Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes kapustnica, rezne, zemiaková kaša a pečené zemiaky.. ešte nejaký koláčik aj keď ešte stále neviem aký.. 😒
ja som sa dnes rozhodla pre domacu knedlu zo spaldovej muky a svieckovu
dojedame bryndzové halušky. zajtra bude domáca Pizza. (spolužiačka jedla v škole pizzu, tka mi narobila chute)
kelova polievka zo vcera a paprikasove zemiaky 😎
zemiaky s karfiolom zapekane so syrom navrchu, mnam
zelerova kremova polievka, zemiakova kasa, kuracie pecienky s cibulkou
cestoviny so syrovou omáčkou a brokolicou 🙂
Dnes nic...tradicne ako vzdy cez tyzden to istia spagety a cina. 😀
Akurat na veceru idem robit palacinky 🙂
dnes dojedáme,zajtra bude kyslá šošovicová polievka a osie hniezda
obycajna zeleninova polievka a deckam s gulickami a my s mm chlebove kocky 😉
rezen,zemiacky,salatik
drahy doniesol domov zo 5kg kapra - teraz ho cisti, neviem co s nim.... ako s kaprom , prosim rychly recept, nech ho nemrazim. dakujem
dnes som po dlhej dobe pozerala bez servitky a tie palacinky sa mi pacili.v sobotu ich skusim
@nadhera
ja robim rychlu rybu takto:
kusky ryby ususim, osolim a okorenim (cim mate radi, bud hotove korenie na ryby, alebo cokolvek ine),
na panvici roztopim maslo a ryby na nom prudko opeciem z obidvoch stran, potom ryby vyberiem a do toho masla dam petrzlenovu vnat (cerstvu alebo mrazenu nadrobno nasekanu) - tej vnate naozaj dost vela, premiesam s tym maslom a vratim tam ryby, aby sa na nich ta zmes masla a petrzlenu nalepila (takze otocim na obidve strany) ... je to naozaj velmi rychle a fajne ... len treba pracovat rychlo, aby to maslo nezhorelo ...
uz som tak skusala kapra, ale aj lososa, aj filety z tresky a vsetko nam chutilo
@elina313, mensia cibula na drobno nakrajat, opiect na oleji do ruzova, zeler (ja ho davam dost hodne, skoro aj stvrtinu hlavky) na drobne kocky, pridat k cibulke, trochu spolu podusit, zaliat vodou, pridam sol,(niekedy sa moze aj zeleninovy bujon, ale ten teraz nepouzivam, ako som tehu), necham varit do mäkka,uplne rozmixovat, pridam smotanu, petr. vnat a hotovo, korenie, cilli - kto ma rad pikantnu - chut po zeleri je vyrazna a lahodna.... 😀 a plny tanier manzelovi 😀 😀 😀 😀 😀 😝
a dnes som robila šunka flečky
dnes pórová polievka a dojedáme hovädzinu s hlivou ustricovou+zemiaky+uhorky
@kathka0022 ja robím z čerstvých šampiónov...osmahnem si cibuľku, nakrájam šampióny a podusím, pridám Bambino, alebo nejaké trojuholníčkové syry, smotanu, popr. trocha mlieka a Nivu a nechám prevrieť a ešte zahustím trošičkou Gustinom, lebo to mám vždy riedke, mne to nikdy nezhustne...
paradajková polievka s vajíčkovými haluškami a hrachový prívarok s fašírkou a chlebom 🙂 mňam - drobec spapkal skoro viac než ja 😀
@irriss aj ja si prosím tie receptíky na omáčky 😅
inak baby, su tu aj take co davaju obed manzelovi do prace? lebo MM si berie obed so sebou, maju v robote strasnu jedalen, odo mna mu viac chuti, aj usetrime cas aj peniazky trochu. ako to potom robite vecer? mate druhe / ine teple jedlo pre nich alebo ako?
@ikika ked je dobry recept a dobre vysvetleny tak aj varenie je zabava 🙂 a aj sa to podari- nie ako vecsina mojich jedal 😅 dakujem este raz 🙂..
uvidim co ma napadnevarit najblizsie mozno ze budem teraz polroka roka dookola varit len cesnakovu polievku- tu viem teraz asi najlepsie 😅 😀

@gianni http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=29293 ja som robila toto včera a veľmi chutilo.. a do tej teflonovej so 6 macíkmi vyjde presne polovičná dávka.. dúfam, že som pomohla 🙂