Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lucinenka001 , ja kurča pečiem na 220-230C...zo začiatku zakryté, po cca 40min odokryjem na 20 min.
dakujem krasne za radu 😉
dnes sme si už pripravili s priatelom na zajtra kurací vývar a z toho mäsko na kurací paprikáš+ maslové halušky
ja dnes plnenú papriku s knedlou .ja si dala k tomu ,ale zemiaky
@lucinenka001 ja peciem 45 minut na 180 zakryte, potom este 20 minut odokryte dopekam
@lucikatn ja som ich robila "od oka", 1 salku sosovice som uvarila, ked bola makka scedila som, 2 struciky cesnaku, 1 vacsia opraz. cibulka, sol, korenie, majoran, asi 2 hrste ovs. vlociek. Nedrzalo to velmi po hromade no nejako sa mi podarili a chutili nam 🙂 . K tomu som spravila opekane zemiaky na plechu a salat z cinskej kapusty. Tvoj drobec papa zeleninku? Lebo nas Alex vobec, je velmi tvrdohlavy a nechce ju vobec ochutnat, inak do 2 rokov papal pekne - cibiky, zeruchu, redkovku, rajcinky... teraz len ovocie, no snad sa casom polepsi 🙂
cuketová polievka a prívarok zo zelenej fazuľky + volské oči a zemiaková kaša
z nosa mi tecie a nemam najmensiu chut varit ☹ ale maly musi nieco jest tak mu urobim cestovinku s tuniakom to lubi 🙂
bryndzové halušky... ale dnes sa mi brutálne nič nechce... ☹
@katkaaalex vdaka skusim aj podla teba ich urobit 😉 nas Timi by jedol iba zeleninu (este viac ako ovocie) - on maso nechce jest. Fakt vynimocne si da aj to len kusok. Uz som skusala na vsetky mozne sposoby. Dokonca aj v polievke (vyvare) ked zaciti ze tam bolo vyvarene tak dojedol.... Ale zeleninu miluje (hlavne uhorky ci uz kysle alebo cerstve a rajciny su jeho droga) a sojove jedla - velmi rad ma sojove natierky. Vajicko to tiez odmieta a zje to len ked robim vajickovy chlieb. Citala som ze dieta ma take obdobia a treba len vydrzat a stale dokola ponukat a ponukat... 😉 skus mu do kompotovej misky nakrajat nejaku zeleninku a popri hrani mu to dat pri neho a ani si neuvedomi ako si bude postupne brat - to mam osvedcene 😀
paradajková polievka, pizza štangle a kuracie soté s penne
Segedin s knedlou...
kuracie lízatka a domáce hranolky
rajcinova polievka, pangas so syrom s ryzou a salatom
Dnes som urobila farfalle s kalamármi a zeleninou 😵 mňam, malá spráskala celý tanier 😅
ahoj, dakujem za radu, tak ako vidim kazdy si pecie po svojom 😉
dojedáme španielske vtáčiky s ryžou a zajtra tvarohové papardelle, plesňový syr zapečený v lístkovom ceste so zemiakmi a teraz tu už vonia jablkový koláč-pyté mňam 😉
slepacia polievka s krupicovymi haluskami a smotanovy perkelt s cestovinou a uhorkovym salatom.
pecene bavorske koleno kysla kapusta a zemiaky
@titkovamiriam mnaaam, tie strapacky vyzeraju uplne uzasne, ja som ich nejedla, odkedy zomrela babka, co je 14r 😅 Prosimta, ako sa robia? Ja ich zboznujem, bohuzial, mama ich robit nevie, ale ja by som ich rada zaradila do nasho jedalneho listka 😵
a na susenych jablckach aj my ficime, nasi nam poslali plnu debnicku jablk, tak miname, aby nezhnili 🙂
@maculik
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36206
a ja mam tiež vela jablk do Vianoc nevydrzia,zavaraniny nemam kam uz ukladat ,tak susenie je uzasne.... 😉
a este k tym strapackam-halusky nemusia byt zemiakove ,mozu byt aj obycajne no ja milujem zemiakove cesto ci uz na strapacky alebo bryndzaky 😉 tak ti prajem dobru chut,lebo je to rychle a lacne jedlo...
@titkovamiriam dakujem! ja tiez mam velmi rada zemiakove cesto, aj knedliky zemiakove a pod., nie je to take mukove. Takze u mna halusky isto budu zemiakove 🙂 Len musim zajtra pozriet v obchode, ci tu maju kyslu kapustu, ale mm hovori, ze maju, tak ak hej, hned ich na stvrtok spravim 😵
@titkovamiriam dala by si navod na susenie jablk? Este som to nerobila...no si ma inspirovala ;)
@lucinenka001 no ved ako by to bolo, keby sme vsetci varili rovnako?🙂))
zajtra ryžovy nakyp 😉

dnes sme mali zemiakové placky, zajtra budu prirodne rezne so zemiačikmi.