Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@babulka123 ak máš pochuťkovu smotanu tak si pokrájaj na drobučko cibuľku, orestuj, my si nadrobno nakrájame aj šampiňony alebo z konzervy a nechaj trochu podusiť (šampiňony nemusia byť), odstav. priprav si z hladkej muky a masla bledu zásmažku, zalej ju mliekom, vegeta a povar, pridáš šľahačkovu alebo pochúťkovu smotanu, prevaríš, pridáš orestovanu cibuľku (ak si dusila šampinony tak aspolu s cibuľkou), dohotovej omáčky pridáš 2 žltky.ja ešte trošku syra postruham alebo dávam smotanový nátierkový jeden trojuholnik a rozmiešam ak chcem šampinony hladke v omáčke alebo aby nebolo vidieť cibuľku tak to rozmixujem🙂
vyprazany karfiol a opekane zemiaky, zajtra jaternicka a klobaska 😀
pórový krém, losos so špenátom v cestíčku
dnes- šošovicovú polievku , druhé - hranolky a rybie prsty + kompót marhuľový
Dnes to bude na obed zrejme losos s varenymi zemiackami s petrzlenovou vnatkou a dusenou zelenou fazulkou a na veceru mozno nejake lahke cestovinky 🙂
ahojte kucharocky. neviete nahodou nejaky link na stranku s dobrymi receptami? o par dni oslavujem 30-tku a chela by som nachystat nieco specialne. Predjedlo, hlavne jedlo a dezert. dakujeeeeem 😵
ja si dnes spravím bryndzové halušky, drahý papá v robote a večer veeeeľký nákup tak niečo rýchle zbuhnem na večeru, asi cestovinky 🙂
@lucka23 veľmi veľa sa inšpirujem odtiaľto http://www.mimibazar.sk/recepty.php 😉
my si dnes dame zapekane cestoviny s brokolicou
my máme paradajkovú polievku a bryndzové halušky 🙂
@dida84 tu je môj obľúbený recept na chladničkové lángoše- sú vyskúšané a dobré🙂
5 dkg droždia, 4 dl mlieka, máličko cukru + 1 kg hladkej múky, 1 smotana, 3 lyžičky soli, 2 vajíčka.
@adkoalauri ďakujem... niekedy vyskúšam aj tieto tvoje... 😉
idem teraz skúsiť tieto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18715
snáď budú naozaj také mäkulinké, ako píšu baby... 🙂
zostali zemiaky ,tak spravila fašírky
@zuziq Je to celkom fajne, len to treba robit kratsie, ako je v recepte.... tak 45*50 minut...
@rastulka tie buchty vyzeraju famozne. mozes mi pls napisat recept?
kocky nejaky osvedceny recept na sparglu? na nete je toho vela, ale nejaky dobry, odskusany by som potrebovala. a prosim vas cisti sa biela spargla? predavacka mi povedala, ze iba zelena, ale na nete pisu ze aj biela. tak ako? 😕
Tak nakoniec u nás včera boli zapekanky - zostalo peč. kura
a dnes zemiakové posúchy a ta šošovica
zelená polievka (ružičkový kel, brokolica, hrášok), parené buchty
kupial som sampiony poradte nejaky recept čo s nimi bud polievku alebo niečo ine
@mariana0915 ahoj, so sampionov robim velmi jednoduchu omacku, poprazim nakrajane sampiony na masle a necham dusit, pokial nevypustia vsetku stavu, su potom makkucke, pridam mlieko, zaprazku, okorenim, osolim, chvilu povarim a kremova vyborna omacka je na svete.
vcera to boli morcacie medailonky na zelenine (hrasok, mrkva) s ryzou
dnes sunkafleky ;)
zapečena cestovina zo zemiakmi.
langose 😀
dievčatá, strašne dobrý bol ten ryžový nákyp, čo som tu ráno dala link, práve som dojedla 😀 ten puding je tam výborný, ale ako som predpokladala, malá mi to ani do úst nedala, tak mala včerajšie cestoviny ☹
pecene maso, cervena kapusta na karameli s jablkami a knedlik. A zajtra maso na hubach a ryza, a maly bude mat spenat.

francuzske zemiaky 🙂 a mooozno tvarohovu babovku deckam 🙂