Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes polievka so strúhanou zeleninou, kukuricou a krupicovými haluštičkami, vyprážané slané palacinky plnené praženicou so šampiňónmi, domáca tatarka, varené zemiaky 😉
dnes sme bez polievky a mame len tvarohove slize..
zajtra asi kelova omacka
@jarunka111palacinky planujem na piatok 😉
kuracie stehna - take tie, co sa pecu v sacku, ryza
bryndzove halušky,,,,halušky čo zostanu budu zajtra s kyslou kapustou opecene,,,
u nas dnes dojedame nedelny kuraci vyvar a uvarila som sosovicovy privarok a uz som aj stihla porciu zjest, je mnamky 😉
dnes bravcove na znojemskej omacke a slovenska ryza
kurací vývar, druhý chod kolienka s perkeltom a teraz mi kysne cesto na smotanovo vajíčkový osúch, dotala som naň chuť
brokolicova polievka, kuracie masko na zelenine s cervenou paprikou a zemiakove pyre.....malinka uz spapala plny tanier 😀
@tyli urobím si klasické cesto na palacinky, len nedám cukor, ale soľ, urobím normálne palacinky, medzitým si pripravím praženicu, popražím si na oleji cibuľku alebo pažítku, na to dám šampióny z konzervy, vajíčka, urobím takú redšiu praženicu, tú natriem na palacinky a zviniem, ale ja radšej poskladám do trojuholníka, zopnem špáradlom a obalím v trojobale, vypražím 😉
ale robím ešte jedny podobné, len na palacinku natriem kyslú smotanu, ktorú som vymiešala s trochou vegety, na to plátok alebo dva šunky, plátok tvrdého syra, tiež poskladám do trojuholníka, zopnem špáradlami a obalím v trojobale, vysmažím 😉
nám to veĺmi chutí, nemusia byť k tomu ako príloha zemiaky, stačí aj zeleninový šalátik a je to mňam 😉
hlivový guláš a kolienka s vajíčkom, dnes rýchlovky...
ja som teraz dovarila sosovicovy privarok a k tomu spekacka
Dojedli sme dnes Granadír z kyslou uhorkou. Na večeru chcem urobiť vajíčkový šalát. Na zajtra mám pripravené mliečna polievka a šišky.
salatovo, brokolicova mliecna polievaka, pyre a vyprazany syr 😉
no urcite ja nic nech si nezvykaju na dobrotu u nas dnes na obed nic nebude nane love nane jedlo
no tak ja planujem pecienku na stave s ryzou,a mozno hraskovu polievku 😵 😵 😵
@juranka
"palacinky": 500ml mlieka, 2 vajcia, 22dkg hl. múky, soľ (väčšie množstvo: 750ml mlieka, 3 vajcia, 33dkg. múky) a špenát tam v podstate nie je cítiť, to dávam od oka nech sú zelené 🙂 raz som skúšala do cesta aj cesnak, ale nemusí byť. urobím palacinky. mozzarelu nakrájam na hrubšie pásiky (môžeš skúsiť aj s iným syrom) naukladám syr na palacinku a zatočím.
"rajčinová omáčka": robím z pasírovaných rajčín (alebo tých takých konzervovaných lúpaných a nakrájaných). do panvice dám olivový olej, spením nadrobno nakrájanú cibuľku, vlejem pasírované rajčiny, pridám bylinky: bazalku a oregano, soľ, MČK, 1-2 PL krištál. cukor, pretlačím 3-4 strúčiky cesnaku (alebo dochuťte omáčku tak, ako to máte radi). chvíľu povarím.
do zapekacej nádoby, alebo na plech s vyšším okrajom nalejem trochu omáčky, naukladám palacinky, zalejem ostatnou omáčkou a posypem syrom. dám zapiecť. dobrú chuť 🙂
na obed boli dukatove buchticky s malinovym pudingom a na veceru domaca pizza - hawai + sampinonova + zeleninova a mix so salamou ale v celku to boli iba 2 plechy 😀
@mimikett jasné 🙂
tagliatelle, cesnak, olivový olej, paradajky, špenát, brokolica. Šla tam aj čili paprička, soľ a korenie, ale ja som to robila aj pre malú, tak som ju vynechala a pridala len sebe na tanier 😵
Do vriacej vody dáme variť cestoviny. Medzitým v miske zmiešame olej, pokrájaný cesnak, soľ a korenie, pokrájanú čili papričku, paradajky.
Ak máš čerstvý špenát, tak ho tam pridaj tiež, ak máš mrazený, tak ho najprv orestuj na panvici.
Nakoniec už len dáš cestoviny na tanier, premiešaš so zmesou, pridáš brokolicu rozobratú na malé hlavičky a posypeš syrom 🙂
dojedali sme včerajší obed, zajtra uvarím fazuľovú s údeným
na obed sa dojedli kapustové halušky a na večeru špagety...
pekne ranko tak dnes kuracie prsia na zeleninke s ryzou a polievku zatial neviem

už tretí deň dojedáme kotlíkový guláš 🙂 zajtra bude pečená krkovička a zemiekové pyré. na ďaľší deň si ju dáme na studeno s chlebom 🙂 robím ju podľa tohoto receptu, len nedávam huby http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31790.