Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kuraci vyvar- treba nieco teple, kedze vonku je tak skaredo 😕
A morcacie na smotane s kolienkami. 😉
kuracia cina s ryzou a mozno paradajkova polievka
@jania023 skúsila som zadať do vyhľadávača, či tu niečo také je a našla som len toto, ale možno skúsim v nejakej zdravej výžive sa popýtať...
http://www.toppotraviny.cz/oleje-z-repky-a-slun...
http://www.just.sk/produkty/etericke_oleje_a/k5...
u nas dnes rascova polievocka s vajcom a kurpicovymi haluskami, poobede urobim palacinky s dzemom a cokoladou a zo vcera este mame zemiakovy salat a rezne 🙂
šošovicová kyslá polievka a zemiaky s vysmaženou cuketou
baby robili ste niekto Humus natierku z ciceru? Ake to je a k čomu sa to hodi? Dakujem
@katkas1 ja si tiez myslim, ale v DM taka je a jedna kočka mi to tu poradila, ale uz nenapisala či to robila... nakoniec som sa rozhodla inak a spravila som jablkovu s čerešnami, škoricou a klinčekmi 😀 je mnamková 😀 ale zajtra by som chcela zasa s jablkovu s bananmi urobit, tak som zvedava, tiez mam pocit ze to zhnije, ale kočky mi tvrdili ze to je OK
vajíčková polievočka, zemiačková kaša,bravč.rezeň,mrkvový šalátik...ana večeru palacinky s džemom a nutelou...a idem sa bŕlať v receptoch,..mám chuť na niečo iné...niečo,čo som ešte nerobila..takže sa idem nechať inšpirovať 😉
dnes dojedám zvyšky a pozdejsie urobím bryndzovú polievku a upečiem hurku s klobásou a zemiakmi a ako dezert som pripravila len také falošné tiramisu do pohárov,mne bez cukru pravdaže(už som aj zjedla a priatel má v ladničke ked príde večer domov)
@erzebet2 prepac pisem az teraz nedalo sa... tak ja nakrajam tri-styri parky na kolieska osmahnem na oleji,pridam nadrobno nakrajanu cibulu,chvilu to neham tak-miesam,pridam rozdrveny bujon,lyzicu hladkej muky a premiesam a zalejem mnozstvom vody kolko chcem polievky.Ochuti,necham trocha povarit a pridam zemiacky a varim kym niesu makke,ak by polievka bola velmi "priesvitna" spravim zatrepku a dobru chut
hrstkova polievka madarsky dojeme zo vcera a urobim este puding 😉
vypražane file a zemiakova kaša 🙂
u nás sa doje slížiková polievka, napacované kuracie mäso s ryžou. Robím jablkovú výživu, tak som aj rada, že nemusím iné variť...
@moonlightka Falošná gulášovka: Najprv speníš na oleji cibuľku, pridáš mletú č.papriku-trocu osmahneš, pridáš ošúpané, nakrájané zemiaky,ktoré trochu opražíš s cibuľkou a zaleješ vodou.Pridáš rascu, korenie, sol,majoránku - to čo ide do gulášu. Ak máte radi papriku a paradajku / lečo/ môžeš pridať. Keď budú zemiaky hotové pridáš nakrájaný párok/salámu ja dávam konzervové bravčové mäso z Lidla - jemne korenené br. mäso vo vl. šťave- tak sa myslím volá a je úplne super.. No a ak chceš zahustíš, ja už nezahusťujem a dochutíš. Je rýchla a super... 😎 😎
od vcera mame zemiakovy zavin plneny udenym masom, prvykrat som robila a paradne sa podarilo, odporucam 🙂 tu je recept http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/...
dnes zeleninova polievka s krupkami a varene udene masko so zemiakmi.
plnena paprika (teda ja robievam len gulky v paradajkovej omacke a hodim tam jednu, dve papriky na chut, ktore ale nik neje) a bud knedlik, ale my to vyjedame s chlebikom velmi radi 🙂
dnes klasicke karbanatky (do zmesi pridavam este nahrubo nasturhany eidam, ktory sa pri peceni pekne rozpecie) k tomu varene zemiaky a uhorkovy salat.
@weverka11 ja som tiez zavarala asi 100 7 decovych poharov a este budem ale s bananom som sa bala, robila som s hruskami, broskynami, len cisto jablkovu, potom so skoricou. Daj mi vediet ci sa ti tie bananove nekazili, ja by som tiez potom urobila, mam 2 krpcov, takze to bude mat kto pojest. 😀
platky na houbach a ryze
@daniz dakujem za recept...vyzera super, urcite vyskusam 😉

@lyongirl vnatky nesetri ta tomu da dobru chut..skoda je len ze namte original olej citronovy ten je o hodne silnejsi ako citrom...na taku prenikavu limetkovu vonu a nieje nejak estra kysli ale je bajecny 😉