Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak my dame dnes toho spanielskeho vtacika bez tocenia co ma miriam inspirovala a polievku ak sa bude chciet brokolicova, ak nie nechame to na zajtra 😀
@vivusika ja tiež takto robím syr 🙂 buď va maffinovej forme, alebo v zapekacích miskách a inak už ani nerobím, je to super 🙂 a vlastne ja som nikdy ani nerobila klasický vyprážaný syr, ja robievam takto a potom také syrové guličky, ale tie sú vyprážané 😉 nastrúham syr, polovicu na jablkovom strúhadle a polovicu na jemno, pridám vajíčka, troška pažítky alebo petržlenovej vňate, môže byť aj šunka, urobím guličky, obalím iba v strúhanke a vypražím 😉
ja v pondelky väčšinou nevarím, dojedá sa z nedele 😉 takže dnes dojeme zo včera slepačiu polievku, bravčové karé na prírodno, +pečené karé na cibuľke, ryža, zemiaky, kompót alebo cviklový šalát 🙂
dojedáme 😵
dojedame zo vcera...kuraci vyvar, morcacie prsia plnene orechmi s mandarinkami...varil manzel 😀
plnene zemiakové placky 😉 paradajkova polievka
široké rezance s tvarohom, preliate obyčajným maslom a kyslou smotanou
Porkova polievka,kelovy privarok 😉
polievku mam od vcera hovadziu a prirobim dnes kuraci perkelt s kolienkami ...
@adelaida33 mnam .... 🙂
@tinkerbell robievala som do tortovej formy, no zistila som, že je pohodlnejšie do sklenných misiek 🙂 (záleží od množstva a veľkosti misiek, no ja na 6 misiek potrebujem cca. 4- 5 kyslých pochúťkových smotán 200ml., jedno balenie okrúhlych piškót a dávam 3-4 vanilinové cukry.) na spodok dám piškóty. pokvapkám ich silnou kávou, do ktorej som dala trochu cukru a rum. synovi dávam na piškóty napríklad kompótovú sťavu. do nádoby si vylejem kyslú pochúťkovú smotanu, pridám vanilínové cukry, dochutím ešte krištáľovým cukrom a dobre zamiešať. chutí to podobne ako Miláčik. (v poslednej dobe dávam tento základ, no môžeš pridať aj kakao ak chceš kakaové, alebo som už skúšala aj s kokosom) na piškéty dáš vrstvu ochutenej smotany. banán nakrájaj na kolieska a naukladaj jednu vrstvu banánových plátkov na smotanovú vrstvu. potom postup opakuj, kým nemáš naplnenú misku po vrch tak, že ukončíš smotanovou vrstvou. na vrchu môžeš posypať kakaom, ja dávam strúhanú horkú čokoládu. ak budeš robiť bez banánov, alebo s kakaom, tak môžeš dať na vrch plátky ovocia napríklad kiwi, mesiačiky konzervovanej mandarinky....., alebo v Lidli majú mrazenú zmes ovocia, tá je super. dobrú chuť 🙂
dnes dojedáme čo poostávalo 🙂
polievku z morcacieho maska....
ako vacssina aj my dnes dojedame 😉
Ahojte ak mate nejake osvečene recepty na vianočne perniky, tak mi ich prosim napiste, na mmb toho moc neni, nepotrebujem ich nejak extra vyzdobovat ale hlavne nech su vonave a mekučke. diky
@zabka4 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20820&use... ,moj recept a ozaj su hned makke,ja ich sice nejem - nemam rada ,len okostujem
šošovicová kyslá a slivkové "gule" s makom, alebo orechami alebo tvarohom. Každý podľa svojho výberu...🙂
dojedáme od včera 🙂
kedze nam z vikendu nic neostalo tak dnes budu pecene zemiacky na rasci a k tomu acidko a treba vyuzit ze je rura tepla tak urobim tieto muffinky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44208 a na veceru bude zeleninovy salat so syrom a vajickom + hrianka
cestoviny s kuracim masom ,šampionmi a syrovou omačkou 😉
@veve39 linecké cesto: 1/4 kg hladkej múky, 1/4 kg polohrubej múky, 1/4 kg pr.cukru, 1/2 balíčka pr. do pečiva,
3 vajcia, 1 hera. Všetko zmiešaš na hladké cesto ja 1/2 nechávam biele, 1/2 kakaové . vyvaľkáš do tvaru plechu,
naplníš jablkami......čím chceš aj len lekvárom, na to dáš druhý diel popicháš vidličkou a pečieš cca 180 st. /20-30 minút. 🙂
Dnes dojedáme.
@zabka4
Medovniky
500g hladkej muky, 180g práš.cukru, 125g Hery-polovica Hery, 5 lyžíc medu, 2vajcia, 2 lyžičky perníkového korenia, 2 lyžičky mletej škorice, 1lyžička sody bikarbony........1 vajíčko na potretie ........................................................orechy alebo madle na ozdobu 🙂
su hned makke.......
Zeleninovú krémovú polievku a kuskus so zeleninou. A kým sa mala nezobudí urobím ešte na rýchlo vianočku 🙂
obrátené bravčové rezne so zemiakmi
bryndzové halušky+urobim zeleninovu polievku
aaaaaa večer robim rizoto s kuracim mäskom aby mal ocko na zajtra do prace 😉
@titkovamiriam ďakujem, chcem vyskúšať, či mi ich drobci budú jesť 🙂 🙂
@zabka4 ja sa chystam tento rok prvykrat piect medovniky a najviac sa mi paci tento recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44141 ...snad sa vydaria 🙂

My dnes kuraci vyvar s maskom, zeleninou a slizikmi, hovadzo-bravcovy gulasik s haluskami... 😵