Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@alami je to aj v tom obrazkovom recepte. Na tanier polozis surove zemiaky aj so supkou a das do mikrovlnky na 3 minuty na plny vykon. Potom otocis a das zas na 2 minuty. Ak mas mensie zemiaky, tak aj kratsie staci, ak vacsie, tak zas dlhsie. Kym mi deti vypiju rano mlieko, zemiaky v supke su "uvarene" 😉
Tak ich robievam, ked ich este dalej spracovavam. Teda na tieto posuchy, ci francuzske zemiaky a podobne.
Kedysi nam mama robievala zemiaky v supke a jedli sme ich len tak s maslom a solou. Na to jedlo by som ale urcite volila ten klasicky sposob varenia vo vode.
@edusik mam - ale "odoka" nastruhas mrkvu, syr (nemusi byt), pridas vajicko-dve, trosku mlieka a struhanky - aby sa to pekne lepilo a dali sa robit fasirky, obalis v struhanke a vyprazis - tu mrkvu tam citis trosku "dosurova" (nam to nevadi, ale mozno by sa dala mrkva predtym uvarit a roztlacit .... tak to robim s brokolicou, alebo s karfiolom)
a este som zabudla, ze ich "solim" vegetou - bez glutamatu 😉
Ahoj, poradte co navarit s kuracich prs?
@petulka_1 mozno poznas zamilovane kuracie prsia, ak nie tu je link
http://www.dobre-recepty.sk/detail/141-zamilova...
ja som dala 1 mensi strucik, ale ani ho nebolo citit...ale aj bez bude dobre 😉
Asi halušky s kapustou, alebo so syrom,slaninkou a polievku podľa toho, či zostanú u babky na práadninách, alebo
pôjdu so mnou domov... 😒 😒 😒
zeleninove rizoto a polievočka od nedele rezankova 🙂
Teda myslím deti či pôjdu domov... 😀 😀 😀
parene buchty 😀
koložvárska kapusta, paradajkova polievka 🙂
zo včera mám ešťe hydinové rizoto a teraz som ešťe urobila dukátové buchtičky .... kto bude na čo mať chuť 😉
@zucha ja som doteraz robila osobitne ryzu a osobitne masko,zeleninu,huby alebo co som mala...a zmiesala nakoniec. Cerstve bolo super,ale neskor sa mi zdalo dost suche, ta ryza vpila vsetku stavu. Teraz som to urobila spolu - najskor podusila masko so zeleninou a do toho surovu, umytu ryzu,zaliala vodou a pomaly varila...musim povedat,ze bolo perfektne, aj na druhy den stale stavnate 🙂
My dnes sosovicovu polievku a tvarohove rrezance mame 🙂
zapecena cuketa s viac druhmi syra 🙂 mnaaam 🙂
@zuzana12345 mnam, posli mi 🙂
@zuzana12345 mnam, dala by som si aj ja buchty, musim si ich urobit, lebo tie z obchodu nekupujem a teraz je aj pocasie take chladne, tak da sa vydrzat pri sporaku 🙂
ja som dnes varila zemiakovo mliecnu polievku a po dlhom case som robila hydinove rizoto, ale so slovenskou ryzou a uhorkovy salatik, vsetko mame aj na zajtra 🙂
fajnotka, buchty na pare so slivkovym lekvarom 🙂 🙂 🙂 mnaaam dala by som si 🙂
ja som dnes velmi leniva, tak len taku rychlovku som robila, paradajkovu polievku a rezance s makom 🙂
@zucha ja rizto robím tak : na oleji popražím cibuľku, ked je už voňavučká pridám mäsko (to je jedno , či s polievky, alebo narežem na kocky bravčové) dám červenú papriku a dusím a dusím a ešte som zabudla bud mrazenu alebo čerstvú zeleninku, tak viacej, už ked to je všetko skoro mäkké pridám premytú ryžu a dovarím, medzi varením ešťe premiešavam 🙂
parene buchty
Ak viete niekto nieco co s tekvicou hodte mi sem nejaku inspiraciu, dostala som dve od susedy a zajtra by som ich aj nejak rada zužitkovala - Dakujem 😀
Soory nie s tekvicou ale s cuketou 😀 😀 😀
@miracko ta naj bomba - a je jedno, ci z tekvice, ci z cukiny 😉 http://www.schutou.sk/index.php/recepty/dezerty...

@luga to nepoznám, nemáš postup?