Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera na večeru chlebíkové jednohubky a dnes rozmýšľam, že by aj bryndzové pirohy by som aj.... 😒 😒
dnes dojedame zeleninovu polievku a borsc, druhe mame zemiakovu kasu, fasirku so syrom, kyslu kapistu
babule, poradte nejaky rychly kolac. pride ku mne kamoska s gregorovym vrstovnikom a nemam napad.
muffiny peciem bezne, cez vikend som robila kremes,ale ten sa uz zjedol.
asi skor nieco bez kremu, aby sme to vedeli po tych spuntoch aj utriet. dikes
@opica ja som to robila s mojim 3ročnym a susedovou 6ročnou,naraz 2plechy+navrch sme dali žele a pojedlo sa za pol hodku všetko 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25577
rozmrazujem guláš s diviny 😀 a rozmýšľam, čo urobiť k pyré, ktoré mi zostalo. A pomohli by mi nejaké tipy na zeleninové jedlá prosíííím 🙂
rýchle, dobré a osvedčené...nie som náročná, že? 😀
my sme mali spenatove halusky s nivovo-porovou omackou! akoze taka mnamka to bola! v zivote by som nepovedala, ze budem jest spenatove halusky! 😀 ale urcite ich budem robit opat a to velmi skoro 😉
@inffinity dam varit brokolicu (iba ruzicky) do vody, tej dam tolko, aby bola ponorena len brokolica, nie viac, potom je riedka. Rozvarim ju, pretlacim 1-2 struciky cesnaku, trochu muskatoveho orieska, spolu vsetko zmixujem a dam este trochu povarit a pridam syr bambino (1/2 niekedy cele podla mnozstva) . Niekto dava miesto syra smotanu. a prisolit podla chuti (ja solim az sebe na tanieri, malemu este tolko nedosalam) na teflonovej panvici oprazim na kocky pokrajany krajec chleba.
Niekedy dam k tej brokolici varit na kocky pokrajany mensi zemiak, potom nez to pomixujem polovicu vyberiem a druhu polovicu zemiaku pomixujem s tou brokolicou a ked je to hotove, tak tam tie kocky zemiakove naspat primiesam. 😉
Kačka s depou a červenou kapustou 😵
@pusinqa Spenatove halusky: 1/2 kg polohr. muky, spenat (ja som mala mrazeny spen. pretlak, kt. som rozmrazila pre zrychlenie vo vodnom kupeli), cca 4 pretlacene struciky cesnaku, sol, voda k riedeniu cesta. Zo vsetkeho sa urobi cesto, take polotuhe haluskove. Potom bud cez sitko na halusky alebo nahadzat do vriacej vody.
Omacka: Osmazime na oleji por nakrajany na kolieska spolu s nakrajanymi sampinonmi (ja som mala z konzervy). Potom pridame smotanu na slahanie, kratko povarime a pomrvime do zmesi nivu, pridame bambino, nechame kratko povarit aby sa syr rozpustil a hotovo!
🙂
Gulasova polievka a sisky
u nas dnes sviečkova na smotane s hovadzi maskom a domaci knedlik...pre maleho ktory by svieckovu nezjedol som uvarila paradajkovu omacku a tiez si do nej bude močit knedlik 🙂
bravcove masko na stave so zeleninkou+cestoviny a este nepecena smotanova torta
vývar z bažanta, lasagne, smotanová torta 🙂
@barcabejby mnam ja milujem bazanta... 😉 a najsamlepsi je na cervenom vine.. mam mm polovnika tak mame bazantov plny mrazak 😀
sosovicova polievka a parene buchty 🙂
@lucka1987 😀 noo, my sme na tom podobne..ešte ich v mrazáku tiež zopár máme... 😀 Poľovník bol dedko. Ten už medzi nami bohužiaľ nie je, ale našťastie ho zastúpil svokor 🙂 Celkovo zbožňujem divinu...mňááám...A vedela by si mi ten recept na bažanta na červenom víne poslať? Bola by som veľmi rada...Lebo ja ho len zvyknem dať piecť do rúry, prešpikovaného slaninkou, alebo vývar. Nemám žiadne nápady...
dnes u nas kuraci vyvar s mrvenickou a zapekana brokolica 😉
langose
dnes len taka predvecera - domace hamburgery - bude ze to radosti
a krehky jablcnik
zeleninova polievka, zapacene kuracie prsia a ryza
Brokolicka na cibulke a zemiacky 🙂
Baby neviete mi niektora poradit nejaky novy recept ako upravit karfiol...dostala som chut, ale nechcem robit ani polievku z neho, ani vysmazany....chce to nieco nove 😀 a overene od niektorej z vas 😉
@barushkaaam na panvici roztopit bambino priliat smotanu pripadne nivu, nejak kukuricu hrasok pripadne kuracinku, pridat uvareny karfiol a vyliat na cestoviny 🙂 a je to a pripadne to dat zapiect 🙂 my na takychto podobnych cestovinach zijeme aj 4krat do tyzdna 😉
Ryzu s dusenou zeleninkou a kuracimi prsickami 🙂
@jasin dakujeeeem za receptik, zajtra hned vyskusam 🙂 ja milujem na cestovinach brokolicu so syrom, mnaaaam 😉

@nanulik www.mimibazar.sk/recept.php?id=4114