icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cora73
12. jan 2012

@mia.k ahoj,ja robim na velky plech nakrajane zemiaky,na to kysla kapusta bez stavy a na to kuracie stehna vrchne aj spodne-to je jedno,co das,ake maso a dam piect..Ak chcem opecene zemiaky,hotove maso vyberiem a este dopeciem zemiaky..Bozske... 🙂 A robi sa to samo... 😀

bambi2
12. jan 2012

ja dnes sunkovo- syrove cestoviny pre malu, zboznuje ich!! a ja mrkvovy salat 😀

titkovamiriam
12. jan 2012

@evka4 brokolicku predvarím v osolenej vode,ale len trosku2 min., potom do keramickych misiek/mam 4/dam brokolicu,šunku,zalejem bešamelom a zapečiem,pred dokončením dam navrch syr ako prilohu mam zemiaky ,niekedy len zalejem vajickami,alebo smotanou s vajickami-to je zasa jedlo na sto sposobov,kludne sa to da zapiecť aj so zemiakmi ako francuzske zemiaky.Ja ju ale milujem takto brokolica sunka syr-robia ju tak u nas v pizzerke 😀

kkubekova
12. jan 2012

Ja som dnes navarila hribovu kyslu polievku - mam na nu taku chut, ze by som zabijala - uz som zjedla 2 taniere 😅 a pre malu mam este sosovicovu polievku a ako druhe som varila kuracie masko s hraskom a tarhonu - to ide u nas na dracku 😀 a dezert sa mi s plnym bruchom nechce robit 😝

danielaj
12. jan 2012

@dida84 tieto langoše, čo si dala link, robievam aj ja, sú mňam, cesto sa nelepí a sú mäkučké 😉

kkubekova
12. jan 2012

@danielaj ahoj, pozeram ten recept na langose - dala by som si a nemam dobry recept - ale nejako mi nejde do hlavy to mnozstvo soli - to je KG alebo polievkove lyzice - teda kuchynske lyzice? vadaka za odpoved 😉

kacsik
12. jan 2012

@levandullka je to skvelé 🙂 a hlavne je to úžasne rýchle, a tak nemusím pol dňa variť a mám viac času pre seba 😉

titkovamiriam
12. jan 2012

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38139#dis... moje langoše 😉 nikdy nesklamu,aj ked sa musim priznat že ich nerobím často a radšej zajdeme na langoše k nám v obci kde ich robia neskutočne vynikajúce ako aj kokše 😀 😀 😀

majonka79
12. jan 2012

@kacsik Ahojky a aký syr griluješ a ako? Ďakujem 🙂 Zaujalo ma to. Pa. 😉

kacsik
12. jan 2012

@majonka79 buď ementál / ale ten sa viac rozteká / alebo klasický eidam / osvedčila sa mi hriňovská tehla, krásne sa opečie a neroztečie sa / a sebe aj hermelín, ten super drží 🙂 syr troška poprášim múkou zmiešanou s korením na grilovaný syr a dám na veľmi veľmi rozpálenú panvicu s troškou oleja, často otáčam a keď je na syre spravená kôrka, je hotový 🙂 fakt to trvá kratučko, asi pol minúty 🙂

mia.k
12. jan 2012

@mitka2007 , @cora73, Ďakujem za inšpiráciu. 😉

rastulka
12. jan 2012

My dnes mame španielske vtačiky s ryžou 😀

danielaj
12. jan 2012

@kkubekova to je KL -kávová lyžička, teda aspoň ja mám v recepte 4 malé lyžičky soli, ja ho mám opísaný v zošite 🙂

lizatko1009
12. jan 2012

u nas mrkvovo-zemiakova polievka s haluskami a zapekane kuracie syrovo smotanove prsia a pecene zemiaky.

katy2
12. jan 2012

sosovicova polievka s klobaskou a parene buchty s kakaom 🙂

zuzka1.
12. jan 2012

frankfurtska, bryndzove halusky, bajickove halusky, salat, cheesecake s malinami

zutom78
12. jan 2012

@rastulka Ahoj, prosím ťa, máš nejaký overený recept na kysnuté buchty? Ja som asi antitalent, ale nikdy mi cesto nevykysne poriadne a buchy sú vhodné akurát tak na rozbíjanie okien.
Ďakujem

rastulka
12. jan 2012

@zutom78 Ahoj!Moje sa vzdy podaria! 😀 Recept najdes na str.802 😲

jarunka111
12. jan 2012

dojeme brokolicovú + bolonská omáčka na cestoviny a banánová bábovka 🙂

pancake
12. jan 2012

dojedáme langoše zo včera a zajtra pizza.
nemáte nejaky recept na pizzu čo je TENKA??? taká ako v pizzerke??? by ste mi pomohli. lebo ja robím z kvásku takú klasickú a vždy mi v rúre tak nakysne, že mi potom nechutí. mám rada takú tenulinkú 😵

ivett1
12. jan 2012

my máme tiež šošovicovú polievku 😉 a k tomu vyprážaný karfiol a verené zemiaky 🙂

adros
12. jan 2012

dnes sme dojedali zo včera zeleninovú polievku a parené buchty, na zajtra bude bravčové na mrkve a petržlene s ryžou. A dnes som objavila celkom zaujímavú radu, tak pre tie, čo to nepoznajú, ako ja 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45018#dis...

kralicica
12. jan 2012

baby dajte mi nejaky overeny recept na knedlu. klasicku, nie hrncekovu, ani tazku rozkovu ale klasicku kysnutu ako z jedalne.. a parene buchty to je to iste cesto??

caly8
12. jan 2012

@pancake ... ja robím pizzu takto ... cca 450g hladkej múky 00 do toho kvások s mlieka.... toť vsjo .. na cesto potom dávam pasírované paradajky s cesnakom .. a dalej čo chceš na to dať .. plech si poolejujem .. vyjdu mi dva plechy ale nerozťahujem cesto celkom na kraj ..

dida84
12. jan 2012

@kralicica skús túto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4662 alebo túto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22468&use...
dosť si ich tam chvália... 🙂 a áno, parené buchty tiež z tohoto cesta... 😉

levandullka
12. jan 2012

@zuzka1. Ako prosím ťa robíš ten cheesecake? My ho milujeme a rada by som ho niekedy urobila až aj doma... Konečne 🙂

kkubekova
12. jan 2012

@danielaj dakujem velmi pekne - som riadny somar 😅 - a ze mamina kucharka 😀

smejkoh
12. jan 2012

@teleranka Ahoj, v hrnci rozpustim maslo s trochou oleja, tak aby to priblizne zakrylo dno, pridam 2 lyzice hladkej muky, poprazim. Ked muka zacne trochu hnednut, zalejem studenou vodou za staleho miesania, aby sa neurobili hrcky. Nalejem tolko vody, kolko chcem mat polievky. Pridam rajcinovy pretlak, kupujem co najhustejsie pretlaky, aby bola polievka naozaj rajcinova 🙂 .Potom pridam cukor, sol, a ked sa to zacne varit pismenkovu cestovinu. Namiesto cestoviny mozes kludne pouzit aj ryzu. Mama este pridavala zeleninovo koreninovy vyvar, ale ja som volako na to leniva 😅 Je to rychlovkova polievocka a so syrom je nasa oblubena.

zarabono
12. jan 2012

zeleninovo fazulova polievka a zapekane zemiaky s brokolicou a sampionmi so smotanovou omackou