icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
10. nov 2011

domáca gulášová polievka so zemiakmi a haluškami, perky(pirohy) s domácim slivkovým lekvárom, posypané makom alebo orechami, oškvarková pomazánka 😉

maculik
10. nov 2011

@ukana jej vidis, paprikas, to maju velmi radi a je to rychlovka. Spravim zo stehien a s cestovinkami 😵
diky 🙂

claudica
10. nov 2011

Hrášková polievka a dukátové buchtičky 😅

lunana
10. nov 2011

Žienky poraďte mi čo s mletým mäsom...včera som kúpila, že dnes z neho niečo spravím a neviem čo 😅

denka_k
10. nov 2011

sosovicova polievka zo vcera a palacinky 🙂

nelinka0401
10. nov 2011

zeleninová polievka s krupicovými haluškami,zapekaný karfiol a dolky s džemom,čokoládou a šlahačkou 🙂

bubinko83
10. nov 2011

@lunana mlety rezen so syrom.

nelinka0401
10. nov 2011

@lunana skús mleté rezne.je to rýchle a aj chuťovo veľmi dobré.potrebuješ ml.mäso,3 rožky,korenie,soľ,tvrdý syr,bambíno a 3 vajíčka.Všetko zmiešaš,vytvaruješ do rezňov a obalíš v strúhanke a vysmažíš. 😉 😉

nelinka0401
10. nov 2011

@bubinko83 a zase ma niekto predbehol 😀

mojkamirka
10. nov 2011

@lunana fašírky, plnenu papriku, kapustu, sekanu 😉 , gulky v paradajkovej omačke

my dnes palacinky a zeleninovu polievku

lunana
10. nov 2011

@nelinka0401
@nelinka0401
@mojkamirka Ďakujem 🙂 niečo z toho si vyberiem 😉 a na tie guľky v paradajkovej omáčke nemáte recept?

sisanka
10. nov 2011

cesnakova polievka,granadir, hubove fasirky so zemiakmi a k tomu kysla uhorka alebo zavarane hriby 🙂

adka_pajerska
10. nov 2011

slepacia polievocka a obratene kuracie rezne s fuckou 🙂

daniz
10. nov 2011

sobota - cesnačka , čevebčiči so zemiakmi
nedeľa - kuraco-hov. vývar + rezance, čína s opekanými širokými rezancami, moravské koláče
pondelok - kôprovka s mäsom z polievky + knedľa
utorok - úhrabky s kyslou kapustou
streda - gulášová polievka + pečivo, chlebík
dnes urobím br. perkelt + halušky ..... tak a mali sme internet v ťahu. 😝 😝

miriamr
10. nov 2011

cestoviny a kurací steak preliate smotanovou omáčkou 😵

lucikatn
10. nov 2011

@adelaida33 prosim das recept na to restovanu soju? Nenapije sa to velmi olejom? Lebo kedysi davno som to skusala a bolo to samy olej tak som to vyhodila.... 😖

ellise
10. nov 2011

@danielaj můžeš mi dát prosím recept na pirohy? tohle je jídlo mého dětství a já je ještě nikdy nedělala. holky a mohu vás poprosit o recept na parené buchty? nejde tak ani o těsto, to je nejspíš normálně kynuté, ale spíš o to jak to vaříte a čím to sypete. děkuji

ladybirds
10. nov 2011

kremova sampionova polievka a kuracie pecienky na smotane s cestovinou

katka888
10. nov 2011

šúľance s makom a šúľance so strúhankou

katka888
10. nov 2011

@ellise
cesto na pirohy urobis ako na rezance do polievky, len maksie a ked vyvalkas tak na hrubsie ako na rezance.

danielaj
10. nov 2011

@ellise nič zložité, 500g hrubej múky, 1 vajce, troška soli a vlažná voda podľa potreby, vypracuješ cesto, naplníš napr. slivkovým lekvárom a uvaríš v osolenej vode, posypeš podľa chuti makom, orechami, tvarohom, opraženou krupicou alebo opraženou strúhankou 😉

adelaida33
10. nov 2011

@lucikatn robievam napr. takto http://www.varimezdrave.cz/restovane-sojove-kos... , ale dnes som ich len povarila 10min. v osolenej a okorenej vode, nechala vychladnúť, dobre z nich vypučila vodu, nechala ešte postáť - "oschnúť" asi polhodinku (aby neprskali na panvici) a potom orestovala na rozpálenom oleji (dá sa aj s cibuľkou, normálne ako mäso) dozlatista. takto robievam, ked ich chcem chrumkavé 🙂 . nasajú olejom 😝 , len ak nebude dobre rozpálený 😉

danielaj
10. nov 2011

@ellise a parené buchty, napr. tento recept 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=169

ellise
10. nov 2011

holky všem děkuji za rady, v sobotu udělám

zuziq
10. nov 2011

rajcinova polievka a zapekane cestoviny s brokolicou a syrom

chrobulka
10. nov 2011

dojedame vrancuzske, mama ma dnes zasobi fazulovicou s udenym maskom a huspeninou 😉
MNAM
na vikend si chlap vymyslel recept z knihy zdenka pohlreicha... takze velka vyzva predo mnou, pecenu vysoku rostenu budem robit, uz ju len zohnat 😀

mimikett
10. nov 2011

gulasik a este pojdem spravit zeleninove rizoto,,,

mia258
10. nov 2011

@bronia13 ahoj, tu je môj recept 🙂

200g hladkej múky, 150g cukru, 150g masla, jablká (záleží od veľkosti, ja dávam tak 5-7), soľ, vanilkový cukor, pol deci vody, po prípade ešte rum.

Múku s maslom vymiešame, pridáme soľ, vanilkový cukor a cukor. Postupne pridávame studenú vodu, aby vznikla jedna veľká "hrudka", zabalíme cesto do fólie a odložíme do chladničky. Po takých 2 hodinkách si ho vyvaľkáme a vložíme do formy. Ostrúhame jablká, pokrájame na tenké štvrtinky, poukladáme husto na cesto a posypeme cukrom. Na vrch ešte prídu tenké plátky masla. Ja pečiem tak cca pol hodinku, ale každá rúra je iná 🙂
Nakoniec môžeš koláč pokvapkať rumom, alebo ho pridať ešte pred pečením, ale ja keď pečiem aj pre deti, tak ho vynechávam 😉

murinka
10. nov 2011

zajtra by som chcela spravit kapustovu polievku z hlavkovej kapusty a vsimla som si ze mam este aj cervenu kapustu.mozu sa zmiesat?mate niektora recept?