icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zucha
27. júl 2010

@miracko to co sa dozvedam 😀 😕
Ako hlavne jedlo som cukinu robila len vyprazanu v cesticku. Mne to chutilo, ale muzovi moc nie. Ale podla neho sa netreba riadit 😀
Cesticko - 2 vajicka, hladka muka, trosku mlieka, mlete cierne korenie. Urobi sa riedke cesto. Ja som don pridala aj trosku prasku do peciva a granulovany cesnak. Kusky cukiny namocit do toho a vyprazit. Robila som len tolko, kolko sa zjedlo, lebo cerstve boli najlepsie a su rychlo.

zuzana12345
27. júl 2010

@miracko skus vysmazit alebo placky su tiez fajn 🙂

kibuk
28. júl 2010

opečena sekana a zemiačky v rure pečene 🙂

zucha
28. júl 2010

cukinova polievka s koprom a masovo zeleninove rizotko, co mi tu baby poradili 😉

chichaa
28. júl 2010

domáca pizza na novom pizza plechu! Výbornáááá 😉

minis
28. júl 2010

@zucha ako robis prosim ta cuketovu polievku, ale bez toho kopru 🙂 mame doma asi 3 cukety a este mame patizony-asi tak sa to vola 😝 .te sme tiez dostali....neviete niekto co s tym? 😀 😎

berika
28. júl 2010

zeleninová polievka s kuracími drobkami, bravčový perkelt s ryžou

zucha
28. júl 2010

@minis nejak podobne, ako ked sa robi tekvicovy privarok.
Oprazit trosku cibulky na masle, ci olej, potom pridat na hrubo nastruhanu cukinu a na male kocky nakrajane zemiaky a trosku drvenej rasce. Cele to malinko oprazit, zaliat vodou a varit. Osolis a ovegetis podla vlastnej chuti. Varila som takto 15 minut.
Potom mas dve varianty. Bud to premiesas so smotanou na varenie+muka a nechas prevriet. Dochutis octom a cukrom, alebo vynechas cukor aj ocot.
Ja som robila bezmliecnu a len jemne este ochutila tym koprom a troskou suseneho cesnaku.

minis
28. júl 2010

@zucha nooo, tak ta kysla so smotanou, tu veru dnes aj urobim 🙂 diky moc

kostri
28. júl 2010

kapustniky 🙂 😎

zucha
28. júl 2010

@kostri tak teda na to by som poprosila recept. Skusala som ich raz a ked poviem, ze boli hnusne, tak to je este pekne pomenovanie 😒

aero
28. júl 2010

kapustniky - mňam 🙂
my dnes zemiková polievka, špagety s morca delou a kečup a syr , kto jak chce 😉

bebebrumik
28. júl 2010

...aj ja chcem recept na kapustniiiky, prosim... 😉 perfektne ich vedela robit moja babka, ja som sa ich žial nenaucila robit...vtedy ma varenie az tak nenadchýnalo...

dusanab
28. júl 2010

my sme dnes mali raznici s ryzou a na veceru budu brokolicove placky so zemiakmi
tie kapustniky si aj ja prosiiiiiiiiim

kostri
28. júl 2010

jaaaj,zenicky 😨 no,co vam poviem,ja to robim od oka.takze nakrajam kapustu nadrobno,dam ju dusit,podlejem vodou.posolim povrchu premiesam,este raz posolim povrchu.dusim asi 10minut,pocukrujem krystalovym cukrom povrchu,pomiesam,znova pocukrujem,posypem skoricou povrchu,pomiesam,znova posypem 😀 posypem mletym ciernym korenim ale to uz len jemne.no a este posypem mletym kminom. a dusim a dusim.medzitym si zarobim cesto.aj to mam napisat? 🙂
dnes som robila 750g polohrubej muky(mohla som aj kilo 😝 )ale tolko som mala v sacku 😀 kvasok z jednych kvasnic(kvasnice rozdrobit dve male lyzicky krys cukru zaliat trochou mlieka,rozmiesat,nechat vykysnut)rozmiesat,vliat asi deci oleja,to tiez davam od oka,stipku soli,od oka krys cukor..ale asi co ja viem 4 PL.a este doliat vlaznym mliekom,tak aby bolo cesto take pevnejsie,asi tri decc.nechat nakysnut
nakysnute cesto rozvalkat tak asi na centimetrovu hrubku,nakrajat stvorceky asi 10x10sm,vlozit udusenu kapustu,urobit bochnicek a znova rozvalkat natenko,pozor aby plnka nevytiekla,takze opatrne 😉 s nozom navrchu urobim tak tri styri dierocky,potriem olejom a peciem tak na 230 v elektrickej tak aby boli bleducko hnede.po vybrati este raz potriem olejom 😉

