icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
15. jan 2012

Dnes sa doje kuracia polievka,+vyprazane kuracie pecienky a zemiakove pyre 😀

lussy23
15. jan 2012

@danielaj no ja len zíram koľko toho sthate navariť 😲 šikovná kuchárka

lussy23
15. jan 2012

@katkas1 krásna bola tá tortička=)

titkovamiriam
15. jan 2012

dnes sme dojedli osrokyslu a robila som syr,šamiony,kašu a na večeru pizza koláč
a tu jedalny na týžen-možno niekoho inšpirujem čo sme s deťmi vymysleli:
P-karfiolova polievka,francuzske zemiaky
U-fazulova s posúchom
S-mäso na uhorkach kolienka,falošná gulašova
Š-polievka zo stredy/dufam/ špagety s omáčkou
P-dukátové buchtičky,kapustnica

1977
15. jan 2012

Poradite my vsetko viem uvarit ale ryzu nie.Nemate nejaky recept na ryzu.Krsna my hovorila 2salky ryze a neviem kolko vody.Poradtemy.Dakujem Zuzana

lenocka23
15. jan 2012

@1977 ja varim ryzu ako cestoviny... do vecsieho mnozstva osolenej vriacej vody dam premytu ryzu a na miernom plameni varim podla potreby... obcas premiesam... a ochutnavam.. 😉 potom zlejem... zatial sa mi ryza nerozvarila ani nepripalila.... 😉 🙂

tosomja
15. jan 2012

@1977 popražím cibuľku na oleji, pridám 2 šálky premytej odkvapkanej ryže, trošku popražím, osolím, zalejem vriacou vodou asi 1 a pol cm nad ryžu a prikryjem pokrievkou, na najnižšom plameni varíme, kým sa voda nevyparí - nemiešať.
Nikdy mi neprihorela a je fakt výborná.

babija
15. jan 2012

Varim ryzu iba v hrnci tescoma - hrncek ryze a hrncek vody, ak robime ryzu pre dospelych, tak davam spenit na oleji nakrajanu cibulku na drobno a strucik cesnaku, pridam preplachnutu ryzu a kolko ryze, tolko vody - toska osolit, pomiesat a necham dusit. Ak je uz vsetka vody vyparena z ryze, tak vypnem sporak a necham ryzu este na horucej ale vypnutej platni 10 -15 min. postat. Potom premiesam. Ryza je vyborna, sypka, zrniecka ryze nie su zlepene.
Ak robim pre deti,tak vynechavam cibulku a cesnak. Nech sa vydari a dobru chut 🙂

anzelik
15. jan 2012

@1977 ahoj ja varim takto ryzu si davam cca do 0,7dcl hrnca ryza pre 4clenu rodinu dava m ryzu tak ,aby ti zakryla spodok hrnca a este tak 3cm navrh mozu to byt cca 2,5salky ryzi vacsie dam 2kavove lyzicky tie mensie soli 1lyzicku nie plnu kavovu vegety maly stamperlik oleja kus hrasku ,alebo kukurice a vody musis dat nad ryzu este cca 2-3cm ,neviem aku mas ryzu mi kupujeme natur ryzu je dobra a nelepi sa a das varit na miernejsom ohni ked ti bude vriet tak este kus stiahni trosku odchyl pokrievku ,aby ti nekypela ,ale moze sa stat ,ze voda ti pojde von tak ju kus odkry ked sa ti voda uplne vypari tak ju okostuj a kus pomiesaj a mozes si dochutit este 😉 😉 ak by ti bola polosurova tak dolej este kus vody cca pol mensieho hrnceka kavoveho a prikry pokrievkou a na malom ohni este dus ked bude mäkka odstav a uplne prikry pokrievku ona sa este dodusi sama 🙂 vyskusaj a uvidis my sme mali dnes ryzu s hraskom a viedenske rezne drzim palceky nezabudni si dat ten olej pri vareni vtedy sa ti ryza nezlepi

babija
15. jan 2012

@babija 🙂
ryzu robim v hrnci tescoma - moze byt aj iny ale s hrubym dnom, v obycajnom hrnci, ktoré nema hrube dno treba dat na hrncek ryze 2 hrnceky vody.

