icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kralicica
31. okt 2011

baby, to fakt každý deň varíte či čo? my dojedáme včerajšie kura a na večeru asi urobím rýchlu pizzu.

irsina83
31. okt 2011

dnes jahnacia polievka z kosti s hrstkou a zeleninou a jahnacie dusene zo vcera...

babulka123
31. okt 2011

tak my dnes zeleninkova polievka s krupicovymi hlauskami a spenatove halusky so syrovou omackou { ako dostat do dietata spenat... a cuduj sa svete robila som to 1x .. sa teda nadlabla riadne.. tesim tesimm .. } jednoduche rychle, chutne.. milujem tieto kombinacie..

babulka123
31. okt 2011

@katana11 co sa tyka poievok, tak ninka ich ma velmi rada.. nastastie neieje moc narocna tak sa daju robit aj take tie "3" minutove.. heheh

paradajkova, vajickova, cesnakova, klasicka slizikova, zeleninova { co mas, - mrkva, brokolica, karfiol, petrzlen, hrasok - vsetko na trosicka oleji oprazis, zalejs vodou troska povarit , po 15 min dam halusky a je hotovo.. a ak sa mi to zda byt take nejake nijake tak davam trosicka fakt polovicu z tretinky bujonu co kupujem v DM a je bio bez glutamanu len cista zelenina.. troska to dohcuti.. }

lucikatn
31. okt 2011

@katkaaalex sosovicove fasirky sa chystam aj ja robit v najblizsej dobe - uz mam na mimibazare vyhliadnuty recept. Potom daj tvoj recept podla ktoreho si robila a ako chutili 😉

katana11
31. okt 2011

@babulka123 dakujem krasne, no ani moja nie je narocna ale chlap hej 😅 ten asi taketo vodove by neziedol 😀 nijak to nezahustujes? a mozem poprosit na daaky dobry receptik na halusky? lebo raz som ich robila a odradilo ma to 😖 😠 a to som nevedela ze v DM maju taketo bujodny dobre vediet 😵 cakam na receptik na halusticky dakujem 😉

nana80
31. okt 2011

@stanislavao ahoj dam si upražit na oleji cesnak postruhany s vegetou solou a č.paprikou potom pridam postruhane zemiaky asi 3 kusy a zalejem vodou pridam polku bujonu pre chut a nakoniec zavarim do nej domace sliže lebo ju varim iba vtedy ked gulam domace :D dobru chut prajem

katana11
31. okt 2011

@lyongirl jaaaaaaaaaj ake jazycky 😀 tak segedin hej a fliacky s kapustou nie hmmm 😉 kapusta ako kapusta ci??? ja viem nieje tam masko 😀 no tak navrhneme nieco ine zemlovka-madarsky gul., paprikas, ... hmm?

jasin
31. okt 2011

ehm ahojte😅 teraz vyzniem ako uplna tupana ale ked sa robia lasagne z kupenych platkov treba tie platky pred polozenim na plech varit ci nie? 😅

xlucia
31. okt 2011

@jasin na obale mas napisane ci treba alebo nie. terajsie vacsinou uz netreba. ony sa uparia a uvaria tym besamelom

jasin
31. okt 2011

@xlucia praveze to tam nepise 😅 spoliehala som sa ze to tam bude pisat a nie je to tam 😅 je to taka zlta krabicka z lidlu 😅 cize by sa mali urobit aj bez predosleho varenia?
Skusim uvidim 😅 dakujem 🙂

xlucia
31. okt 2011

@jasin robis klasicke lasagne?

lin123
31. okt 2011

@jasin nemusis ich varit, ja som ich mala tiez. Ked som ich robila prvykrat, uvarila som ich, bolo dobre, na druhykrat sa mi ich varit nechcelo, tak som to riskla, naukladalo som ich tak ako som ich vytiahka z krabicky na plech a boli rovnako dobre. 🙂

jasin
31. okt 2011

@xlucia podla receptu od jednej znamej este som ho necitala ja som taka zaciatocnicka kucharka 😅

@lin123 dakujem🙂 ja som sa len bala ze ostanu take suche ale urobim bez varenia 🙂

xlucia
31. okt 2011

@jasin suche neostanu, len do formy ide ako prva vrstva besamel, potom tie lasagne, omaca, syr a zas besamel....

zuzka1.
31. okt 2011

@jasin ja robim lasagne podla jedneho receptu uz dlho, nevarim ich, iba naukladam spodnu vrstvu, potom ide masovo-rajcinova zmes - alebo bolognska, syrovy besamel, davam aj este struany parmezan niekedy, zase vrstva cestoviny, a omacka, besamel, koncis omackou a zasypes syrom aky vam chuti. je to strasne dobre, pri teplote 275-180 stupnov peciem 35-40minut.

titkovamiriam
31. okt 2011

Ja cesto na lasagne tiež nevarim,len dam na plech a upeciem,tam je dost stavy z tej plnky,pekne sa to upecie.a dnesne ,,uzasne,,cestoviny-nechcelo sa mi valkat sliže....

janka0007
31. okt 2011

gulas a parene lekvarove buchty..

