icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

harper
22. nov 2011

Rizoto asi na dva sposoby, pre mm klasicky vsetko do hrnca, zaliat vodou a dusit a pre mna postupnym zalievanim vyvarom ryze a tak udusit. Ako on hovori pre mna take blato 😀

zuzikkaa
22. nov 2011

@babika0 vacsinou v hriankovaci,,alebo krutoniky na panvici 😉

zuzka1.
22. nov 2011

kacica, knedla, cervena kapusta na sladko,
rezne, majonezovy salat
kuracie na prirodno so sampinonmi,ryza
orechovy s karamelovym kremom,
hrstkova polievka, slepacia polievka, vajickova s rascou
spagety s morcadelou, spenatovo-syrovou omackou
pangas peceny, zemiaky, saalt, dresing
lasagne
a rybacia natierka, hrianky s cesnackou, omeleta, krupicova kasa
ine ma zatial nenapada, toto je menu od soboty do stvrtku, ostatne domyslim este

babika0
22. nov 2011

@zuzikkaa na oleji?

babika0
22. nov 2011

dnes bravcove na stave, slovenska ryza.
zajtra pecene kura, ryza.
pozajtra asi spenatove halusky.

jenie123
22. nov 2011

dnes mame lasagne.. 🙂

titkovamiriam
22. nov 2011

pizze spravene a zajtra cesnakova-bešamelova polievka-je stred tyzdna tak aby sme toto zimne pocasie vydrzali a granatír a k nemu kopec kyslej kapusty 😀

eva7780
22. nov 2011

dnes len pečené zemiačky s kyslym mliekom,zajtra bude kolozvarska kapusta

kmetulec
22. nov 2011

fazulova polievka sladka,hovedzie na smotane a kolienka,mnam 😀

firstbaby
22. nov 2011

ahojte kucharky...tak ja dnes pozeram, ze mi zostalo kuracie maso z polievky a ako tak rozmyslam co s nim, napadlo ma spravit natierku z kuracieho masa....taka je bohovska, ze uz sa na nu strasne tesim rano 😉

mojkamirka
22. nov 2011

@firstbaby a recept mi na nu nenapíšeš?

firstbaby
22. nov 2011

@mojkamirka tak teda kuracie maso co ti zostane, rastlinne maslo podla toho kolko mas masa, jeden syrokrem - trojuholnik alebo obdlznik, kavova lyzicka horcice, jedno uvarene vajce na tvrdo, sol, cierne mlete korenie, vsetko podla chuti, dala som do mixeru a natierka bola na svete 🙂

mojkamirka
22. nov 2011

@titkovamiriam
@firstbaby vdaka baby, ked ja moc nie som natierková, u nas doma sa to nerobilo, ale chcela by som čosi iné vyskusat ako skvarkovu, vajičkovu a tvarohovu

babulka123
22. nov 2011

ja som dnes robila segedinak { pred casom som robila segedinak a bolo tho straane vela .. tak skor ako som tam dala smotanu som odobrala polku a zamrazila.. } dnes som len vytiahla zohriala dala smotau .. no co vam pobiem obed za 15 min hotovy .. takto sa mi to paci.. heheh

na veceru som robila pokus novu pomazanku - asi 10 cm slovenskej tocenej { taka nie paprikova ale taka klasika} som rozomlela do toho pol masla a pol bambina - ze taka sunkova pena z toho ze az.. mnaaamka sme sa tu zalylozvali
a mm prave tlaci ryzovy nakyp, ja to nelubim = nevarim , takze ked nejaka kamoska vari tak posle..

titkovamiriam
22. nov 2011

@mojkamirka tak u nas natierky idu vo velkom,vajickovu by som mohla robit stale.tvarohovu starsi moc nemusia,ale marek ju mava v skolke-inak tam si kucharky stazuju ze deti nechcu jest chlieb s pomazankou-marek zje aj za tri deti 😀 ,ja robim ako som dala recepty aj z kuracej pecene,len ju uvarim a potom rozmixujem s ostatnymi surovinami...,aj skarkova je mna mnam 😀 ,no a potom idu u nas rybacie,ci uz z tuniaka v konzerve alebo z cerstvych ryb,syrove všeho druhu,,cesnaková,a vlastbe z kazdej uvarenej zeleniny v kombinacii so syrom alebo maslom...a potom sladke ovocne nutely-brr ja by som klasika nutelu nekupila radsej si doma spravim s ovocia a z orechov 😉

danielaj
22. nov 2011

@titkovamiriam no u nás podobne, my sme nátierkový, nátierky robím niekoľkokrát do týždňa, ale myslím, že to je super, my to ľúbime 🙂

