Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lucikatn cviklu peciem takto: osupem, nakrajam na osminky, posolim, pridam rozmarin a olej. peciem cca hodinu az dve (vacsinou to dam piect s masom, akurat to do pekaca dam v alobale, aby mi nezafarbila aj maso. takze ak sa maso pecie 1,5hodiny, tak aj cvikla.) je to vyborna priloha 😅
Tradícia....syr,hranolky,kebab s ryžou. 🙂
A čo také na zajtra rýchle a chutné,poraďte 😕 😅
zajtra tarhoňové rizoto-bude aj na nedelu-to už urobim len polievku nejaku,+bananovo-čokoládovy puding so šlahačkou pre deti 😵
My dnes nič. Zajtra máme oslavu, takže sme celý deň piekli. Zajtra budu kuracie stehne, torty, špice, venčeky.
včera : pečené údené rebrá s pečenými zemiakmi MŇAM
dnes : zapekané testoviny
zajtra : masko na šťave na prírodno s ryžou a zeleninový šalát
no borne tato tema je uzasna.....ja mam s tymto neuveritelny problem ,,,zda sa mi ze varim stale to iste dookola ,,,,keby tu niekto chcel napisat menu na cely tyzden a za rozumne peniaze bola by som vdacna ,,,,,,ja robim struhanu mrkvovu polievku casto len na oleji oprazim nastruhanu mrkvu a trochu petrzela moyete dat aj trochu vnatky pre chut a zalejem codou jeden bujon a dochutim a pridam halusky ked chcem mat pevnejsie,,,,,potom robim casto klasicku zeleninovu, dnes bol sosovicovyy privarok a zajtra asi fasirky ale teda problem hrozny vymyslat
@zuzanka028 skus tu struhanu mrkvovu polievku aj s ruzickovym kelom. Teda nedas halusky, ale hlavky ruzickoveho kelu - bozska polievka. Prave zajtra sa ju chystam robit 😵 😵 😵
@katkas1 ahoj ja mam moju osvedcenu lacnu a jednoduchu 4cele vajicka 20dkg praskovy cukor vymiesas pridas 4 lyzice vlaznej vody pol prasku do peciva pol deci oleja a nakoniec 20dkg hladka muka ja si sesto rozdelim napoly a do jedne j casti pridam bud granko alebo kakao alebo potravinarsku farbu pecies 45min na 180 tke vypnes ruru a babovecka na svete polejes cokoladou alebo ocukrys a supis
dnes dojedame a inac oblozene chlebicky,jednohubky, aaa snad niecim este manzel prekvapi 😉 k dnesnemu sviatku 🙂
zemiakove placky
a deturence si vybrali este palacinky tak budu 🙂
ja som si uz na dnes rozvarila, zacala som hovadzim vyvarom, dalej varim bravcove pecene, kapusta a knedlik, potom este fazulovu polievku na sladko a este jedno jedlo ale to som zabudla co mam varit musi mi to manzel opat pripomenut (jooj strasne s tou pamatou 😀 )
mrkvová polievka s haluškami a cestoviny so syrovou omáčkou
rano som urobila rybaciu pozmazanku - suprova, robim ju stale. lebo lepsiu som nejedla a to som ich teda vyskusala,kym som sa dopatrala k tej naj...
polievocka zo vcera fazulova+krupky+zemiacky, urobim spagety a vecer langose,zo vcera mam este trochu cesta. nebojte- to je cesto,ktore kysne v chladnicke. 😉
@zuzanka028 mne sa v Peliskoch pacilo ako Donutil /lamapasak/nutil svoju zenu pisat na kazdy tyzden jedalny listok a davali to na nastenku v byte. Kedysi som sa tomu smiala, odkedy mam deti, zistujem,ze je to dobra vec.
Asi zavediem aj ja 😀 😀 😀
@zuziq zakladom su udene sproty 🙂 kupujem ich v kauflande. Maslo /maslicko/ 3/4 velkeho balenia rozmiesam so sprotami, pridam cibulku a kocku syrokremu /uz som davala aj dva trojuholnicky karicky ,alebo trosku z crievkoveho syra/ , pokvapkat citronom, poriadne rozmixovat, dat do chladnicky a hotovo. Ziadne koreniny,sol. Udene sproty a syr tomu daju spravnu chut. 🙂
@iinuska z klasickych sardiniek aj tuniaka to mam tiez odskusane, ale nie je to ono.
@zuziq existuje kniha,kde su recepty vyslovene pre skoly a skolky, kde sa vari vo velkom , mne v skole veeeelmi chutila spenatova,dokonca spoluziaci mi ju s radostou davali /museli sme odnasat prazdne taniere/. Dodnes milujem spenat. 😀 Ale taku skolsku polievku nedokazem urobit. Snad sa ohlasi mamina zo skolskej jedalne a da recept.
a zajta si spravim tie mlete rezne so syrom,zemiakove pyre a calamadka.juj,uz sa tesiiiiiiiiiiiim,ako male dieta.chichichi 😀

@lyongirl daj vediet ako chutil ale nabuduc skus naozaj limetku nie citron lebo ta chut nieje zta ista...a ten olej a limetku nalej do salatu nech postoji minutku pred podavanim...a nezabudni na vnat petruzky da tomu lepsiu chut 😉