Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte 😵
dnes halušky-tvarohové & kapustové+od včera ostal ešte fazulový privarok s klobaskou pre mm
zajtra-kuracia polievka & druhe jedlo-ryža+pečené stehienka a kapusotvy šalat 😉
dnes to bude asi hustá krémová zeleninová polievka so syrom a bravčové soté s domácim uncle bens 😉
dnes podvecer upeciem pernícky a kdze mam doma vsetkych chlapov dnes robia čínu 😉 vo woku
@veronika1417 ja tiez ako @kibuk len rucnym slahacom, iba raz som elektrickym slahala, a vsetko spolu, nie sneh zvlast.
@veronika1417 Presný recept neporadím, lebo ich robím od oka. Dávam mlieko(podľa toho aké mám doma) buď polo alebo plnotučné , hladkú múku, štipku soli a vajce.Dôležité je odhadnúť tú správnu konzistenciu. 🙂)) Ale aj mne sa občas stane, že je cesto napenené, nechám ho chvílu postáť. Myslím, že to môže byť múkou, alebo mliekom.
v rure sa nam pecu francuzske zemiaky, uz sme ich nemali vecnost a pritom je to taka dobrotka 😝
Paradajkova polievka,pecene kuracie stehna,zemiakova kaša a kompot.
,,,cesnakova polievka,,domace rezance z vajickom 🙂 a bude aj na zajtra,
zeleninova polievka s pohankou a francuzske zemiaky s telacimi parkami.
my mame navarene zo vcera, link je dolu, akurat som to robila s ananasom a pouzila som aj stavu z kompotu a pekne s ryzou 🙂
@veronika1417 mne sa tiez dlho nedarili palacinky a odkedy pouzivam ten recept 3 2 1 tak su super. Ale dolezite je aj nepiect ich prilis dlho, naozaj len kym trosku nechytia farbu a hned ich davat pod pokrievku.. potom su uuuplne fajne, nie su ako papier a chutovo parada 😉
u nás dnes karfiolová polievka, na večeru budú nejaké zapečené chlebíky. A potom sa bude trocha oslavovať, tak vyrobím nejaké rolády z lístkového cesta, smotanové tortičky a mäsko na spôsob španielskych vtáčikov 😉
rajcinova polievka s bylinkami a syrom, zapekany karfiol s ryzou, hlavkovy salat
takze dnes poobede budu langose, potom fasirka aby zostalo aj na zajtra bo budem mat navstevu a este take mini strudlicky z listkoveho cesta plnene jablkami a asi urobim aj lekvarove 😀 😀 😀 a zase sa mozme najsest do prasknutia 😝
vajíčkové faširky a pre hladného tatinka vyprážaný syr na želanie :D :D
hrachovu kašu 😀 a malemu zeleninovu polievočku
@katkas1 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42026 už sú hotové a sú výborné Drobec už dve zmastil nemiesto chutovečky :D
mliečna lusková polievka so zemiakmi + kuracie rizoto so zeleninou 🙂 dúfam, že zostane aj na zajtra a na nedelu budem musieť niečo vymyslieť 😕
plnena paprika
@jarunka111 smotanove torticky a zapekane chlebiky??? To znie super 😉 ako robis?
halušky s vajkom a so špenátom. rýchlo, ľahko, lacno a baby sa išli zadrhnúť.
@veronika1417 smotanové tortičky - klasická smotanová torta s piškótami, ale nie do tortovej formy, ale do misiek 😉 a zapekané chlebíčky ľúbime takéto - chleba natriem syrom, saláma (šunka aj nejaká suchá) rajčina, cibuľa (lepšie červená šalotka) navrch plátok nivy a zapiecť, občas ešte, ak nám chutí štipľavé, tak nejaké čili 😵 mňam, už mi slinky tečú 😀 😀 😀
slepačí vývar, pečené kuracie stehienka, ryža s kukuricou... dcéra to zbožňuje a keďže sú prázdniny, tak jej urobím radosť... 😵 a vlastne, keďže mala aj narodeniny, tak sa ide piecť čokoládová torta... 😉
fazulovu polievku s udenym a kuracie rezne v tom chrumkavom od magi napady ci co to je.. robikm to prvy krat tak neviem

u nás dnes bude plný dom detí,keďže sú prázdniny...a ja som doma s malým 😉 čiže okrem drobca budem mať na starosti ešte troch chalanov vo veku 9 - 11 rokov,čiže varíme a pečieme od rána.-)
Polievočka bude rajčinová so syrom 😀 , druhé jedlo bravčové kocky na leči s haluškami 😀 a ako dezert jablkovo-orechové štrúdle 😀 😀 😀
Bon apetit...