Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes sme dojedli osrokyslu a robila som syr,šamiony,kašu a na večeru pizza koláč
a tu jedalny na týžen-možno niekoho inšpirujem čo sme s deťmi vymysleli:
P-karfiolova polievka,francuzske zemiaky
U-fazulova s posúchom
S-mäso na uhorkach kolienka,falošná gulašova
Š-polievka zo stredy/dufam/ špagety s omáčkou
P-dukátové buchtičky,kapustnica
Poradite my vsetko viem uvarit ale ryzu nie.Nemate nejaky recept na ryzu.Krsna my hovorila 2salky ryze a neviem kolko vody.Poradtemy.Dakujem Zuzana
Varim ryzu iba v hrnci tescoma - hrncek ryze a hrncek vody, ak robime ryzu pre dospelych, tak davam spenit na oleji nakrajanu cibulku na drobno a strucik cesnaku, pridam preplachnutu ryzu a kolko ryze, tolko vody - toska osolit, pomiesat a necham dusit. Ak je uz vsetka vody vyparena z ryze, tak vypnem sporak a necham ryzu este na horucej ale vypnutej platni 10 -15 min. postat. Potom premiesam. Ryza je vyborna, sypka, zrniecka ryze nie su zlepene.
Ak robim pre deti,tak vynechavam cibulku a cesnak. Nech sa vydari a dobru chut 🙂
@1977 ahoj ja varim takto ryzu si davam cca do 0,7dcl hrnca ryza pre 4clenu rodinu dava m ryzu tak ,aby ti zakryla spodok hrnca a este tak 3cm navrh mozu to byt cca 2,5salky ryzi vacsie dam 2kavove lyzicky tie mensie soli 1lyzicku nie plnu kavovu vegety maly stamperlik oleja kus hrasku ,alebo kukurice a vody musis dat nad ryzu este cca 2-3cm ,neviem aku mas ryzu mi kupujeme natur ryzu je dobra a nelepi sa a das varit na miernejsom ohni ked ti bude vriet tak este kus stiahni trosku odchyl pokrievku ,aby ti nekypela ,ale moze sa stat ,ze voda ti pojde von tak ju kus odkry ked sa ti voda uplne vypari tak ju okostuj a kus pomiesaj a mozes si dochutit este 😉 😉 ak by ti bola polosurova tak dolej este kus vody cca pol mensieho hrnceka kavoveho a prikry pokrievkou a na malom ohni este dus ked bude mäkka odstav a uplne prikry pokrievku ona sa este dodusi sama 🙂 vyskusaj a uvidis my sme mali dnes ryzu s hraskom a viedenske rezne drzim palceky nezabudni si dat ten olej pri vareni vtedy sa ti ryza nezlepi
@1977 ja dám na trosku rozpaleneho tuku cibulu, nechám ju urobit do sklovita..ryzu riadne premyjem, dam ju do hrnca, sol, rasca, chvilu premiesam, pockám ,kým nebude tiez sklovitá, zalejem vodou a dusim cca 12-15 minut pod pokrievkou na minimalnej teplote... Pomer voda k ryzi: voda je 1,5 násobok mnozstva ryze. Zálezi to aj od hrnca , ja som robievala v takom hrnci z janskeho skla, alebo mise zo skla..teraz v zepter hrnci, tam je to o trosku rýchlejsie..ale uz som ju aj v obyc.hrnci takýmto sposobom robila 🙂
Baby dakujem vam velmi pekne dakedy vyskusam hadam neprihori.
@l.lara 1 konzerva bielej fazule
1 konzerva cervenej fazule
1PL oleja
1 velka cibula, nasekana
1 hrubostenna tmavozelena paprika
3/4 kg mleteho hovadzieho
3 velke paradajky
4 PL zelenych chile papriciek, miernych (neviem ci u nas to nie su baranie rohy)
1CL Jalapeno chili papriciek (nemusi sa dat, tie su strasne stiplave)
1 velka konzerva paradajkoveho pretlaku
1PL chili prasku
na spicku nozna cayenne korenia
1 CL soli
Najprv cibulku na oleji oprazit kym je sklovita, pridat maso a za obcasneho miesania ho osmahnut dohneda.
Potom prakticky pridas vsetko ostatne, okrem konzervovej fazule, zalejes pretlakom a nechas na miernom ohni varit az kym maso nie je makke, cca 1 hod. Podlievas vodou podla potreby. Desat minut pred koncom pridam fazulu.
@rastulka ďakujem pekne 😉 ja som robila túto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36772, bola mńam, ale na MMB je ich veľa, nabudúce vyskúšam zase inú 😉
Poradite my mam 5rocnu slecnu robila som jablkove lievance uz my ich nechce zas chce palacinky este som nerobila ale ked viem spravit lievance tak spravim aj palacinky.Poslite my recept na palacinky.
@1977 pozri tieto su tiez vyborne robila som ine ale už len tieto robievam 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654

Dnes sa doje kuracia polievka,+vyprazane kuracie pecienky a zemiakove pyre 😀