icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luga
29. júl 2010

cestoviny s mletym masom
zajtra zapekaneho pangasia so sampinonami

dusanab
29. júl 2010

@kostri dakuejm za recept, niekedy vyskusam ked bude cas a kapusta 😀 kapustu davas hlavkovu alebo kyslu? Mozno blba otazka ale fakt neviem 😕 rozmyslam co uvarit na zajtra na veceru rychle co zaspini malo hrncov 😀 a nieco slane lebo sladke mi krpec ako hlavne jedlo nezje....idem sa inspirovat 😉

berika
29. júl 2010

Tekvicový prívarok s perkeltom, zajtra fazulová polievka pre dcérku, pečené ryby s chlebíkom

iinuska
29. júl 2010

kysla fazulova polievka, slane smotanove posuchy

zucha
29. júl 2010

fazulkovu na kyslo mame aj my doma, ale asi urobim zajtra nieco ako gulasovu polievku ale z kuracieho masa a potom bud sulance alebo zemiakovo-cukinove placky v rure.

22mamina
29. júl 2010

baby, co kazda jedna tu len fazulku vari 😀 😀 😀 😀 ja tiez dnes fazulkovy privarok 🙂

22mamina
29. júl 2010

@luga ako robis tie cestoviny? my mame strasne radi cestovinu, tak tesim sa na novy recept 😉

luga
30. júl 2010

@22mamina na oleji oprazim cibulku, pridam mlete maso, oprazim a ochutim (sol, oregano, bazalka, mlete cierne korenie, prelisovany cesnak) a nakoniec vylejem jeden rajcinovy pretlak a podusim, zmiesam s varenymi cestovinami a pridam nastruhany syr
vymyslela som si to takto sama, povodne som to chcela spravit so spagetami, ale tie sme nemali.... a musim sa pochvalit, tieto cestovinky sa mi vydarili - manzel sa nevedel dojest 😀
este som rozmyslala, ze by som ich takto zapiekla (???)

denne73
30. júl 2010

@luga jj to poznám robim mnamky a presne so špagetami. máme až za ušami potom 😀 😀 😀 😀

denne73
30. júl 2010

Mne sa dnes nechce variť 😝 ale budem variť rizoto s kuracim mäskom a zeleninkou. Teda namiesto ryžže idem skusiť tarhoňu. 😉

luga
30. júl 2010

jojo, nieco na sposob morca delly 😉 (len oooovela chutnejsie, ked si to spravis sama )

miracko
30. júl 2010

Kedze som spala 2 hodiny, tak dnes z absolutnej lenivosti len špagety a paradajková polievka, taká lenivá verzia talianskej kuchyne 😀 😀 😀

berika
30. júl 2010

@luga ja to robievam tiež podobne na špagety, či iné cestoviny, aj to občas zapekám. manžel nelúbi cestoviny, ale tieto priam zbožňuje.

kostri
30. júl 2010

@dusanab hlavkovu 🙂

dusanab
30. júl 2010

dakujem 🙂 my sme dnes mali na obed gulky v paradajkovej omacke a knedlu a na veceru bude falosna gulasova polievka

lydia22
30. júl 2010

@dusanab ahoj prosim ta ako robis tie gulky z mleteho masa a omacka?dakujem

22mamina
30. júl 2010

@luga presne tak robim aj ja tie cestoviny, len som sa preto pytala, ci nemas nahodou iny recept, nam to velmi chuti, len ja to nezmiesam nikdy spolu, ale nechavam tak zvast omacku, da sa potom aj pekne zohriat neskor 😉

zucha
30. júl 2010

ja som si uz dnes uvarila na zajtra. Taketo nieco, len z bravcoveho kare a mozem odporucit 😉 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15321

zucha
30. júl 2010

@22mamina , moj muz neznasa cestoviny a toto su jedine, ktore zje a moje decka ich tiez miluje. A navyse je to velmi rychle http://www.schutou.sk/index.php/recepty/salaty-...

dusanab
30. júl 2010

@lydia22 ahoj, ako normalne gulky pre dospelych akurat menej soli - pomlete bravcove plece (len trosku mastnejsieho aby to nebolo moc suche), uvarena ryza, trosku soli a trosku mletej cervenej papriky, vajicko, struhanka. Omacka tiez skoro klasika, na troske oleja oprazim muku, pridam prepasirovane paradajky alebo pretlak, trosku spolu oprazim, zalejem vodou, ocukrim, trosku osolim, hodim listok -dva (podla velkosti) cerstvej bazalky, ked zovrie nahadzem gulicky z masa a asi po hodine je vsetko pripravene na cestu do bruska 🙂 no to bola taka trosku detskejsia verzia 🙂 😉 po roku na detskej strave (aby som nevarila zvlast krpcovi a zvlast mne) mi je "normalna" strava prilis slana a stiplava 😒 manzel skonstatoval ze aspon ze na obed ma nieco "normalne" a nie len detsku verziu na veceru 😉

denne73
30. júl 2010

@lydia22 tak ak ti nevadi odpoviem ti ja ako ich robievam ja. Mleté mäso ochutím sol, cesnak, č.korenie a pridám napoly uvarenu ryžu. Čiže nie uplne uvarenu, Všetko spolu zmiešam aj s 1vajičkom. Vytvarujem guľky.
Omáčka: Urobím zapražku, prilejem vodu, ochutim solou, cukrom,pridám paradajk.šťavu(pretlak) nechám zovrieť . Gulky pred vhadzovaním do hrnca obalím ešte v hl.muke aby sa mi nerozpadli. No a potom ich hádžem do omáčky v nej sa trochu povaria a huráááá obed je na svete 😀 😀 😀 😀 😀

denne73
30. júl 2010

@dusanab hehehe si ma predbehla 😀 😀 😀 😀 😀

zucha
30. júl 2010

ja tu paradajkovu stavu varim aj s bobkovym listom a par zrnkami cierneho a noveho korenia

denne73
30. júl 2010

@zucha jj jasne bobk.list a čierne celé korenie

dusanab
30. júl 2010

@denne73 nabuduce predbehnes ty mna 😀 😀 😀 ty robis trosku inac tak je to tu aspon pestrejsie 😀 😉
@zucha ja uz davam len bazalku, zacala som s tym ked maly zacal jedavat normalnejsie veci ako len kasicky a varenu zeleninu a tak mi to nejak ostalo....aby nemal moc novych korenin tak som davala len bazalku a je to dobre aj tak 😉 tiez som predtym davala bobkovy list a nove aj cierne korenie a teraz mame zmenu

denne73
30. júl 2010

@dusanab 😉 😉 😉 😉

zucha
30. júl 2010

@dusanab mne mladsia veci, kde je paradajkovy pretlak uplne odmieta, takze to neriesim. Ale cerstvu paradajku pritom jedava skoro kazde rano

22mamina
30. júl 2010

@zucha dakujem 😉 urcite vyskusam

iinuska
30. júl 2010

baby, co budete varit v nedelu? Nemate nejaky dobry receptik?

zucha
30. júl 2010

@iinuska nedavno som robila naozaj velmi, velmi dobre kurca a coskoro ho zas na vyziadanie musim urobit. Verim, ze pochuti aj vam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25868