, tak nakonec ještě i langoše ňamka 🙂

jasin
11. okt 2011

@ikika dakujem za recept urcite zajtra vyskusam. 🙂

@titkovamiriam skusim ten recept od @ikika a uvidim 🙂 Dakujem🙂 a cibulovu nie dost predychavam chute partnera na cesnakovu polievku🙂

norita
11. okt 2011

baby a ja mam hnusnu nemocnicnu stravu. ziadna inspiracia

gianni
11. okt 2011

@norita mi dačo hovor,ja som to mala nedávno a ešte k tomu diétu

norita
11. okt 2011

ja nemam dietu ale chuti to tak uz viem preco sa hovori sol nad zlato

norita
11. okt 2011

@gianni nemam dietnu ale chuti tak uz viem preco sa hovori ze sol nad zlato

titkovamiriam
11. okt 2011

@nadhera placky z kyslej kapusty su presne ako zemiakove.teda pracovny postup 🙂 ,je super do cesta dat nadrobno nasekanu klobasku alebo slaninku,vela cesnaku a mnaaaam-dlho som nerobila,no teraz mam kapusty a kapusty tak spravím.
Inak kto ste z okolia blavy v kapustarni bernolakovo maju uzasnu kyslu kapustu,hlavkovu aj nasekanu,calamadu a kvasaky a super ceny!!!!

mimikett
11. okt 2011

dnes bol obed u babicky - makove slize s perkami - nic lepsie neexistuje 😵

katka3012
12. okt 2011

Dnes budeme robit vianocny salat s obalenym pangasiusom 🙂 Taku chut sme si vcera nato spravili,to uz mame pred vianocnu pripravu 😀

kibuk
12. okt 2011

dnes polievocky na dojedenie bud bravc.vyvar s rezancami alebo kelova a druhe spagety zo syrom a kecupom 🙂

tereza79
12. okt 2011

ryba na masle zemiaková kaša

weverka11
12. okt 2011

dnes je na plane šošovicovy privarok s vajičkom namiesto klobasy (tatik asi suhlasit nebude, ale uz sa musi aj on zdravsie stravovat) a rajčinova polievka 😀

firstbaby
12. okt 2011

dnes u nas paradajkova polievka s krupicovymi haluskami a sosovicovy privarok 😉

firstbaby
12. okt 2011

@weverka11 ze ake rovnake menu mame 🙂

miruska15
12. okt 2011

ja mam dnes v plane Mexicky gulaš mnam 🙂