Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@evuliatko_tn celkovy recept myslim..
Irish Stew - irske dusene jahnacie maso 🙂 mnaam jednoduche a dobre 😉
@pusinqa úplne jednoducho, na pekáč dám trošičku oleja, na to zmes zemakov na kocky- surových a mäsa nakrájaného na malé kocky, ochuteného pomerne výrazne cesnakom, prikryjem alobalom a upečiem. Bleskovica a žiadna robota. Ja dávam stehno alebo chudé pekné pliecko svokra má rada mastnejšie, tak krkovičku. červenú papriku nedávam, ani lečo, ale je to dobré aj v takej verzii. Nie je to veľmi duchaplný recept, ale je ľahký a nedá sa na ňom nič pokaziť. Len má tú nevýhodu, že je to super čerstvé, ale ak postojí, tak nič moc.
@lucikatn ďakujem. Robíš aj niečo iné z takejto sóje?
@lunana trochu oneskorene, ja pečiem údené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch, do jendekj misy šupnem zemiaky na kolieska, posolím, na to kyslú kapustu a na vrch stehná- trochu kyslej kapusty si nechám ešte na vrch, aby sa mi chute pekne spojili a upečiem..
@lyongirl no dobru spomienku mam na posledne var. jedlo co ma nikdy nenapadlo urobit 😅 vratila som sa do detstva a bolo to az nad moje ocakavania, zdrave, rychle, vynikajuce hoc lahucke ale stoji za to 😵 http://www.oblubenerecepty.sk/cestoviny/514-fli...
len daj si bacha na ml. korenie opatrne postupne dochutit SUPER VEC.
A ja varim zvetsa len klasicke jedla z nasich cias 😠 co ma aj mrzi lebo sa chcem zdokonalovat, ale nemam inspiraciu 😒 ale aspon uz ich mam osvetcene 😵 bru chut
A zienky posle mi niekto inspiraciu na daaku skvelu polievocku v tom som nedokonala 🙄
@rebecca2006 iste vyskúšam 😉 aj s tou kapustou si mi chute narobila, a tie údené stehná sa dajú normálka v pohode zohnať či ani veľmi nie? musím popozerať, to môže byť fajnové
@rastulka ďakujem
@lyongirl jasne 😉 ja som davala len jahnacie maso a ako je ten tip pre labuznikov, maso som neopekala ale na konci som si uprazila trosku slaninky a dala som ju tam... davala som ho papat aj mojej malej aj kamoskinmu malemu a velmi sa im to chutilo 😉
IRISH STEW
Ingredience
1 kg masa (jehněčí, hovězí) 5 středních nebo 12 malých cibulí 5 středních nebo 12 malých mrkví 8 brambor pažitka, tymián, sůl 570 ml vývaru nebo vody (pokud nemáte jehněčí maso, zkuste použít alespoň jehněčí vývar)
Úvod
Irish Stew, neboli dušené jehněčí, je tím nejtypičtějsím irským jídlem. Vaří se z tradičních irských surovin, je jednoduché, rychlé, chutné a syté. Nevadí, že nemáte doma jehněčí, recept nezavrhujte, chutná dobře i z hovězího. A i když se jedná o typické jídlo, v každém kraji a od každého hospodyňky bude chutnat trochu jinak. Recept je totiž předáván a vylepšován generace po generaci.
Postup
Maso nakrájíme na větší kousky a uvaříme ve vodě nebo vývaru s tymiánem cca hodinu. Potom přidáme nakrájené brambory, mrkev a cibulí další půl hodiny. Nakonec zahustíme podle chuti a přidáme pažitku.
TIP PRO LABUŽNÍKY
Uvedený recept je skutečně ten základní. Pokud máte čas a chuť trávit více času v kuchyni, můžete začít recept opečením plátků na loji a kouscích slaniny. Směs vyjměte, na dno kastrolu dejte polovinu brambor na plátky, přidejte mrkev a cibuli, poté vrstvu masa a zakryjeme zbytkem zeleniny. Zalijte vývarem, dochuťte a vařte doměkka
Všetko z jablkami,čo len chcete na mojom fotoblogu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/luy/clanok/c...