lyongirl
31. okt 2011

@katana11 no u nás je to z jedlom veru komplikované...manžel jedáva obedy u mamy, nakoľko v ich dome podniká, takže on varené doma skoro vôbec neje, deti mi chodia do škôlky, takže v týždni si varím sama a potom vyhadzujem, lebo sa to nezje. Ak sú chalani doma, tak sú hrozne vyberaví, nemusia mať zrovna maso, ale u nás nejdú vôbec sladké jedlá a cestoviny, ak cestoviny, tak len s masom, kolienka s perkeltom a tak...
Žemlovku viem, ale nikto ju nechce jesť ☹, maďarský guláš zas nemusím ja, mám radšej klasický s chlebom, paprikáš tiež viem 🙂, ale vďaka za ochotu, si zlatá 🙂
ináč ten bujón z DM občas použijem aj ja, ak nemám vývar, alebo robím takú rýchlu zeleninovú polievku a zahusťujem ovsenými vločkami, alebo krupicou/pozor na hrčky/ 🙂

babulka123
31. okt 2011

@katana11 obcas zahustujem tak ze to jednoducho rozmagam pucidlom na zemiaky, heheh , malo kedy zahustujem niecim inym ...
ale napr. "shrekova polievka" sa u nas robi tak ze dam varit brokolicu, hrasok, mrkvu, torska toho bujonu, a potom ked je to ze total rozvarene tak to rozmixujem a do toho dam chlebove krutony.. a taaak dobra polievka je to .. obcas tam davaj aj krupy ku koncu .. ale to tak ze pre malu

halusky - napr do paradajkovej polievky robim klasika krupicove halusky ale nstruham do toho aj syr.. a krupicove robim tak ze dam tam krupicu , torska muky, vajco a miesam .. a dolievam vody .. tak aby to bolo tak akurat. tazko ti napisem ze ako to ma byt ani nie moc huste ani nie moc riedke a davam to priamo do vriacej polievky..

a ak napr "neveis" spravit dobre zemiakove halusky - na bryndzaky alebo s kapustou = alebo sa ti len nechce.. odporucam kupit v tescu alebo v hypernove ich maju , mrazene vyrobca je VINICA - su neskutocne.. ja som zastanaca domacich ale od kedy som tieto objavila odmietla som sa s tym doma piplat.. fakt su super.. a obed ams za 10 min hotovoy, nemas od toho celu kuchynu a su fakt fakt dobre..

rebecca2006
31. okt 2011

@lyongirl ja ti úplne rozumiem s tým varením, že potom do toho moc chuť nemáš. MM sa vystravuje v Blave, niekde v reštike, a tam si proste objedná na čo má chuť, teda mäso plus niečo. Večeru doma raz áno, raz nie, nikdy neviem dopredu, to, čo varím malému mi nezje, radšej si dá chlieb so salámou. Tak varím pre mňa a Maťka, a okrem víkendov ak akurát 1- max 2x do týždňa aj pre manžela... Malý je ešte na večeru od obeda, teda, ak som sa trafila a chutilo mu, a na druhý deň mi to už nezje- ja keby som pojedla všetko sama, tak vyzerám ☹ Tak potom kopec jedla skončí v koši a to ja neznáááášam 😢

katana11
31. okt 2011

@babulka123 juuuuuuuuuuuuuj dakujem v tymi haluskami to je super vidis kuknem v obchode dufam ze to najdem, nieze by sa mi nechceli ale nikdy som to dobre neurobila neboli take lahodne alebo vobec sa mi nezdrcli ale to bola moja chyba 😔 tolko co som ich hadzala do vody zabudla som ze som si vypla platnicku takze mala som s toho mucnu brblaninovu polievku 😅

PS: a zaprazka je tiez moja slabina ☹ 😠 😖 😢 😔 preto robim iba zatrepku... 😅 len nie vzdy sa to hodi vsade ... kto da daaky rozumny pomer v dc oleja alebo gramoch masla a lyziciach muky??? Neviem to urobit od oka 😔 HAMBA... ☹

katana11
31. okt 2011

@lyongirl ale ma napadlo mam super recept na sisky a tie deti a aj dospeli miluju 😀 su uplne ze super...

ukana
31. okt 2011

@katana11 , ja mám super recept na halušky, nemusíš sa trápiť so zemiakmi,
500ml kysl.mlieka, trošku soli, 1 vajko a polohrubá múka...podla potreby....dáš variť do osolenej vody..skvelé s bryndzou, kapustou, .sú rýchlo, dobré aj ako príloha k masu. príp.to kyslé mlieko ide nahradiť zakysanou smotanou.

katana11
31. okt 2011

@ukana juuuuuuuuuuuj nooooooooooooo tak to vyskusame 😉 idem si to hned aj odpisat dakujem

nelicefo
31. okt 2011

Dnes nič. Ale akurát sa mi korpus pečie. 🙂 Idem piecť tortu a ideme si spraviť halloweensky večer s dcérkou a s kamoškou a s jej dcérkou. 🙂

katana11
31. okt 2011

@ukana hmmmmmmmmmm a asi tak zhruba kolko je tej polohrubej muky v gramoch 😕 neviem to takto od oka... ☹

ukana
31. okt 2011

@katana11 , 🙂
a s tou zápražkou sa netráp, ja tiež robím od oka, skúsim nabuduce odmerať pomer, ak ma napadne, ja ked sa veľmi snažím, vtedy sa mi ako naschvál nepodarí 😠
tu som čosi našla, naštuduj
http://www.dobre-recepty.sk/zoznam/zaprazky/

lucinenka001
31. okt 2011

Kočky grilovane kurca alebo kuraci masko v rure na akom stupni robite a ako dlho prosim vas? Na aku teplotu je potrebne rozohriat ruru ?Dakujem, 😉

ukana
31. okt 2011

@katana11 , to neviem kolko múky, ale asi ich zajtra spravíme, tak napíšem, to cesto má pomaly stekať z varechy, ale nie tiecť, proste tak po pár sekundách spadnuť z varechy...to je moj laický odhad 😅