Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Falošna gulašová a šunkafleky 😉 Oba recepty od babeniek z tejto temy 😉 Este ze vas mam 😉
my tiež falošnú gulášovú a bryndzové halušky
@erzebet2 ja som tam dzem nedavala 🙂 piekla som ju uz 3x, ale vzdy bez dzemu 🙂 podla mna sa tam hodi aky mate radi. Bud sladsi - napr. jahodovy, ale aj kyslejsi - napr. vinickovy 🙂
Tak to mas super, ze ti jedlo vydrzi dlhsie xixi. No je nas dost, lebo my s manzelom byvame s mojimi rodicmi a stara mama byva sice vo vedlajsom dome, ale stravujeme sa spolocne.
zapečené cestoviny s mletým kuracím masom a zeleninou
@glee ano, aj ja som z nich napokon urobila kompot, skombinovala som ich s hruskami a dala som tam klinceky a cukor, takze sa uz celkom tesim, zavarila som 6 poharov. A ci varim kazdy den? Ako kedy, skor nie ako ano. Vacsinou si navarim na 2 dni, teraz obzvlast, kedze maly aj stary sa najedia v robote a v skolke, takze len pre seba, no a jednu porciu uvarit neviem. Niekedy sa tym aj 3 dni napchavam 😠 😠
Poradim ti aj predjedlo - daju sa upiect doma take malinke zemlicky, okruhle, tie rozkrojis do polovice, naplnis pomazankou, das koliesko salamy ako jazyk, z pomazanky urobis aj bodky akoze oci a nos, vyzera to potom ako zabky. Kazdemu na tanieriku polozis na list salatu a je to velmi mile, jednoduche aj pekne aj pre deti.
@glee uz opisani a urcite vyskusam.
ahoje. nebola som tu asi 100 rokov, tak sa idem trochu poinšpirovať 😀
a inak u nás dnes hríbovica a kapustové strapačky s klobáskou 😉
nič nevarím, máme chilli con carne od včera a na večeru domáci chlieb. ale muffiny som zasa upiekla (už ich pečiem 3x do týždňa) lebo ich vždy rozdám všetkým návštevám :D
Nuz u nas vcera a dnes na obed hrstkova polievka s opecenou slaninkou a cibulkou, druhe visnovo-tvarohova zemlovka. Na veceru bude fazulova natierka s chlebikom a zeleninou. Kedze dnes slavime tak jemne kavova torta. Na stvrtok, piatok bude hraskovo smotanovy krem ako polievka a druhe granadir s kyslou uhorkou.
dnes sme robili zemiakove placky a babovku
Žienky, srdiečka moje, radkyne 🙂 Potrebujem znovu poradiť... Chcem v piatok robiť medailóniky z bravčovej panenky a je tam napísané, že bla, bla, bla a na záver podusiť v bylinnej zmesi... Len neviem čo si mám predstaviť pod pojmom bylinná zmes.... V obchode som našla maximálne bylinkové maslo v koreninách... Alebo majú na mysli provensálske korenie??? Ďakujem vám 🙂 :-*
@kokorunecka namixuj si tie druhy korenín, ktoré máte radi 🙂
@jarunka111 Takže je to v podstate jedno? 😀 Lebo ja vôbec netuším, že čo sa k takej panenke hodí.... A to muž príde v piatok večer domov, tak ho chcem prekvapiť 😀 A ako príloha myslíš, že sa viac hodia opekané zemiaky alebo zeleninový šalát? 😅
@kokorunecka podľa toho, aké máte chute, také daj koreniny, je to na tebe. Niekto má rád silnú korenenú chuť, ja radšej jemnejšie, aby vynikla aj chuť mäska alebo čohokoľvek. A príloha? Pre mňa by stačil zeleninový šalát, ale pre mm by museli byť aj tie zemiaky 😀
@jarunka111 😀 😀 Môj mužíček nebude mať na výber a keď bude hladný zje aj šalát 😀 Lebo aj ja nad ním premýšľam 😀 😀
Ďakujem ti za pomoc, za radu 🙂
zapekané zemiaky s cibulkou a syrom a omáčkou na zapekanie 🙂
mrkvova polievka a lokše 🙂
kuracie prsia plnené šunkou, kápiou, cibuľkou a vajcom, k tomu zemiaky a ryža
fazulkova polievka, zemiakovo-cibulovy salat a losos na prirodno.... zajtra budu dukatove buchticky plnene marhulovou marmeladou, bohate poliate vanilkovym kremom a brokolicova polievka
kurací vývar s rezančekmi pre malú, ktorá je choručká a pečené údené koleno, uhorky, chren a čerstvý clebík pre nás 😵
@glee my s manzelom a dve deti, pre maleho varim zvlast kedze ma len 6 mesiacov, dcera je to co my, ale ked varim nejaku kyslu polievku alebo nejake maso na stave tak urobim viac aby bolo na dva dni, aj dnes som chcela robit len tie stehna a teraz som dorobila palacinky z 3 litrov mlieka, lebo boli u nas svokrovci tak som zabalila aj im na veceru takze nie vzdy mi to vyjde ze nevarim.
ja som piekla kuracie stehná a ryžu,čalamádu robievam raz do týždňa,my to veľmi ľúbime a teraz som ešte piekla dukátové buchtičky...mňááám 🙂

@glee jasne ze nie 😲