icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

memory
23. júl 2010

ahoj ja idem vysmažit syr s hranolkami a tatarskou"zdraví obed"!!! 😀

ivanka85
23. júl 2010

sosovicova polievka🙂

zucha
23. júl 2010

spenatova polievka http://www.schutou.sk/index.php/recepty/polievk... . Deti sa nevedia dojest a to ju uz maju na veceru a este dufam, ze ostane na zajtra 😝
madarsky tokan s ryzou

zucha
23. júl 2010

@memory inak syr som nerobila hadam vyse roka a pritom to milujeme. Ale este take vysmazane nedavam detom, takze prisposobujem tomu aj nasu stravu 😅

lydia22
23. júl 2010

Ahojte chcem robit bravcovu panenku mate nejaky rychly,chutny mnam recept?

dusanab
23. júl 2010

@zucha da sa aj zdravo robit syr 😉 do misky (odolnej vysokej teplote alebo do salky) vymazanej tukom a vysypanej struhankou das vrstvu postruhaneho syra, vrstvu nadrobno nasekanej sunky (makka salama nie je taka dobra, fakt dobre je to s dobrou sunkou), rozklepnes vajicko, zas vrstvu nastruhaneho syra, das do nadoby tak aby boli salky/misky z 2/3 ponorene vo vode, das do rury na cca 200 stupnov asi na 20-25 minut a dobrota je na svete 😀 😉
zajtra bude na obed granadir, mnam

@lydia22 veru neviem.... ☹

miracko
23. júl 2010

😀 😀 My dnes nič 😀 😀
Mali sme od včera s MM a detom som urobila dukátové buchtičky, oni to lubia len z vianočky zaliate redším pudingom, ako núdzové riešenie stačí
A zajtra sa chystáme robiť rybky s nivou, smotanou a zemiačkami 😝

zucha
23. júl 2010

@dusanab ten recept poznam, ale deti mi to nejedli.
Inak granadir bude zajtra aj u nas 😀

@lydia22 ja panenku nakrajam bud na platky, alebo pasiky a nalozim na vecer do oleja, kde pridam koreniny. Su uz rozne....bud niekolko druhov korenia, ci len das cesnak a nejakych par byliniek podla vlastneho uvazenia a sol. Na druhy den staci minutka na oprazenie zo vsetkych stran a je to.
Naposledy som podusila cibulu a zelenu fazulku spolu so sojovou omackou, pridala jemne kopru. Vybrala z panvice, pridala trosku oleja a v tom vypeku som osmahla na pasiky nakrajanu panenku. Hotove vsetko spolu zmiesala a ohromna mnamka 😉

jaaty
24. júl 2010

Tak ja som dnes varila hneď dvakrát- slepačiu polievku (bude hlavne na večeru), manželovi čevabčiči so zemiačkami, cibuľou a horčicou a mne a Hanke pečené kuracie prsia, ryža s kukuricou a hlávkový šalát.
...a zajtra - segedín s knedľou a keďže to mi Hanka jesť nebude, jej urobím len trochu sviečkovej z kuracieho mäska a tiež knedľu (samozrejme kúpenú 😉 )

kibuk
24. júl 2010

dnes mužikovi a detičkam šošovicovy prívarok aa sebe pirohy z mrazaku 😉 a polievka francuzka

zucha
24. júl 2010

@jaaty segedin ti Hanke este nejedava? Mne starsia dcera uz ano, dokonca veci z kyslej kapusty ma strasne moc rada. Kapustnicu dokaze jest aj tri dni po sebe 😕
Mladsej som kyslu kapustu este pre istotu nedavala.

