icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jania023
21. okt 2011

@lyongirl daj vediet ako chutil ale nabuduc skus naozaj limetku nie citron lebo ta chut nieje zta ista...a ten olej a limetku nalej do salatu nech postoji minutku pred podavanim...a nezabudni na vnat petruzky da tomu lepsiu chut 😉

ivetah
21. okt 2011

@lucikatn cviklu peciem takto: osupem, nakrajam na osminky, posolim, pridam rozmarin a olej. peciem cca hodinu az dve (vacsinou to dam piect s masom, akurat to do pekaca dam v alobale, aby mi nezafarbila aj maso. takze ak sa maso pecie 1,5hodiny, tak aj cvikla.) je to vyborna priloha 😅

nelicefo
21. okt 2011

Tradícia....syr,hranolky,kebab s ryžou. 🙂

A čo také na zajtra rýchle a chutné,poraďte 😕 😅

annie13
21. okt 2011

@nelicefo ako sa prosim robi kebab?

nelicefo
21. okt 2011

@annie13 to chodím kupovať do reštiky,lebo ja nemám čas vyvárať cez týždeň 🙂 Ale nechcem to tu vypisovať,lebo niektoré majú pripomienky,ale ako inšpiráciu pre žienky domáce som to sem pisla 😉

akika722
21. okt 2011

zajtra tarhoňové rizoto-bude aj na nedelu-to už urobim len polievku nejaku,+bananovo-čokoládovy puding so šlahačkou pre deti 😵

nelicefo
21. okt 2011

@akika722 bože s tým pudingom si mi dala riadne chuteeeeeee 🙂 🙂 🙂

akika722
21. okt 2011

@nelicefo pošlem ti zajtra??? 😀 starši syn sa teši lebo mi "pomáha" 😖 😀
a čo že kupuješ z reštiky?nech si každy vypisuje čo chcem,mne by to bolo jedno keby sa pre toto do mna pustili 😝

nelicefo
21. okt 2011

@akika722 Jasné pošli. 🙂 Ale mojka už neriešim lebo ma tu ešte bloknú za urážanie stránky. 😀 😀 😀

akika722
21. okt 2011

@nelicefo 😀 😀 😀 😀 😀
uražanie? 😅 na koni je už všetko divne 😅

nelicefo
21. okt 2011

@akika722 😀 😀 to vieš...🙂

lussy23
21. okt 2011

My dnes nič. Zajtra máme oslavu, takže sme celý deň piekli. Zajtra budu kuracie stehne, torty, špice, venčeky.

rainbow1
21. okt 2011

včera : pečené údené rebrá s pečenými zemiakmi MŇAM
dnes : zapekané testoviny
zajtra : masko na šťave na prírodno s ryžou a zeleninový šalát

zuzanka028
21. okt 2011

no borne tato tema je uzasna.....ja mam s tymto neuveritelny problem ,,,zda sa mi ze varim stale to iste dookola ,,,,keby tu niekto chcel napisat menu na cely tyzden a za rozumne peniaze bola by som vdacna ,,,,,,ja robim struhanu mrkvovu polievku casto len na oleji oprazim nastruhanu mrkvu a trochu petrzela moyete dat aj trochu vnatky pre chut a zalejem codou jeden bujon a dochutim a pridam halusky ked chcem mat pevnejsie,,,,,potom robim casto klasicku zeleninovu, dnes bol sosovicovyy privarok a zajtra asi fasirky ale teda problem hrozny vymyslat

janca704
21. okt 2011

@zuzanka028 skus tu struhanu mrkvovu polievku aj s ruzickovym kelom. Teda nedas halusky, ale hlavky ruzickoveho kelu - bozska polievka. Prave zajtra sa ju chystam robit 😵 😵 😵

cencul1984
21. okt 2011

@katkas1 ahoj ja mam moju osvedcenu lacnu a jednoduchu 4cele vajicka 20dkg praskovy cukor vymiesas pridas 4 lyzice vlaznej vody pol prasku do peciva pol deci oleja a nakoniec 20dkg hladka muka ja si sesto rozdelim napoly a do jedne j casti pridam bud granko alebo kakao alebo potravinarsku farbu pecies 45min na 180 tke vypnes ruru a babovecka na svete polejes cokoladou alebo ocukrys a supis