Ako si neubrať z peňaženky a mať tatársky biftek /aktuálne ma MD/:
-------------------------------------------------------------------------------------------
3 väčšie uvarené zemiaky,1 cibuľ,drvená rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,horčica,kečup,1 žltok,soľ,chlieb,olej,2 cesnaky,sterilizované uhorky.
Uvarené zemiaky ošúpte a postrúhajte na hrubšom strúhadle.Zemiaky pokvapkať olejom a osoliť.Pridať cibuľu posekanú,rascu,čierne korenie,sladkú papriku,horčidu,kečup a žltok a vidličkou všetko premiešať,vymiešanú hmotu natierať na hrianky z chleba alebo veky,chlieb predtým potrieť cesnakom ,uhorka je ako ozdoba na tanier.
@rebecca2006 sem tam robim "trenciansky parok s fazulou" - na nete je xy receptov - nerobievam vzdy podla toho isteho receptu ale obmienam to... 🙂 Ja ju davam vsade miesto fazule lebo syn nechce fazulu jest a mna hrozne naduva. Takze to riesime sojou. 😉
tvarohove cestoviny,a gulasova polievka
ked môj mm vstane po nočnej, dojeme z nedele, a poobede si bud objednáme pizzu alebo skočíme do reštiky. hurá, dnes mám v kuchyni "skorovoľno" 🙂 .
ja dnes vobec netušim čo navarim 😖
@irsina83 ďakujem za recept, ak som správne pochopila, tak sa vlastne maso dusí spolu so všetkou zeleninou aj so zemiakmi a potom je k tomu nejaká príloha, či...? a tej cibule nie je nejako veľa? Tú treba nakrájať na kolieska?
Sorry za toľko otázok, ale radšej sa opýtam, lebo fakt také jednoduché, ale netradičné jedlo 😉
ja dnes nevarím, dojedáme zo včera...iba na raňajky som urobila vajíčkovú pomazánku 🙂
@veronika1417 uz som aj to skusala a aj ked ma pochvali ze mui to chutilo tak na dalsi den nemam chut opat varit 😒
@mmmiska joj no ono niekedfy prinutit sa je hotove peklo 😀 z toho si tiez nic nerob to sa ani mne nechce ale to preto lebo musim. To je ten na houby zakon, ze ked musis nechce sa Ti a ked nemusis tak len tak z radosti by si aj nieco spravila, teda aspon u mna je to tak 😉 ja mavam aj take obdobia kedy by som varila a este k tomu aj piekla a inokedy nic a dajte mi vsetci pokoj 😀 😀 😀
@lyongirl cibule sa mozno zda ze je vela ale ked sa rozvari uplne sa tam strati a ano vari sa to vsetko spolu, je to vlastne ako taky gulas, ma sa to robit uplne na husto... Prvy kat som to jedla este v Irsku orinal od Irov a teraz ked mame jahnacinu doma tak sme to chceli vyskusat aj doma navarit a je to fakt super a aj vhodne pre deti lebo to nieje vobec korenene... ja som tam dala este jeden bobkovy list a par guliciek cierneho korenia.... priloha k tomu nieje... ja som tam dala viac zemiakov a bolo 😉 ma to byt take heste masove v jednom hrnci 😉 a cibula sa kraja na stvrtky 😉
dojedame z vikendu, hovadzi vyvar, hovadzie z polievky, paradajkova omacka, zemiaky... rizoto...
dnes spravim len jablkovy zavin z listkoveho cesta.
ale chystam sa v tyzdni na zemiaky na kyslo s fasirkou a ostatne neviem ☹
dajte tip! 😉
@pusinqa ja kupujem keď je akcia v Lidli, ale myslím, že som videla normálne predávať v Kauflande.
@lucikatn vďaka, prosím a od kedy si dala ynčekovi papať sóju?
spagety s nivovou omackou
dojedáme vývar a kurací perkelt s cestovinou 🙂
poobede upečiem možno muffiny 🙂
Fasirku, zemiakovu kasu a nejaku polievku ale zatial neviem aku :( pocujte baby, nemam mixer a chcela by som urobit krtkovu tortu, myslite si ze je realne vyslahat pol litra slahacky metlickou tak, aby mi neodpadli ruky? :D

@jasin na cesto myslis ci celkovy recept na bolonske lasagne?