icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
6. jan 2012

dnes sme dojedli francúzke zemiaky zo včera, teraz sa pečie tento vynikajúci a rýchli koláčik http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-hrnceko..., zajtra sa ide mame a v nedeľu bude na obed losos so zemiačkami

danielaj
6. jan 2012

@lyongirl ani naša mladšia dcérka nechce veľmi sladké jedlá, ona by len mäso, cestoviny, ryžu dokola jedla ☹

lyongirl
6. jan 2012

@danielaj tak podobne, vôbec sa im nezavďačím koláčikom, či tvarohovými slížami, buchtami a pod. ...a navyše mávajú také obdobia, že mi nechcú jesť skoro nič varené, len pobrblú, alebo povedia, fuj, toto neľúbim, pritom sú dni, kedy sa za tým jedlom idú zabiť...

tosomja
6. jan 2012

šošovicová polievka dojedená
zajtra zapekaný karfiol so syrom, zemiaková kaša

adulikka
6. jan 2012

dnes zemiaky pečené v trúbe z kyslou kapustou a manžel doniesol z pivnice veľa kapusty ,tak spravil polievku .

a kedže mala meniny robili sme chlebíčky ,očká...

babulka123
6. jan 2012

u nas dnes bola paradajkova polievka, a sunkofleky { ostalo udene tak som ho rozmixovala} a bolo to super..
zajtra ideme na obed k sestre, vraj bude nieco hovadzie na nejakej stave - heheh som sa na tom zabavila - a ryza, ale co v nedelu netusim ..

co sa tyka sladkych jedal, ja ich nerobim vobec, lebo zemlovku alebo ryzovy nakyp, dukatove buchticky .. ja z duse nemusim , ked to robia nejake moje akmosky tak donesu do misticky pre mm, heheh, a ninka to nelubi tiez.. ked tak pozeram jedalnicky z roznych skolok tak to moje dieta bude obcas velmi hladovat.. no co uz.. snazim sa teraz ich pozerat dost casto a priznam sa ze ja varim podla toho nech si nejako zvyka.. zatial to nema velky ohlas.. Ninka je v poseldnej dobe velmi zly jedak, vsetko len rozbrble.. proste nema cas papat, lebo to ubera z casu hrania a blbnutia.. no co uz .. aspon polievky .. tie priam miluje..

veve39
6. jan 2012

@lyongirl o tom kolaci som uz pocula vraj je chutny...ako dlho ho pecies ? a na akej teplote ? davas aj nejake ovocie ?

lyongirl
6. jan 2012

@veve39 je chutný a aj šťavnatý, najviac mi chutí na 2 deň, ovocie som zatiaľ nedávala, pečiem ho cca 25 min. na 180st. vždy vyskúšam špáratkom, či je hotový...do tej "zmesi" z tvarohu nedávam múku, ale zlatý klas a dnes som obmenila, dala som jahodový puding a do cesta namiesto vanilkového cukru škoricový, ale podľa receptu je asi najlepší...

veve39
6. jan 2012

vdaka, skusim ho aj ja 🙂

vivusika
6. jan 2012

prosím, čo s kyslou pochúťkovou smotanou??? Susedka mi priniesla 8 kelímkov, záruka končí pozajtra 😉

skolara
6. jan 2012

@vivusika jednoznacne piskotovo- smotanovy nepeceny kolacik s ovocim mnam mnam

vivusika
6. jan 2012

@skolara keď sladké nám už ide hore krkom a moji stravníci smotanovú tortu ani koláč ee 😒

smejkoh
7. jan 2012

dnes žemlovka a este nedojedena zeleninova polievka

atreyu
7. jan 2012

kačací vývar zo včera a segedín 😵

petusko
7. jan 2012

silný slepačí vyvar a hov. stroganov s knedľou 🙂 dezert tiramisu 🙂

kibuk
7. jan 2012

šošovicova polievka a zemiaky pečene s pangasiom 🙂

chrumka
7. jan 2012

kuracie sote na cinsky sposob a k tomu ryza a hranolky 🙂

elise
7. jan 2012

my dnes zemiakovu omáčku s opečeným párkom a vajíčkovu polievku. zajtra by som rada robila sviečkovu tak večer manžel vybehne do obchodu🙂

kokazm
7. jan 2012

@vivusika http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2971 , tu môžeš kľudne aj 5 tých smotán dať, je to ozaj perfektný recept. A zo zvyšku trebárs tiramisu, nepečenú tortu, alebo ja dávam kyslú smotanu aj do šalátov /uhorkový je super s cesnakom a smotanou/ a aj do omáčok dávam smotanu.......no teda, u nás by sa tých 8 smotán zlikvidovalo raz-dva :DDD

elise
7. jan 2012

@vivusika pár strán dozadu som pisala nejake typy

adelaida33
7. jan 2012

zemiaková kaša, losos na masle s brokolicou a ryžový nákyp s višnami.

bubo1104
7. jan 2012

Dnes - kurča na masle - pečené zo 7 bylín a k tomu príloha ryža . Polievka - zeleninová s krupicovými haluškami .

wighy
7. jan 2012

brokolicova polievka s krupicovymi haluskami a svieckova na smotane s knedlou🙂
a z vianoc mi ostalo vela orechov este tak upeciem nejaky orechovy koláčik

ivanka85
7. jan 2012

@wighy aj nam ostalo vela orechov, ak mas nejaky osvedceny recept na orechovy kolacik, porad🙂

mrkvakatka
7. jan 2012

tak dnes, rajčinová polievka z krájaných rajčín v konzerve a do nej domáca mrvenička - vajce s mukou, trocha soli a iných korenín podla chuti, a morčacie maso na cibulke so sezamom, tofu syrom a vlastnoručne zavarenou uncle-bens omáčkou a k tomu ryža

sweetsuzi
7. jan 2012

dnes brokolicova kremova polievka a bolonske lazane 🙂

nelynka18
7. jan 2012

prvy krat som jedla cestovinu s tvarohom na slano s oprazenou slaninou a je to famooozne 🙂 odporucam rychle a velmi chutne 🙂

vivusika
7. jan 2012

ja dnes plnenú pečenú fašírku a zemiaky na kyslo 🙂 ale vedela, som, prečo sa mi nechcelo variť - praskol mi pekáč z jenského skla 😝

haslerka31
7. jan 2012

My mame zamiakovu polievku a cestoviny s tuniakom.

andreaj24
7. jan 2012

Svieckova s kuracim maskom a karlovarska knedla....robila som prvykrat, ale podarilo sa uplne super , mnamkaaaaaaaaa