icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

erni
31. dec 2011

Kocky aj ja Vam zelam prijemneho Silvestra a nech mame v novom roku dost sil vymyslat co budeme varit 😉
a este jeden silvestrovsky..
Ako pripravime rychle obcerstvenie pre navstevu? Usadime ju do obyvacky a otvorime okno 😀

luy
31. dec 2011

Ako si neubrať z peňaženky a mať na Silvester tatársky biftek /aktuálne ma MD/:

-------------------------------------------------------------------------------------------

3 väčšie uvarené zemiaky,1 cibuľ,drvená rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,horčica,kečup,1 žltok,soľ,chlieb,olej,2 cesnaky,sterilizované uhorky.

Uvarené zemiaky ošúpte a postrúhajte na hrubšom strúhadle.Zemiaky pokvapkať olejom a osoliť.Pridať cibuľu posekanú,rascu,čierne korenie,sladkú papriku,horčidu,kečup a žltok a vidličkou všetko premiešať,vymiešanú hmotu natierať na hrianky z chleba alebo veky,chlieb predtým potrieť cesnakom ,uhorka je ako ozdoba na tanier.

titkovamiriam
31. dec 2011

@bubinko83 prinasa to nestastie ,smrt v rodine... ☹

titkovamiriam
31. dec 2011

A babenky v Novom roku veľa lásky ,šťastia a pohody vám Prajem!!!!
Snažilkám rýchle tehotenstvo,tehotným rýchly porod!Maminkám šťastné detičky a detičkám šťastných rodičov!!
Nám kuchárkam aby v ždy niečo v hrnci bolo a chutilo to a ak by aj nie nech je veľa smiechu a hlavne ZDRAVIA!!!!!!
P.F. 2012!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bambi2
31. dec 2011

ja som robila sosovicu na obed ale nie polievku taky privarok alebo co to je iba s chlebom... vecer budeme raclette robit plus stolny gril... teda mäso, plus zelenina a zemiaky k tomu... staci 🙂 😉 u nas sa nezvykne prejedat 😀

bambi2
31. dec 2011

@titkovamiriam u nas je zvykom obliect dnes cervene spodne pradlo, prinasa to stastie a sosovica myslim, ze v cechach sa to tiez robi, vraj prinasa peniaze... ja ju varim kazdy rok 😀 😀 😀

vera1132
31. dec 2011

dnes som robila Kapustnicu - prví krat, a priatel chvali tak dnes chodim s usmevom 😀
včeraj večer som spravila Tiramisu, a klasika chlebíčky na večer, aby sme mali čo k televizoru.
A teraz priatel skúša recept na Crossanti - uvidime či vyjdú 🙂

Všetko dobre baby do nového roku, aby sme ešte lepšie varili ako minulí 🙂

titkovamiriam
31. dec 2011

zopár foteciek zo silvestrovských papaníc 😀

dida84
31. dec 2011

Prajem vám všetkým veselého Silvestra a šťastný Nový rok... 🙂
Zajtra sa k hrncom nepostavím, ani keby tanky padali... 😀
Máme "kotol" kapustnice, slané a sladké dobroty... Tak si dievčatá zajtra riadne oddýchneme... 😉

eva7780
1. jan 2012

všetkym kucharockam prajem štastný Novy rok a nech nám to dobre varí 😉

bambola
1. jan 2012

Všetko dobre do nového roku , nech nám to dobre varí 🙂

dneska sosovicova aby sme mali vela penazi a rezne (bravcove) so salatom aby nam stastie neuletelo ani neuplavalo 😉 🙂

sima.p
1. jan 2012

Dnes sa asi nevarí 😀 😀 😀 Ja som dnes vývar z bravčovej kosti a bravčové dusené na šťave s knedlou...

elise
1. jan 2012

my sme mali granadir🙂

vivusika
1. jan 2012

my šošovicovú polievku a ostatné všetko od včera 😀

adros
1. jan 2012

obrátený bravč. rezeň, včera s opekanými zemiakmi, dnes s ryžou

vrabciatko
1. jan 2012

šošovicová polievka a sviečková na smotane, mňam 🙂

babush
1. jan 2012

hovadzi vyvar, spik z kosti ako predjedlo pre dospelakov a druhe: zapekana krkovicka so smotanou a syrom, zemiakova kasa

danielaj
1. jan 2012

my dnes dojedáme silvestrovskú kapustnicu a ešte budeme asi aj 2-3 dni dojedať 😀 ale nevadí, také my môžeme, malá dojedala omáčku so zemiačkami a hráškom, robili sme pečené mäsko, zemiakovú kašu, hranolky a šalát z pekinskej kapusty, a dojedali sme aj zvyšky zo Silvestra - chlebíky, očká, cesnakové trojuholníčky, pizza koláčiky atď. 😉

babulka123
1. jan 2012

dnes sa dojedalo asi vsetko co sme mali ..
na zajtra som spravila kuraciu polievocku a kuraciu fasirku so zeleninou a zemiakova kasa..
robila som ju 1x tak snad bude chutit.. ale zatial to vyzera ze to bude mnamka..

sisanka
1. jan 2012

dievcata potrebujem poradit....ostalo nam masko z kapustnice..cela pekna krkovicka bez kosti...co s nou???nejaky receptik alebo napad by sa hodil 😉

elise
1. jan 2012

@sisanka francuzske zemiaky🙂

gianni
1. jan 2012

dojedli sme kapustnicu a pečenú kačku s rizotom a drobkami

lucia375
1. jan 2012

My sme dnes tiež dojedali kapustnicu a všetko možné čo poostávalo. Zajtra dietnejší obed: brokolicu na pare so syrom a zemiaky. Po včerajšku a dnešku to padne vhod. 🙂

egyptanka
1. jan 2012

@babulka123 hod recept na tu fasirku ... dakujem

lydia22
2. jan 2012

Zeleninova polievka,francuzske zemiaky a zakusok jablkove pyté a pudingoš.

adelaida33
2. jan 2012

Včera sme mali bravčový stroganov, opekané zemiaky a šošovicovú polievku.
Dnes uvarím brokolicovú polievku a palacinky.

babulka123
2. jan 2012

@egyptanka ahooj , je to recept od zuzky..
kur. masko { mala som 3 ks prs} som dala do mixera, k tomu malu cibulu, jeden maly strucik cesnaku , rozmixovala, 1 vajicko, troska soli, troska cierneho korenia, majoranka, a namoceny rozok v mlieku , vsetko som pomiesala a do toho som zamiesala podusenu zeleninku { babykarotka, kukurica, hrasok] celu masu som dala na vymasteny a struhankou vysypany pekac, sup do truby, zakryte alobalom , potom som to odokryla { asi po 20 min} a do;piekla..

zabka4
2. jan 2012

My máme výborný vývarik z kostí a pečené rebierka so zemiačkami.

titkovamiriam
2. jan 2012

Vcera kapustnica-šalát-udene
dnes kapustnica-šošovicový prívarok a z udeného fašírky 🙂

titkovamiriam
2. jan 2012

@sisanka to si to maso v kapustnici vyvarila?tak ho pomel a sprav pomazanku alebo len tak uvarene so zemiakmi.Ja do kapustnice davam aj nakrájane maso 🙂 -hlavne do tych ,,slavnostnejšich,,