miracko
28. júl 2010

@minis s tou cuketou som nasla toto
Vcera som hladala nieco s cuketou a na MMB som objavila tieto fasirky, baby, boli fantastické, ja osobne moc fasirky nemusim, lebo je mi z nich tažko na zaludku a grgam 😝 ale tieto boli fakt super a vobec nebolo poznat ze je tam nejaka cuketa, urobila som oooooobrovsky plech, ze bude aj nazajtra a prd, musim varit znova lebo vsetky sa zjedli, aj chalani ich jedli ako diví
A takú mensiu cuketku som este nakrajala na kolieska a na masielku s cesnekom a solou udusila, tak fasirky zemiaky a cuketove kolieska ako priloha 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7230

bebebrumik
28. júl 2010

@kostri dakujem, skusim si ten tvoj recept trochu prisposobit do domacej pekarnicky-pri mojich dvoch dropcoch sa neda velmi komplikovane vyvarat... 😉

bebebrumik
28. júl 2010

dnes som pre seba varila-piekla zemiakove placky-mala som strasnu chut na ne a manzel mal odvcera francuzske zemiaky 🙂 deti kuraci perkelt

minis
29. júl 2010

@kostri noooo, ja som este nikdy kapustniky nerobila a minule sme tak spominali, ze by sme mohli urobit. mozno to bude robit priatel, lebo casto u nas doma vari on a vari fantasticky, musism znat, ze lepsie ako ja 😝
tak som si vytlacila tento tvoj postup a cez vikend asi vyskusame 🙂

minis
29. júl 2010

@miracko dakujem dakujem, som si to vytlacila, vyzera to fajn 🙂. my fasirky lubime, vlastne my zjeme vsetko 🙂
no a te kolieska by som tiez vyskusala k tomu 🙂))

minis
29. júl 2010

@berika tak toto je paradne cele 😉

zuzuz1
29. júl 2010

ahojte...ak sa mozem pripojit...u nas dnes bude demikat (premierovo - bryndzova polievka) a pyrohy... boli sme totiz na orave a doniesli sme si bryndzu ze na halusky... kuknem do ladnicky a tam dalsia domaca bryndza! 😀 tak budeme zdravo brynzdovi najblizsie 2 dni 😉

daniz
29. júl 2010

Gulášová polievka a palacinky so šľahačkou a ovocím

zuzana12345
29. júl 2010

kuracie rezniky a zemiakoví salat 😝

22mamina
29. júl 2010

@zuzana12345 waauuu hostina u vas 🙂
ja robim fazulkovy privarok a fasirku 🙂 a este pernik peciem 😝

zuzana12345
29. júl 2010

@22mamina 🙂 🙂

morca3
29. júl 2010

buchty na pare domace nie kupenske 😉 😀

kostri
29. júl 2010

@bebebrumik no aj ja som sa cudovala,ako mi hanka dovolila robit tie kapustniky 😕 😀 pekne sa sama zahrala v izbicke,iba obcas mi chodila ujedat cesto 😀
nech sa vam kapustniky podaria 🙂

sssimi
29. júl 2010

Bravčovú sviečkovú na šťave s mrkvou a kukuricou a k tomu ryžu

miracko
29. júl 2010

Dnes palacinky, tak pol na pol, polovica nasladko a druhá na slano, ako plnku som dala udusené kuracie prsia a mrazenou zeleninou 😀