Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tinuskaha ten kolac robila jedna baba v piatok bez servitky chcem vyskusat dobry je?
dnes nevarim,ideme k nasim..uz sa tesiiim a som zvedava co mama uvari 🙂
Kuracia polievka kare na prirodno,ryza,opekane zemiaky a vcera som piekla venčeky z odpalovaneho cesta.
@jajuska1411 ano viem chcela som ho vyskusat..ja som dala aj na dno pekaca piskoty 😉
budapeštianske rezne, zemiaková kaša, hlávkový šalát
Slepačia polievka,kopec zeleniny v nej,rezance 😉 pečene kurča,ryža,uhorkovy šalat,,,,a cersnovy kolac na sposob bublaniny a povrch poliaty pudingom Ceresnova prichut želatinovy,,,,Dostat kupit od dr,otkera.,,,,a potom pri podavani dam kopcek slahačky,
zeleninová polievka s krupicovými haluškami a zapekané zemiačky 🙂
kuracia slizikova polievka a robila som toto sote, len namiesto hraska som dala cierne olivky a je to veru mnam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15559, no a poobede spravim jablkove strudlicky 😉
dnes dojedame 😉
My sme mali cicerovu so zeleninou, ta bola vcera ako hlavne jedlo s pita cipsami, dnes z nej len trochu a hlavne jedlo plnene kuracie prsne rezne - z gazdovskeho kurata - naplnila som ich salviou a susenou sunkou, zavinut, opiect a do rury. K tomu len parene zemiaky, brokolica a my dospeli aj ratotouile - to zial deti odmietaju, nevedia este co je dobre 🙂
Dnes kuracia polievka so zeleninkou a rezancami, rizoto s kuracím mäskom, šampiňónmi a mrkvičkou a nakoniec čokoládový koláčik s kakaovou šľahačkou 🙂. Večer bude diéta 😉
@csina Môžem sa spýtať s čím robíš zapekané zemiačky? 🙂
@mirage Tvoje dnešné menu znie úplne úžasne 🙂. Ja som ratatouile ešte nikdy neorbila. K čomu všetkému ho podávaš? 🙂
kuracie prsia na prirodno a slovenska ryza. 🙂
bravčová panenka, opekané zemiaky, dusená zelenina a upiekla som "ananásové pokušenie"
@levandullka - dakujem 🙂 Ja to velmi lubim, robim ho na cervenom vine, bobkovy list, nove korenie, vela cesnaku, rozmanrin a moja oblubena zelenina - cuketa a baklazan s rajcinovym pretlakom, alebo rajciny v konzerve..papriku nedavam. K hocicomu, masu, k cestovinam, len samotne s bagetou..
my dnes kapustová polievka a vyprážané kur.stehná s pyré zemiakmi a kompót,jááj ale som plnáááá
@jajuska1411 ten koláč je fantastický 😝 akurát som dotlačila do seba tretinu plechu, len som pre istotu dala miesto 2 až 3 vajíčka, ale je výborný a šťavnatý. mňam
@vrabciatko aky kolacik?
@mirage Ďakujem pekne. Určite v najbližších dňoch vyskúšam 🙂. Znie to skvele a aj veľmi zdravo 🙂.
@danula2 čo varila v piatok taká mladá kočka v "bez servítky". Na spodok dáš 2 vanilkové pudingy+3 žĺtka, na to dlhé piškóty, na ne nastrúhané jablká (asi 8 ks)so škoricou a sneh z bielkov. 10 minút v rúre zapiecť a nechať vychladiť. U nás sa moc vychladiť nestihol 😉
@luy počkaj dúfam že myslíme na to isté,lebo ja som mäso mala svoje,ni polotovar,kúpila som len strúhanku s dipom a to vieš vypražiť aj normálne vo friťáku,alebo na panvici aby nebolo suché ked nechcú
a ked oni nechcú tak len ty si vypraž,alebo ked to už máš všetko tak šup do mrazáku a vyberáš len po kusoch
@tinuskaha
@jajuska1411 hej aj ja ho mám odpísaný a chcem ho niekedy vyskúšať
pecene kurca s ryzou a pre maleho pyre zemiakmi, kuracia polievka s domacimy rezankami, hnieteny jablkovy kolac 🙂
dnes sme mali roastbeef podla zdenka pohlreicha (podaril sa mi, a som happy, ze som neznivocila take drahe maso 😀 ), zemiaky s maslom a UHO (univerzalna hneda omacka).. a brokolicovy krem....

kuraci vyvar zo vcera,svieckova na smotane a kolacik neviem ako sa vola ale je jednoduchy ..na dno pekaca ide uvareny puding so zltkami na to dlhe piskoty na piskoty postruhane jablka a na vrch snech z bielkov a do rury zapiect mnaaaaamka 😀