kibuk
22. okt 2011

dnes dojedame a inac oblozene chlebicky,jednohubky, aaa snad niecim este manzel prekvapi 😉 k dnesnemu sviatku 🙂

jajuska1411
22. okt 2011

zemiakove placky

kibuk
22. okt 2011

a deturence si vybrali este palacinky tak budu 🙂

anaxamon
22. okt 2011

ja som si uz na dnes rozvarila, zacala som hovadzim vyvarom, dalej varim bravcove pecene, kapusta a knedlik, potom este fazulovu polievku na sladko a este jedno jedlo ale to som zabudla co mam varit musi mi to manzel opat pripomenut (jooj strasne s tou pamatou 😀 )

adelaida33
22. okt 2011

mrkvová polievka s haluškami a cestoviny so syrovou omáčkou

nadhera
22. okt 2011

rano som urobila rybaciu pozmazanku - suprova, robim ju stale. lebo lepsiu som nejedla a to som ich teda vyskusala,kym som sa dopatrala k tej naj...

polievocka zo vcera fazulova+krupky+zemiacky, urobim spagety a vecer langose,zo vcera mam este trochu cesta. nebojte- to je cesto,ktore kysne v chladnicke. 😉

nadhera
22. okt 2011

@zuzanka028 mne sa v Peliskoch pacilo ako Donutil /lamapasak/nutil svoju zenu pisat na kazdy tyzden jedalny listok a davali to na nastenku v byte. Kedysi som sa tomu smiala, odkedy mam deti, zistujem,ze je to dobra vec.
Asi zavediem aj ja 😀 😀 😀

zuziq
22. okt 2011

@nadhera prosim si recept na tu rybaciu 😀

nadhera
22. okt 2011

@zuziq zakladom su udene sproty 🙂 kupujem ich v kauflande. Maslo /maslicko/ 3/4 velkeho balenia rozmiesam so sprotami, pridam cibulku a kocku syrokremu /uz som davala aj dva trojuholnicky karicky ,alebo trosku z crievkoveho syra/ , pokvapkat citronom, poriadne rozmixovat, dat do chladnicky a hotovo. Ziadne koreniny,sol. Udene sproty a syr tomu daju spravnu chut. 🙂

iinuska
22. okt 2011

@nadhera aj ja tak robievam, ale davam este plnotucnu horcicu, a namiesto sprotov klasicke sardinky v oleji 🙂

zuziq
22. okt 2011

@nadhera no musim vyskusat, tie udene ryby tomu daju asi inu chut ako klasicke ryby, lebo podobne to aj ja robim. Ale aj tak by som chcela vediet presny recept na pomazanku rybaciu, co nam robili v skolke a skole, ta bola uuuplne naj 😵

nadhera
22. okt 2011

@iinuska z klasickych sardiniek aj tuniaka to mam tiez odskusane, ale nie je to ono.

@zuziq existuje kniha,kde su recepty vyslovene pre skoly a skolky, kde sa vari vo velkom , mne v skole veeeelmi chutila spenatova,dokonca spoluziaci mi ju s radostou davali /museli sme odnasat prazdne taniere/. Dodnes milujem spenat. 😀 Ale taku skolsku polievku nedokazem urobit. Snad sa ohlasi mamina zo skolskej jedalne a da recept.

mitka2007
22. okt 2011

@zuziq ja robim tuniakovu natierku z troch konzerv tuniaka vo vlastnej stave,jednu velku cibulu,cele obycajne maslo,tri-styri uvarene vajicka na tvrdo a dve ciervka syru babina.vobec nesolim,ani nekorenim a je to hrozne,ze mnaaaaaaaaaaaaaaam 😅 😀 😉

mitka2007
22. okt 2011

a zajta si spravim tie mlete rezne so syrom,zemiakove pyre a calamadka.juj,uz sa tesiiiiiiiiiiiim,ako male dieta.chichichi 😀