matax
15. jan 2012

@1977 ja dám na trosku rozpaleneho tuku cibulu, nechám ju urobit do sklovita..ryzu riadne premyjem, dam ju do hrnca, sol, rasca, chvilu premiesam, pockám ,kým nebude tiez sklovitá, zalejem vodou a dusim cca 12-15 minut pod pokrievkou na minimalnej teplote... Pomer voda k ryzi: voda je 1,5 násobok mnozstva ryze. Zálezi to aj od hrnca , ja som robievala v takom hrnci z janskeho skla, alebo mise zo skla..teraz v zepter hrnci, tam je to o trosku rýchlejsie..ale uz som ju aj v obyc.hrnci takýmto sposobom robila 🙂

danielaj
15. jan 2012

@estterka ďakujem za recepty, ja som tu tiež zaregistrovala, že v téme sa spomínala presne táto tvoja polievka, len som si ju nezapísala, a nechcelo sa mi ju hľada´t, ďakujem, určite skúsim tento týždeň 🙂 a aj to rizotko vyskúšam 😉

danielaj
15. jan 2012

@lussy23 ďakujem pekne, no aj ja sa niekedy sama sebe čudujem, že, čo všetko stíham 😅

katkas1
15. jan 2012

@lussy23 dakujem

1977
15. jan 2012

Baby dakujem vam velmi pekne dakedy vyskusam hadam neprihori.

briketa
15. jan 2012

@l.lara 1 konzerva bielej fazule
1 konzerva cervenej fazule
1PL oleja
1 velka cibula, nasekana
1 hrubostenna tmavozelena paprika
3/4 kg mleteho hovadzieho
3 velke paradajky
4 PL zelenych chile papriciek, miernych (neviem ci u nas to nie su baranie rohy)
1CL Jalapeno chili papriciek (nemusi sa dat, tie su strasne stiplave)
1 velka konzerva paradajkoveho pretlaku
1PL chili prasku
na spicku nozna cayenne korenia
1 CL soli

Najprv cibulku na oleji oprazit kym je sklovita, pridat maso a za obcasneho miesania ho osmahnut dohneda.
Potom prakticky pridas vsetko ostatne, okrem konzervovej fazule, zalejes pretlakom a nechas na miernom ohni varit az kym maso nie je makke, cca 1 hod. Podlievas vodou podla potreby. Desat minut pred koncom pridam fazulu.

briketa
15. jan 2012

@sasikas ta natierka co myslis sa vola hummus a najjednoduchsie sa pripravi
2 strucky cesnaku, nadrobno nasekane
1/4 hrnceka citronovej stavy
rovnaky diel vody (1/4 hrnceka)
400g cicera
1/2 hrnceka tahini pasty
1CL soli
na spicku noza sus. koriandru

vsetko pomixuj na pastu

rastulka
15. jan 2012

@danielaj No gratulujem,si sikovna!Mohla by som Ta poprosit o recept na rozkove knedliky?! 😀

danielaj
15. jan 2012

@rastulka ďakujem pekne 😉 ja som robila túto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36772, bola mńam, ale na MMB je ich veľa, nabudúce vyskúšam zase inú 😉

rastulka
15. jan 2012

@danielaj Ja robim stale tie iste kysnute knedle,ale toto urcite vyskusam! Vyzeraju perfektne,dakujem! 😀 😀 😀

danielaj
15. jan 2012

@rastulka nemáš za čo, ja tiež robievam klasika kysnuté, tak som vyskúšala niečo iné, ale už dlho som sa na ne chystala 🙂 tak konečne som zrealizovala, ale staršej dcére nechutili, tak som musela dorobiť aj obyčajné kysnuté knedle ☹

1977
15. jan 2012

Poradite my mam 5rocnu slecnu robila som jablkove lievance uz my ich nechce zas chce palacinky este som nerobila ale ked viem spravit lievance tak spravim aj palacinky.Poslite my recept na palacinky.

1977
15. jan 2012

@happy8051 Dakujem za recept urcite ho vyskusam.

kibuk
15. jan 2012

@danielaj sa opytam takze boli dobre? zlakali ma zajtra vyskusam ale co k nim zatial netusim

kibuk
15. jan 2012

@1977 pozri tieto su tiez vyborne robila som ine ale už len tieto robievam 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654

1977
15. jan 2012

@kibuk Urcite vyskusam buden´m robit prvy krat palacinky

yvetulka
15. jan 2012

@kibuk presne tieto robievam aj ja a nedam na ne dopustit 😀

danielaj
15. jan 2012

@kibuk myslíš tie knedlíky? tak tie boli veľmi dobré, všetky sa zjedli na obed, ☹ tak sme večerali obyčajnú knedľu 😒