danielaj
22. nov 2011

kočky som dnes konenčne prvýkrát robila tú mliečnu ryžu v domácej pekárni, no poviem vám, niečo úžasné, mňamky mňam, hrozienka, masielko, škorica, hrušky, granko navrch 🙂 nabudúce aspoň dvojitú dávku 😉 a bola zmena, nerobila som perník, ale bábovku 😝

anavila
22. nov 2011

ja som dnes robila hraskovu kremovu polievku, s opekanym chlebom alebo s takymi kupovanymi gulickami do polievky...a na druhe jedlo zemiaky, špíz ( syr, sekana, kuracie masko) vyprazany v trojobale a k tomu salatik - nastruhane jablko s mrkvou, pokvapkane citronom, plus trocha vanilky mnammm , mame este na zajtra

mojkamirka
22. nov 2011

@titkovamiriam no u vas to teda pekne ide, u nas to dopadne tak, že ja si dam na ranajky dve chleby, MM ked je v práci tak nie, syn skonštatuje, že fuj a môžem si to jest 😀 ale minule som robila pečenovu paštetu a tá chutila každému, okrem mna, nesadla mi na zaludok 😠

titkovamiriam
22. nov 2011

u nas si deti beru rano do skoly a prace,že pod zub-5.6 rozkov kazdy a do pohara natierku.uz sme si tak navykli,ja si natrieb na chleba,marek ranajkuje bud mlieko alebo jogurt rano viac nechce,no a vecer ked sme doma vsetci to ladnicka ide non stop dnu von-co urobim zmizne 😀 😀 😀 😀 -priatel rano neje...
ina trochu mimo temy ale vcera som na nete nasla ze v cechach do hniezda zachrany dali skoro 2r dieta-hroza len pomysliet no mna napadlo dat tam Michala/16r./nech si ho niekto adoptuje na jeho vyzivovanie-ona rano zje tie rozky obed ma v skole niekedy aj 3-4 podla toho co spoluziacky zjedia a co nie su dvaja chlapci v triede a ostatne su baby co hento nezjedia to nelubia...,potom pride domov,zje co najde doma,ide o poschodie nizsie a naje sa u babky a potom sa nevie doskat kedy navarim a este ide na internat a tam ide miesto zasa dievcat na veceru... 😀 😀 😀

tosomja
22. nov 2011

Zapekané boloňské cestoviny, hrachová polievka. Obvarila som manželovi bôčik, popaprikovala, bude mať zajtra do robotky 🙂

happy8051
22. nov 2011

dnes kalerabova polievka s krupicovymi halkuskami - Natalia zjedla plnu misku a druhe boli palacinky s pudingom a to sa jej podarilo spraskat polku velkej.... nechapala som 🙂

ukana
22. nov 2011

cesnaková polievka, na zajtra rybacia nátierka 😉
@titkovamiriam , tak len pozerám čo ma čaká pri dospievajúcom synovi 😀 😀 😀 dnes tu mám aj synovca na noc a celé popoludnie len tlačili do seba 🙄 🙄 🙄 boli na tréningu, tak im vytrávilo 🙂 ....

nicky182
22. nov 2011

zeny moje, dnes buchty na pare, fajne z Jednoty 😀 😀 Zajtra chcem spravit rybku s pecenymi zemiakmi ....prosim poradte mi dobry recept na kremovu cesnacku, ale nie s mliekom, to neznasam 😀 dakujeeem

ikika
23. nov 2011

@nicky182 robim tak, ze si pretlacim struciky cesnaku cez lis na cesnak a dam ich trosku orestovat na oleji... potom zalejem vodou, pridam zemiaky... ked su zemiaky uvarene, pridam bambino (nechcem robit reklamu, no fakt sa najlepsie topi) a vymixujem, aby bola taka hustejsia (tu hustotu spravia zemiaky alebo mozes prip. zahustit skrobom)... pri servirovani zdobim struhanym syrom. Zatial si vsetci velmi pochvalovali. 😵 😀

My dnes paradajkova so syrom a cestoviny. 🙂

bronia13
23. nov 2011

@danielaj ako robis tu ryzu v pekarnicke, kde by som nasla recept?

danielaj
23. nov 2011

@bronia13 robila som podľa tohto receptu 😉 je výborná 😝

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30864

inak ja nedám na pekárničku dopustiť, robím v nej všetko, chlebík, pečivo, rožky, džemy, jogurt....no proste bomba vec 😉

crysmile
23. nov 2011

@danielaj ako v nej robis jogurt prosim?