Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kostri dakuejm za recept, niekedy vyskusam ked bude cas a kapusta 😀 kapustu davas hlavkovu alebo kyslu? Mozno blba otazka ale fakt neviem 😕 rozmyslam co uvarit na zajtra na veceru rychle co zaspini malo hrncov 😀 a nieco slane lebo sladke mi krpec ako hlavne jedlo nezje....idem sa inspirovat 😉
Tekvicový prívarok s perkeltom, zajtra fazulová polievka pre dcérku, pečené ryby s chlebíkom
kysla fazulova polievka, slane smotanove posuchy
fazulkovu na kyslo mame aj my doma, ale asi urobim zajtra nieco ako gulasovu polievku ale z kuracieho masa a potom bud sulance alebo zemiakovo-cukinove placky v rure.
baby, co kazda jedna tu len fazulku vari 😀 😀 😀 😀 ja tiez dnes fazulkovy privarok 🙂
@22mamina na oleji oprazim cibulku, pridam mlete maso, oprazim a ochutim (sol, oregano, bazalka, mlete cierne korenie, prelisovany cesnak) a nakoniec vylejem jeden rajcinovy pretlak a podusim, zmiesam s varenymi cestovinami a pridam nastruhany syr
vymyslela som si to takto sama, povodne som to chcela spravit so spagetami, ale tie sme nemali.... a musim sa pochvalit, tieto cestovinky sa mi vydarili - manzel sa nevedel dojest 😀
este som rozmyslala, ze by som ich takto zapiekla (???)
Mne sa dnes nechce variť 😝 ale budem variť rizoto s kuracim mäskom a zeleninkou. Teda namiesto ryžže idem skusiť tarhoňu. 😉
jojo, nieco na sposob morca delly 😉 (len oooovela chutnejsie, ked si to spravis sama )
Kedze som spala 2 hodiny, tak dnes z absolutnej lenivosti len špagety a paradajková polievka, taká lenivá verzia talianskej kuchyne 😀 😀 😀
dakujem 🙂 my sme dnes mali na obed gulky v paradajkovej omacke a knedlu a na veceru bude falosna gulasova polievka
ja som si uz dnes uvarila na zajtra. Taketo nieco, len z bravcoveho kare a mozem odporucit 😉 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15321
@22mamina , moj muz neznasa cestoviny a toto su jedine, ktore zje a moje decka ich tiez miluje. A navyse je to velmi rychle http://www.schutou.sk/index.php/recepty/salaty-...
@lydia22 ahoj, ako normalne gulky pre dospelych akurat menej soli - pomlete bravcove plece (len trosku mastnejsieho aby to nebolo moc suche), uvarena ryza, trosku soli a trosku mletej cervenej papriky, vajicko, struhanka. Omacka tiez skoro klasika, na troske oleja oprazim muku, pridam prepasirovane paradajky alebo pretlak, trosku spolu oprazim, zalejem vodou, ocukrim, trosku osolim, hodim listok -dva (podla velkosti) cerstvej bazalky, ked zovrie nahadzem gulicky z masa a asi po hodine je vsetko pripravene na cestu do bruska 🙂 no to bola taka trosku detskejsia verzia 🙂 😉 po roku na detskej strave (aby som nevarila zvlast krpcovi a zvlast mne) mi je "normalna" strava prilis slana a stiplava 😒 manzel skonstatoval ze aspon ze na obed ma nieco "normalne" a nie len detsku verziu na veceru 😉
@lydia22 tak ak ti nevadi odpoviem ti ja ako ich robievam ja. Mleté mäso ochutím sol, cesnak, č.korenie a pridám napoly uvarenu ryžu. Čiže nie uplne uvarenu, Všetko spolu zmiešam aj s 1vajičkom. Vytvarujem guľky.
Omáčka: Urobím zapražku, prilejem vodu, ochutim solou, cukrom,pridám paradajk.šťavu(pretlak) nechám zovrieť . Gulky pred vhadzovaním do hrnca obalím ešte v hl.muke aby sa mi nerozpadli. No a potom ich hádžem do omáčky v nej sa trochu povaria a huráááá obed je na svete 😀 😀 😀 😀 😀
ja tu paradajkovu stavu varim aj s bobkovym listom a par zrnkami cierneho a noveho korenia
@denne73 nabuduce predbehnes ty mna 😀 😀 😀 ty robis trosku inac tak je to tu aspon pestrejsie 😀 😉
@zucha ja uz davam len bazalku, zacala som s tym ked maly zacal jedavat normalnejsie veci ako len kasicky a varenu zeleninu a tak mi to nejak ostalo....aby nemal moc novych korenin tak som davala len bazalku a je to dobre aj tak 😉 tiez som predtym davala bobkovy list a nove aj cierne korenie a teraz mame zmenu
baby, co budete varit v nedelu? Nemate nejaky dobry receptik?
@iinuska nedavno som robila naozaj velmi, velmi dobre kurca a coskoro ho zas na vyziadanie musim urobit. Verim, ze pochuti aj vam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25868

cestoviny s mletym masom
zajtra zapekaneho pangasia so sampinonami