Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
A ako dlho varite prosim kyslu kapustu a akym sposobom presne? Dakujem krasne.
dnes sme mali rybku { manzel file ja s malou lososa} a konecne fesanda dosla na to ze zemiakova kasa je fajn vec.. tak sa tesim ..
zajtra asi kuracie masko na omacke { biela fazulka v paradajkovej omacke} ryza..
baby poradte mi, manzel kupil bravcovu krkovicku, tusim bez kosti dneska. neviem co s nou, nieco lahke co bude raz dva, myslela som ze urobim vepro knedlo zelo ale nechce sa mi ani kapustu ani knedlu robit. co este robievate?
@kralicica ja by som to upiekla a len ryzu urobila.
http://varecha.pravda.sk/recepty/pudingovo-smot...
aha co som dnes ja robila.
Dnes len špageti. Cuketovú polievku máme zo včera.
@kralicica jaj mam velmi rada zivansku. naklepat masko, hodit na plech cibulu, masko, paradajky, papriky alebo leco, okorenit a nechat to upiect. takmer ziadna robota a chut vyborna 😉 alebo masko na prirodno - vyklepat masko v struhanke, obalit vo vajicku, narychlo oprazit a potom dat na cibulku, zaliat vodou a dusit kym maso nie je makke. tiez fajnotka
@titkovamiriam super! Dakujem. Spravime si zdrave chipsy na dlhe zimne vecery
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41205 a jogurtovo-krabie fašírky so zemiakmi
bud sulance alebo lokse,,,,rajcinova polievka z ryzou,,,zemiaky v supke sa varia,ja popijam kavicku tak sa rozhodnem potom,,,
@lucikatn urcite vyskusam, dakujem 🙂
@lucinenka001 kyslu kapustu len dam hrnca s troskou vody/ja kapustu ani neumyvam ani nekrajam/a varím cca 30 min len aby zmäkla.Nepridavam koreniny ani sol-jedine ak by bola ozaj kysla tak pridam trosku cukru,no v poslednom case mam tak vybornu ze s nou uz nic nerobím.
@kralicica ked krkovicka tak ciganska-napacuj ako mate radi,opec a k tomu aj cerstva zemla staci ,alebo zemiaky.Ja milujem zemiaky volske oko a opecena cibulka... 😉 ,alebo zivanska,raznici....
@daniela1974 jej aký chutný koláčik,určite to vyskúšam.
upeciem bocik s ryzou a k tomu kvasaky 🙂 a babicka nam este chce uvarit plnenu papriku- manzel bude mat hody 😀
Tak dnes budeme mat rezne zo zemiacikmy,a gulasovu polievocku 😉
kuracie a bravcove rezne zemiakovy salat,polievka porova a dezert babovka🙂
@lyongirl
Recept na super Sisky
3dc mlieka
stipka soli
100g masla
2 vajcia
3 vel. lyz. cukru
400g polohrub. muky
200g hl.muky
1 drozdie
vanil. cukor
mliecko dam zletit, drozdie namrvim don, plus dam tam 1lyz. muky a necham vykysnut. Overene to mam ked to necham zletit v mikrovlnke a tam to necham aj kysnut je to raz dva . potom pridam dalsie suroviny premiesam rukami nezlaknite sa toho cesta a hlavne nic viac tam nepridavajte ani muku aby neboli sisky tazke 😉 a sup zase na teple miesto kysnut ja to opat necham v mikrovlne. Ked cesticko sa vyduje tak ho este raz premiesim a potom sup cesticko si vyvalkam na pomucenej doske tu kludne pouzivajte hl. muku aby sa vam ceto nelepilo a decakom vykrajujem male sisky. Su super mnam... 😀
zabudla som dodat,ze ako dezert budeme mat babovku 😅
Gulas s hovadzim masom, vcera sme z prechadzky priniesli zopar suchohribov, takze ich tam pridam 🙂
tak u nás budú zemiakové knedličky a rajčinová omáčka
Hŕstková polievka a od včera pečená kačica, knedľa a dusená kapusta.
u nás dnes bude pizza 🙂
Kuracie sote a zemiakove placky,tuniakova natierka a ako dezert,ak stihnem pernik s vysnami. 😎
mliecna fazulova polievka to varila svokra a potom utekala do roboty a ja robim zeleninove rizoto

@titkovamiriam
Ahoj,
mozem sa opyat prosim Ta k tym vasim strapackam? Vyzeraju lakavo 😉 . Kyslu kapustu myslite prosim vas ako sa dava do kapustnice napriklad taku v sackoch? co sa tyka cesta , ak nie je nutne robit zo zemiakov ake je este dobre pouzit na strapacky ? To ceto zo zemiakov musi aj odstat ci sa rovno moze potom dat varit? Dakujem