icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

maculik
16. nov 2011

ahojte,
ja dnes karfiolova polievka s ovsenymi vlockami a vecer palacinky, ste ma dnes navnadili 😀 Na obed druhe nevarim, Petrik ma jedlo v skolke a Adelka lezi s horuckou, tak budem rada, ak spapa aspon polievku. Ja mam od vcera porciu maska s ryzou a mm teple jedlo vecer neje.

katkas1
16. nov 2011

dnes vyprazana rybka so zemiakmi a zajtra zeleninova polievka a nejaky kysnuty kolac alebo palacinky este som sa nerozhodla 🙂

gabika11
16. nov 2011

Dnes ohrievam kuraciu polievku s plnkou s mini tarhonou pre davidka, prave som dokoncila tarhonu s hraskom a v rure peciem kuracie stehienka a prsia na mede a dip k tomu podla navodu na koreni 😉 a idem urobit toto http://www.toprecepty.sk/recept/999-uplne-uzasn... . Nechala som sa inspirovat vasimi linkami 😉

happy8051
16. nov 2011

@gabika11 zemlovku odporucam... u nas sa vcera doslova zozrala 🙂

crysmile
16. nov 2011

@gabika11 ake to stehienka na mede? hodis recept?
a niekto tu tusim daval nejaky sos tiez s medom a sezamovymi semiackami.. neviem to najst..

claudica
16. nov 2011

Dnes dojedáme rajčinovú kapustu a zajtra špekulujem čo...asi zemiakové placky plnené kuracou pečeňou... poobede oslava u sestry - synovec mal včera jeden rôčik, tak sa oslavuje! 😉

daniz
16. nov 2011

urobím palacinky a zajtra tresku na zemiakoch v alobale.Polievka zo suchého hrachu.

titkovamiriam
16. nov 2011

@gabika11 mnam milujem kuracinu na mede 😉

katka3012
16. nov 2011

Tak my mame zo vcera knedlu s fantastickym meskom na stave 😉 ( varil manzel ) 😉

ajkuska
16. nov 2011

morčacie s pórom + americké zemiaky s dresingom.

zuzu101
16. nov 2011

pizza 😀

polarnicka
16. nov 2011

bravcova panenka na fazulkach a anglickej slaninke a pecene zemiaciky 🙂 pre tych, co nelubia ine masko, ako hydinu, Jamie Olivier ma uzasny recept na kuracie rezanceky s porom a smotanou (ja som robila s mlieckom - asi 2,5 deci).

kibuk
16. nov 2011

@polarnicka hodis receptik? dakujem 🙂

gabika11
16. nov 2011

@crysmile zvysilo sa mi mesko ked som porcovala kurca na polievku tak som napacovala masko aspon na 4 dni do chladnicky, olivovy olej a ta zmes Kridelka s chuti medu od Vitany, to som mala napacnute v chladnicke a dobre uzavrete, aby mi tym nenavonali ine veci v chlade 😉 . Rano som to vytiahla dal ana pekac so vsetkym, rosku osolila a este trosku som na to nasypala tej zemsi a naliala vodu asi tak do stvrtiny a piekla zakryte v alobeale asi pol hodku, potom som alobal dala prec a som dala aj gril na rure aby to pekne zhnedlo, ked sa dopieklo to asi tak na 10 minut, ale treba sledovat, ak sa voda vyparila, tak doliat, aby to nebolo suche a hotovo. Jem to s tarhovou s hraskom a s naloenou kapustou a cviklou, mnam... 😉

rolak
16. nov 2011

hustý hráškový krém - malá, domáci vajíčkový šalát a kuracie nugetky - ja , a idem robiť pečené bravčové s paradajkovou omáčkou a zemiakovú kašu pre manžela 🙂 a na zajtra

katushka16
16. nov 2011

dnes máme vajíčkovú polievku a špenát so zemiakmi a na večeru som urobila mm vlašský šalát,určite sa poteší 🙂 tak zajtra dorobím pár rezňov k nemu a malým pangasiusa na masle so zemiakmi

kralicica
16. nov 2011

kapustova polievka s klobaskou a na veceru len spagety so syrom na rychlo

nelinka0401
16. nov 2011

no dnes som robila chlebové placky plnené mäsom a zeleninou a desiatovú polievku.tak bude aj na zajtra 🙂

jajuska1411
16. nov 2011

zemiaky a brokolica

bambi2
16. nov 2011

ja som dostala chut na paprikas... a bol svetovy 😝 😝 😝 😝

zebra41
16. nov 2011

bryndzove halusky a upiekla som muffiny

polarnicka
16. nov 2011

@kibuk Ahoj, hladam na jamieho strankach a nic!! no ja som to robila nasledovne: mala som masko namarinadovane asi 3 dni, takze sa nutne pytalo spravit. Rozpalila som olivovy olej vo Woku, sprudka som orestovala na kolieska nakrajany por, pridala som masko a troska som to cele nechala podusit. Potom som mala pridat smotanu, ktoru som samozrejme doma nemala, tak som dala troska mlieka a zas dala podusit na par minutiek. Po duseni som pridala stupen na sporaku a poriadne masko osmahla. Mlieko sa takmer vsetko vyparilo, porik sa zminimalizoval a masko ostalo uplne stavnate.

Ak by ta zaujimala aj marinada, tu je: masko na rezanceky nakrajane som preliala olivovym olejom a posypala susenym rozmarinom. Pridala som cerstvo namlete koreniicko a cele premiesala a zakryla. Masko bolo do par minut hotove.

mimikett
16. nov 2011

co dom dal, takze kuraci perkelt s vybornymi mini kolienkami z Lidlu a bude aj na zajtra 😝

1977
16. nov 2011

Poslite mi recept na mafiny?

16kristina02
16. nov 2011

@mimikett tie kolienka aj nam velmi chutia su užasne, nevieme sa ich dojesť 🙂

mimikett
16. nov 2011

@16kristina02 veru, my ich bastime s priatelom aj take suche 😀 😀 😀

kawasaki17
16. nov 2011

kapustnicu, vyprážaný syr so zemiakmi a tatarskou omackou 🙂

dankamat
16. nov 2011

dnes je to diviačí perkelt so zeleninou a k tomu tarhoňa 🙂

beba1902
16. nov 2011

ahoj som v tejto teme nova 🙂 chcem vas poprosit... baby neviete mi poradit dobry recept na susienky s kuskami cokolady ? dakujem

titkovamiriam
16. nov 2011

@beba1902
Suroviny:
3 hrnčeky ovsených vločiek (250 ml)
3 hrnčeky hladkej múky
2 hrnčeky cukru kryštál (ja dávam menej)
2 balíčky vanilkového cukru
250 g masla
3-4 vajcia trocha mlieka
150 g sekané orechy, arašidy
150 g hrozienka
150 g posekanej čokolády na varenie
1 KL sódy bicarbóny

Postup
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé. Mokrými rukami formujeme guličky, priemer cca 4-5 cm, mierne rozplácneme na papieri na pečenie. Upečieme. Z tejto dávky je toho strašne veľa, sú trvácne a veľmi chutné.

ahoj a vitaj v teme 😉 pači sa recept -samozrejme orechy,čokoladu ,susene ovocie podla chuti 😉