Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@dazdovka uou tam su same super recepty!!! 🙂
@titkovamiriam 🙂 hej hej, ja zboznujem tu rubriku "babickine recepty" lebo pripravia jedlo podla povodneho receptu, aj dalsiu variantu, ako pripravu zjednodusit s pouzitim novych postupov...
@dazdovka pridem domov a idem vyberat a odkladat,akoto ze som na to este nenatrafila 😉 díííík
cely vikend som nevarila, kedze sme boli u mamy, tak som si to dnes vynahradila 😉 Brokolicova kremova polievka, spanielske vtacky so zemiakovym pyre a mandarinkove muffinky....
u nas bude zemlovka zajtra dostala som dve debnicky jablk 😉 -ja sa tesim,chalani hromzia 😀
dakujem za podnety ,,,,,,tak teraz mozno ja niekoho inspirujem zajtra bude nieco s karfiolom bud polievka ale smazeny ...ale najskor zapekany .....len do maka uvarit voode zmiesat s udenym syrom dve vajicka moze byt trochujatruhanky a lebo muky na dospojenie a necha sa zapiect ja davam vsetko podla nalady ale cim viac syra tym lepsie
Mali sme zo včera čevabčiči a slepačia polievka. 🙂
baby pomozte mi najst recept na ,,plneny chleba,,taky co sa vydlabe -potom sa tam nieco da-salat alebo nieco take a zapecie sa to...volakedy som ten recept mala no neviem ho najst-Marek chcel vareny chleba ale to myslel topinky s cesnakom a ja som si hned na toto spomenula 😉
my sme mali cestovinky s kuracím maskom, cukinou a mrkvou so smotanovo-syrovou omáčkou.
@titkovamiriam http://www.dobre-recepty.sk/detail/11452-sedlia...
ale mozes ho naplnit cim chces 🙂
diiik to je božske 😉
babule, dajte dobrý recept na vajíčkovú pomazánku.... a rada by som takú, aby moc nestuhla, keď ju dám do chladničky... aby sa dobre natierala na chlebík... lebo moja je síce fajná, ale keď ju vyberiem z chladničky a hneď natieram, tak sa strašne drobí 😅
@jajuuus varene vajcia 4-5,,1cibula,,tvrdy syr,,biely jogurt alebo kysla smotana,1-2 PL tatarskej omacky,,1-2 PL horcice,,sol ,,mlete cierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
vajicka uvarime natvrdo,posekame na co najmensie kusky.pridame nadrobno cibulu.zamiesame,pridame jogurt/smotanu,,tat.om. ,, horcicu.dochutime solou a korenim. nakoniec pridame nastruhany syr.podla chuti pridame horcicu,tatarku,sol korenie...dat do chladnicky a hotovo !!!
dala som robiť chlebík do DP a navarené mám od včera
Dnes budú špagety a krémová hrášková polievka s krutónmi... Obľúbené jedlo môjho menšieho 🙂
dnes dojeme zemiakový paprikáš s karé zo včera a ešte si urobíme palacinky
dnes cigánska pečienka s pečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom a 15 minútova strúhaná polievka
boršč
@barushkaaam ja robím tzv. syrové tajomstvo - niečo ako karbonátky/fašírky so syrom: mleté mäso + strúhaný syr, vajíčko, korenie a trošku mlieka. Oprášim v múke a tak v cestíčku a vyprážam pozvoľna.
@jajuuus ahoj, ja uz roky robievam tuto natierku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31668&use... volame to salat ale ked su vajicka nakrajane na drobno tak je to natierka (a na dochutenie mozes pridat aj trosku horcice)
dnes bude cesnakova polievka (ostalo mi trocha vyvaru tak tam pretlacim cesnak a pridam krutony) a ako druhe pecene zemiaky a cvikla s nejakym dresingom z bieleho jogurtu
@dupinka tak ja robim klasicke karbanatky, akurat ich neobalujem v struhanke, ale necham tak. Aby drzali pokope staci vajicko, mne to tak viac chuti...a ked je v nich ten eidam, tak ten sa krasne rozpecie a karbanatky maju potom podla uplne inu chut. Teda aspon mne sa zda 😀
@barushkaaam u nás to je tiež pochúťka
u nas dnes polievocka este zo vcera - rascova s vajickom a pre mna a malicku si urobime zapekanu brokolicu, manzelovi spagety s masovo-paradajkovou omackou 😉
@dupinka to verim, mne to tiez straaasne chuti 😉 uz teraz sa neviem dockam obeda 😀

@ewana73 priznám sa že aj mne niekedy praskne,hlavne ked sa mi nechce dať do rúry a robím na šporáku ,ale zase nám to nevadí,nechám fajne zapiecť tú vytečenú plnku a je to potom chrumkavé
vždy robím klasicky dám trochu masti,podlejem vodou a podusím teraz aj s klobásou a potom odkryté zapečiem