jaaty
24. júl 2010

To máš super, naša Hanka je veľmi slabý jedák 😠 a k segedínu si ešte "vzťah" nenašla. Ona je v jedení zvláštna: neľúbi nič sladké: žiadne zákusky či dukátové buchtičky (ešte suché bez pudingu by si možno dala). .... a hlavne ju jedenie nebaví. Má tisíc iných vecí na práci, ako ísť jesť 🙂

miracko
24. júl 2010

@zucha nikede na MMB je super recept na vysmazany syr bez smazenia, ja som ho uz robila a je to celkom chutne aj pre deti tak skus
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=992
Skus a uvidis
Inak dnes som robila tie rybky a urobila som tu cesnačku čo sem pred par dňami niekto dal recept / sorry uz si nepamatam a nechce sa mi to hladat / ale bola famozna a zjedol sa cely hrniec 😀

zucha
24. júl 2010

@miracko prave ten moja dcera uplne odmietla. Ale je pravda, ze som jej to skusala dat, ked este nemala ani 2 roky a mozno to bolo na nu skoro. Som dost prisna na detsku stravu. Teda v tom zmysle, ze som varievala dlho osobitne detske jedla, bez soli, korenia,.........

luga
25. júl 2010

kuracinka vo woku ("cina" 🙂 ) a zo vcera kysla zemiacka

petulka_1
25. júl 2010

dnes sme stihli kuraci perkelt s nokedlami a zeleninovu polievocku

miracko
25. júl 2010

Kuracie rezne a hranolky, zeleninovú polievku a koláčik 😀

zucha
25. júl 2010

aj u nas bol kuraci perkelt s haluskami a brokolicova polievka

dusanab
25. júl 2010

zucha tak ten syr zapekany mal u nas obrovsky uspech, ale nemoze kazdemu chutit vsetko 😉
my sme dnes mali morcacie prsia zapekane v zemiakovej kasi a na veceru bude kuracia polievocka, mnam

jerryjanka
25. júl 2010

sviečkova na smotane - a zvažujem jahodovu tortu urobiť

berika
25. júl 2010

@jerryjanka to by som si veru dala

zucha
25. júl 2010

@dusanab nam s muzom to velmi chutilo tiez, len dieta mi to uplne odmietlo. Ale ved casom jej to vyskusam dat znova - chute sa predsa menia

elixia
25. júl 2010

my dnes morcaciu polievku a pecene kura s pecenymi zemiakmi...a v chladnicke sa chladi krtkova torta 🙂

lilix
25. júl 2010

moj dnes varil hovadziu polievku z kosti, a lasagne

aero
25. júl 2010

tak mi sme dnes mali : kuraciu polievku s niťovkami
roládu plnenú šunkou a syrom, nové zemiaky, uhorkový šalát
roláda je z mletého mäsa, mňamky, mňam 😉

zucha
26. júl 2010

asi marne som dufala, ze mi ostane obed zo vcera. Moja hladne krky opat nesklamali a vsetko zduchtili 😅 Ale aspon polievka brokolicova zo vcera ostala a k tomu uz len rychlo urobim zemiakove posuchy. To vsetci milujeme 😉

petusko
26. júl 2010

tak ja dnes robim "nemocnicnu polievku", t.j. s nastruhanou zeleninou 😀 kedze som taku inde nevidela ani nejedla, tak som ju nazvala takto 😀
a zacala sezona sliviek, tak budu slivkove knedle 🙂

luga
26. júl 2010

mrkvickovo-syrove fasirky a pecene zemiaky

alami
26. júl 2010

@zucha hoď receptík na zemiakové posúchy, to nepoznám 🙂

zucha
26. júl 2010

@alami ja ich robievam, ked sa mi nechce varit 😀
Zemiaky uvarene v supke (varim ich v mikrovlnke - za 5 min. su hotove 😉 ) postruham, pridam acidko plnotucne, trosku soli, trosku sody bikarbony, vajicko a cele to premiasam vidlickou s hladkou mukou. Je to dost lepkave cesto, takze na doske vo velkom mnozstve muky urobim posuchy a na suchej panvici "oprazim" z oboch stran. Mozu sa potriet aj maslom, ako lokse, ale my len solime a tak jeme na sucho 😉 Urobim vzdy len to, co sa zje a cesto dam do ladnicky. Je to fakt totalna rychlovka 😵
Je to aj tu http://www.schutou.sk/index.php/recepty/salaty-...