Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lunana gaštany, rum (ak budeš robiť aj pre malú, tak ho vynechaj), mlieko, cukor, šľahačku..
Gaštany nakrojím a varím asi 45minút vo vode, potom ich rýchlo za horúca ošúpem (keď vychladnú zle sa šúpu!). Zalejem ich mliekom a nechám trošku odstáť, potom ich rozmixujem mixérom. Ak to budeš mať príliš husté a tvrdšie, tak to zrieď mliekom. Pridám cukor, rum a nechám odležať v chladničke. Na koniec už len položím na vrch šľahačku a niekedy aj nastrúham trochu čokolády 😵
A ešte : dnes máme na obedík fazuľovú polievočku zo včera a pekáč lenivej gazdinej 😅 -no neviem či lenivej -ak sa to dá takto nazvať - keď máš na starosti deti, prácu a domácnosť - a ešte aby bolo ako-tak poupratované a vyžehlené 😠 a potom, že sa nám nechce stráviť v kuchyni pol dňa ☹... ale nech ... a pridávam hneď aj chutný receptík: pre toho kto miluje kyslú kapustu a pečené údené domáce klobásky - MŇAMKY - do zapekacej misy, alebo menšieho pekáča trochu oleja - naň na plátky nakrájané 2 väčšie cibule - osolíme ich a popaprikujeme - na to vrstva kys. kapusty - lepšie nepremývať - aby mala čo najviac vitamínov a tak...na kapustu pokladieme bobkové lístky, celú rascu a polejeme paradaj. pretlakom - na to zase vrstva kys. kapusty - a pretlak a poukladáme ponakrajované kusy domácej údenej klobásky - zakryjeme poklopom a peč. na 220 st. asi hodinku - podľa farby klobások - je to mňamka... už ju idem vyberať z rúry 😝 😝 😝 k tomu máme chlebík delikates, ale super je aj zemiaková kaša 😵 😵 skúste, je to ozaj supééér 🙂 a pekáčik ide do rúry za 15 min. a už len čakať a papkať 🙂
dnes nevarim,vcera som robila lekvarove buchty na pare a akurat mm volal ze vecer donesie pizzu 🙂
hrachova polievka a kolozvarska kapusta 🙂
premohla ma lenivost takze len kuraci vyvar s rezancami 😅
baby poradte,čo dobré spraviť na oslavu??ale nie mäso.. 😉
@nelinka0401 nejaké švédske stoly-šaláty, chlebíčky, jednohubky, zákusok, ovocie....
@titkovamiriam ale to nafukli slovenske media s tym dietatom, no malo "len" rok a pol, a tiez som sa uz malej vyhrazala, ze vidi, ze sa to este da 😀
no dnes to budu len cestoviny a na zajtra varim gulas plny hrniec. mnam mnam
baby tak dneska som varila paradajkovu polievku zkapustou a francuzke zemiaky 🙂
@daniz ale aký zákusok??nič mi nenapadá.šalát spravím,to viem určite 😉 😉
@crysmile podľa tohto receptu 😉
dnes dojedáme polievku zo včera, a robila som sójové fašírky so zeleninou a syrom, varené zemiaky a výbornú domácu tatarku bez vajec 😉
@xlucia do mixéra si dám pol hrnčeka mlieka, pustím mixér a pomaličky prilievam olej dovtedy, kým to nebude husté, medzitým si nasekám v kuchynskom robote cibuľku nadrobno, ja dávam aj cesnak, sterilizované uhorky, prípadne sterilizovanú kápiu, všetko to zmiešam s tou hustou masou, dochutím soľou, čiernym koením, prípadne nejaké bylinky, bazalka a pod, pridám trocha kyslej smotany, všetko robím podľa chuti, čo má kto rád a vždy sa z toho dá vyčarovať niečo iné, ale je mňam, ja to robím takto už roky, lebo mne vadia v domácich tatarkách tie surové vajíčka 😒 vyskúšaj 😉
dnes máme slivkové guľky apráve sa mi pečú zemiačky v rúre. Mám ich veľmi rada. 🙂
dnes kuracia pecen s ryzou
@nelinka0401 dakujem este raz za receptik mnamka velka kuk 🙂 🙂
Krasny vecer devcata, nasla jsem super recept.....
ale nejak nemuzu vycist, jestli se musi predem vyhrat trouba nebo ne..poradi mi nekdo? dik predem 😉 😀
bohuzel ani zkusena kucharka jako @titkovamiriam mi neumela poradit... 😉
15:59h
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/recept-na-vianocne-medovnicky-krok-za-krokom/
ahojte dievcata, prosim vas, nemate recept na nejake chutne slane pecivo (rozky, pagaciky) ale NEKYSNUTE...
som zabudla kupit drozdie a zajtra mame doma malu brigadu, tak som chcela chlapom nieco upiect...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35993
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35187
a kludne tvaruj pagaciky,rozteky s cestom sa dobre pracuje 😉
@titkovamiriam
tak co Miriam, do predehrate a nebo rovnou jako Baba Jaga? 😉 😀

@mimikett ja som si minule ten recept na tie muffiny odpísala že ich niekedy spravím tak daj potom prosím vedieť ako sa ti podarili a kolko ich vyšlo do klasickej formy na muffiny