Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes polievka zo zajaca a špagety(priatelovi s morcadelou a ja som si pridala tuniaka)
u nas dnes len zapekane pecivo na veceru, vcera som spravila cinske rezance prazene, a mame z nich aj dnes na obed. len polievku by som dnes rada nejaku, neviem este aku ☹
my budeme mat dukatove buchticky po dlhom case, dokonca vlastnorucne urobene, mnam 😝
@chrobulka ked neviem aku polievku, tak bud spravim paradajkovu, alebo zeleninovu so zaprazkou na masle
Pečené kuriatko, ryža a k tomu nejaký šalát.... včera som robila nebeské rezy, takže máme aj dezert.
@zuzanka751 - paradajkovu u nas jem len ja, a mala som minuly tyzden 😉
a zeleninova je klasika, to je pravda, asi zbucham taku 😉 dakujem!
dnes nemám náladu na varenie tak urobím rezance s tvarohom 😠
ja robim fazulovu polievku s kobasou a zahustenu kyslou smotanou a k tomu domace rozky od kamosky 🙂
dnes sisky s lekvarom
prívarok zo žltej fazuľky
kuracia polievka s domácou mrveničkou a zapekané zemiaky s mäsom, šampiňónmi a syrom
dnes tekvicova polievka, granadir a jablkovo-skoricove muffinky
dnes hovädzie na dubákoch a ryža, večer zeleninová polievka
kremova hrachova polievka a dukatove buchtičky 🙂
ja dnes langose a treba vymysliet daku sytejsiu polievku... mala by som si svihnut, lebo obed bude neskoro... 😉
špenat
Kurca kari s ryzou a sosovicova 🙂
vyvar a tato zemlovka http://www.toprecepty.sk/recept/999-uplne-uzasn...
@jahodka11 Takze cesto:40 deko hladka muka, 25 deko hera, 15 deko praskovy cukor, 1 vanilka, 1 prasok do peciva, 1 zltok a 3 polievkove lyzice kakao
plnka: 75 deko tvarohu, 25 deko praskovy cukor, 1 vanilka, 3 zltky a 4 bielka na sneh.
JA davam kilo tvarohu a 30 deko cukor a 2 vanilky a ak mas riadny hrudkovy tvaroh tak zvyknem aj trochu mlieka pridat a mal by tam ist aj trochu solamil ale ja nedavam, potom zostane perfektne stavnaty 😀
Dnes je u nás mrkvová polievka a domáca pizza 😝 len tá polievka sa mi zdá byť dosť sladká a keď dám soľ, tak je zase taká čudná...neviem ju poriadne dochutiť, viete mi poradiť?
@lunana robim podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26373. Dnes som dala pol hrnceka hrubej muky a pol hrnceka celozrnnej hladkej muky a su tusim este lepsie 😉
u nás dnes žemľovka s tvarohom a jablkami 🙂
segedin s knedlou, nech mam pokoj aspon na 2 dni
@iinuska aj ja mám takýto pokoj a ešte som dorobila pár palaciniek 🙂
zemiakovo-syrové pirohy z rožkového cesta.
dnes zemiakové pyré a fašírka na plech,cuketový šalátik k tomu 🙂
@lunana osmahni na masle, chytí jemnú chuť a ak robievate zahustené polievky, to dá polievke silu. ja robím takto: olej a múka osmahnúť, na konci pridám MČP a cesnak. zalejem trochou vody a cez sitko prelejem postupne do polievky. takto robím aj zeleninovú. ten istý postup a pridám aj na hrubo nastrúhaný petržlen, na kocky nakrájaný kaleráb, mrazený hrášok... ku koncu ešte dochutím soľou. korenie nedávam aby to mohol jesť aj syn. niekto zahusťuje aj na kašičku nastrúhaným zemiekom, je to zdravšie. (keď sa robí polievka z čerstvej zeleniny je chutnejšia ako z mrazenej.ja používam iba mrazený hrášok, prípadne kelové ružičky)

dnes lievance s džemom a šlahačkou, zajtra zapečený pangasius so syrom a k tomu cibuľový šalát