Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
prave som dorobila rajcinovu polievku so syrom.Dokonca sa mi aj podarila 😀 ,nato ze som ju robila prvy krat 🙂
hraskova polievka,hranolky pecene na plechu,opecena sunka,a paprikovo paradajkovy salat
na obed sme boli u babky a na večeru budem robiť vyprážané kuracie pečienky a varené zemiačiky... 🙂
dnes na obed zemiakový prívarok a sekaná, na večeru ryžové karbonátky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9975 😉
strúčková na kyslo, vyprážané šampiňóny, kaša a mrkvový šalát s ananásom 😉
@kittyaoliver v podstate tak isto ako je v tomto recepte dole, akurat nedavam taveny syr a neochucujem cukrom, davam do toho bazalku alebo provensalske korenie.. mala to ma velmi rada, ked na nic nema chut tato polievka vzdy zaberie 😉
http://receptar.zena.atlas.sk/cuketova-kremova-...
Baby nejako sa mi nedarí urobiť dobrú žemľovku. Nemáte nejaký ľahký dobrý recept? 🙂
@zuzana_1 mám =) A recept je aj veľmi jednoduchý a rýchly.
Okrem 5žltok tam ide ešte jedno bielko, 1vanilkový cukor, 250g práškového cukru,
Postup: všetky spolu vyšľahať a pomocou vrecka s hladkou trobičkou nastriekať do vopred vymastených formičiekna vaničky(je jedo aký majú tvar, ale mali by byť hlboké) probližne do 2/3.
Sušia (rrúra musí byť pootvorená, dvierka prichytiť varechou)sa pri teplote 150°C asi 20 - 30 minút. . Po upečení vyklopíme a po vychladnutí nastriekame šľahačku.
@kawasaki17 čo je to makaronová misa?
zienky, ste sikulky, normalne slintam pri tych obrazkoch s kolacikmi 😀 😀 😀
Poradite mi nejaky osvedceny recept na nealkoholicky vianocny punc???
oooooooooooo kočky DAKUJEM 😀
@siwinka1717 my doma robievame tak, že zapekaciu misu si vymastím maslom a posypem strúhankou, rožky nakrájané na koliečka alebo vianočku namáčam v mlieku, masle, žĺtkoch, práškovom cukre (všetko spolu zamiešať a dať trošku zohriať, nech je to vlažné), potom na namočené rožky dám zavárané marhule bez šťavy, na ne vysypem vanilkový cukor a zase vrstva máčaných rožkov. Dať zapiecť, nech sú rožky navrchu trošku suchšie a vymiešať sneh z bielkov a práškového cukru. To dať potom na rožky a dať ešte zapiecť, nech sneh zhnedne.
@lunana a tvaroh ?
baby máte niektorá titanový riad? neviete poradiť, či by sa toto oplatilo? dakujem 🙂 http://zlavy.odpadnes.sk/zlava/12175/Jedinecna-...
baby čo poviete na túto ponuku, oplatí sa to ? http://zlavy.odpadnes.sk/zlava/12174/Iba-za-116...
@mimikett tento recept mám myslím tu z MK, ale nikdy som ho nerobila, možno sa niektorá v recepte spozná 🙂
silvestrovský "tehotenský punč" Keby niektorá chcela spraviť, toť recept:
(Toto je dvojitá dávka, 3L, nikdy nerobím menej)
2L čierneho čaju
10ks klinčeky
6-8ks celá škorica
10ks bobuľky borievky (alebo tak nejak, ja to mám z Rakúska takže Wacholder Beeren )
-všetko spolu, nechať 5 min povariť, precediť
+1L 100% pomarančového džúsu
+ šťava z 2 citrónov
+ med podľa chuti, ja som dala celý 470g Sme chorí a máme radi sladké
Povariť a hotovo.. Ja som tam ešte nakoniec hodila 2 nakrájané jabĺčka a dva pomaranče
Tak keby niekto mal záujem.. Nech sa páči.. Taktiež je to ultimatívny liek na všetko
baby kde kupujete cesnak? Myslim nie ten činsky čo je všade v hypermarketoch. 😖 Ja by som chcela slovensky.Dik
@siwinka1717 No my robíme bez tvarohu 😅
@lunana Skúsim to a ďakujem pekne!!
Nemáš za čo 🙂
@siwinka1717
@katushka16 ako robis ten borsc? dik
Nivovo smotanova omacka s darmi mora a opekanymi zemiakmi..
@titkovamiriam ahoj miriam, ty si raz spominala, ze robievas veterniky aj s kavovou plnkou, mozes mi dat recpet na tu plnku? Recept na veterniky uz mam od teba a boli super, skombinovala som to este z druhym receptom uz neviem od koho, ale stary to velmi nechcel lebo on nelubi karamel, mozno taketo kavove by ho viac potesili... dakujem.
baby mate nejaky dobry recept na kokosove gulky resp. rafaello? len nie moc sladke, lebo sa mi zda ze vsade ide salko a je to priserne sladke...

@katushka16 mnam borsc,uz so davno nejedla 🙂 My dnes kelovu polievku a Kung pao.