Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
šošovicová polievka dojedená
zajtra zapekaný karfiol so syrom, zemiaková kaša
dnes zemiaky pečené v trúbe z kyslou kapustou a manžel doniesol z pivnice veľa kapusty ,tak spravil polievku .
a kedže mala meniny robili sme chlebíčky ,očká...
u nas dnes bola paradajkova polievka, a sunkofleky { ostalo udene tak som ho rozmixovala} a bolo to super..
zajtra ideme na obed k sestre, vraj bude nieco hovadzie na nejakej stave - heheh som sa na tom zabavila - a ryza, ale co v nedelu netusim ..
co sa tyka sladkych jedal, ja ich nerobim vobec, lebo zemlovku alebo ryzovy nakyp, dukatove buchticky .. ja z duse nemusim , ked to robia nejake moje akmosky tak donesu do misticky pre mm, heheh, a ninka to nelubi tiez.. ked tak pozeram jedalnicky z roznych skolok tak to moje dieta bude obcas velmi hladovat.. no co uz.. snazim sa teraz ich pozerat dost casto a priznam sa ze ja varim podla toho nech si nejako zvyka.. zatial to nema velky ohlas.. Ninka je v poseldnej dobe velmi zly jedak, vsetko len rozbrble.. proste nema cas papat, lebo to ubera z casu hrania a blbnutia.. no co uz .. aspon polievky .. tie priam miluje..
@veve39 je chutný a aj šťavnatý, najviac mi chutí na 2 deň, ovocie som zatiaľ nedávala, pečiem ho cca 25 min. na 180st. vždy vyskúšam špáratkom, či je hotový...do tej "zmesi" z tvarohu nedávam múku, ale zlatý klas a dnes som obmenila, dala som jahodový puding a do cesta namiesto vanilkového cukru škoricový, ale podľa receptu je asi najlepší...
vdaka, skusim ho aj ja 🙂
prosím, čo s kyslou pochúťkovou smotanou??? Susedka mi priniesla 8 kelímkov, záruka končí pozajtra 😉
dnes žemlovka a este nedojedena zeleninova polievka
kačací vývar zo včera a segedín 😵
silný slepačí vyvar a hov. stroganov s knedľou 🙂 dezert tiramisu 🙂
šošovicova polievka a zemiaky pečene s pangasiom 🙂
kuracie sote na cinsky sposob a k tomu ryza a hranolky 🙂
my dnes zemiakovu omáčku s opečeným párkom a vajíčkovu polievku. zajtra by som rada robila sviečkovu tak večer manžel vybehne do obchodu🙂
@vivusika http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2971 , tu môžeš kľudne aj 5 tých smotán dať, je to ozaj perfektný recept. A zo zvyšku trebárs tiramisu, nepečenú tortu, alebo ja dávam kyslú smotanu aj do šalátov /uhorkový je super s cesnakom a smotanou/ a aj do omáčok dávam smotanu.......no teda, u nás by sa tých 8 smotán zlikvidovalo raz-dva :DDD
zemiaková kaša, losos na masle s brokolicou a ryžový nákyp s višnami.
Dnes - kurča na masle - pečené zo 7 bylín a k tomu príloha ryža . Polievka - zeleninová s krupicovými haluškami .
brokolicova polievka s krupicovymi haluskami a svieckova na smotane s knedlou🙂
a z vianoc mi ostalo vela orechov este tak upeciem nejaky orechovy koláčik
dnes brokolicova kremova polievka a bolonske lazane 🙂
prvy krat som jedla cestovinu s tvarohom na slano s oprazenou slaninou a je to famooozne 🙂 odporucam rychle a velmi chutne 🙂
ja dnes plnenú pečenú fašírku a zemiaky na kyslo 🙂 ale vedela, som, prečo sa mi nechcelo variť - praskol mi pekáč z jenského skla 😝
My mame zamiakovu polievku a cestoviny s tuniakom.
Svieckova s kuracim maskom a karlovarska knedla....robila som prvykrat, ale podarilo sa uplne super , mnamkaaaaaaaaa

dnes sme dojedli francúzke zemiaky zo včera, teraz sa pečie tento vynikajúci a rýchli koláčik http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-hrnceko..., zajtra sa ide mame a v nedeľu bude na obed losos so zemiačkami