icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

akika722
16. jan 2012

@strihalka ja bobkovy do kuracej nedavam 😅
@strihalka ja som o 2r.mladšia od teba 😅 ,no musela som sa naučiť...manžel by vkuse jedol,deti tiež 😅
dokažem uvariť asi tak všetko ,jedno čo neznašam robiť je kysnute cesto 😀 na toto nervy nemam 😀 no snad raz 😀

strihalka
16. jan 2012

@akika722 no me jeste dva roky zpet zivila mamina, teda tak ze jsme byldeli spolu ale varili si samy, co kdo mel chut, dva roky budu s muzem rok vydata a ted cekame babo..tak myslim, ze tperve pravy krest ohnem v kuchyni teprve prijde😀, ale zaklady mam dobre, krom toho ze muz si musi sam dochucovat, bo ja nejsme zvykla solit:-d

adros
16. jan 2012

dnes dojedáme zo včera kuracie prsia zapečené s broskyňou, syrom a šunkou ale nemám šajn, čo mám uvariť na zajtra 😠

@teleranka na slepačej polievke nemáš čo pokaziť 😉 inak ja pridávam aj paprikový lusk, dá to polievočke šmrnc 🙂 A ako mám malé dieťa, tak som si zvykla dať do "nedeľnej" polievky aj 2-3 zemiaky. Malá mi na obed spapá polievočku, a ako druhé dostane masko z polievky, zeleninku a ako prílohu ten zemiak. Robievam to tak, keď máme druhé niečo, čo jej nechcem dať 😉

akika722
16. jan 2012

@strihalka my sme spolu od mojich 16r 😅 byvame spolu už 6ty rok z toho cez 4.r sme manželia...
už len na neho kuknem a viem čo chce 😀 soliť solim tiež veeeeeeeeeeelmi malo,sama sol nemožem,on si zvykol..nemal na vyber 😀

akika722
16. jan 2012

@adros tak ti dam možno išpiraciu čo v najbližšej dobe planujem 😀 😀 😀
špagety
slivkove gulky
madarsky gulaš+knedlik
cestoviny so syrovo-smotanovou omačkou /v nej kur.psička,šampinony,kukurička/
na dalšie dni ešte neviem 😀 čo pankovia rozkažu 😅

teleranka
16. jan 2012

@adros a davas do polievky sliepku alebo kurca alebo kuracie stehna alebo co? od akeho veku teoreticky budem moct davat malemu takuto polievocku?

teleranka
16. jan 2012

@akika722 panecku, vsetko to znie mnami mnami...... ja nic z toho okrem spagiet neviem uvarit... :(
ako ste sa dievčata naucili varit?

akika722
16. jan 2012

@teleranka kurča sa vari kratšie ako sliepka..na sliepku musiš mať viac času aby zmäkla 😉
ja ani neviem ako som sa naučila variť 😅 no skušala som 😅 vela x ked bola mama v praci /ked som tam ešte byvala/ tak bud som varila ja alebo bratia aby sme jej to ulahčili 😉 /otec zomrel ked som bola mala/
ale neboj sa,aj ty sa naučiš..dobre receptiky su aj na www.mimibazar.sk v sekcii recepty..maš tam aj obrazkove postupy,zvladneš to jednou rukou 😉
a najlepšie receptiky mam predsa od maminy 😀 ved od nej je všetko naj nie? 😀

kacsik
16. jan 2012

tak dnes som sama, tak len zeleninkové rizoto s kopou syra a chilli omáčky 🙂 a na večeru len nejaký ľahký šalátik,mužik bude po tréningu, tak sa musím prispôsobiť :D

adros
16. jan 2012

@teleranka sliepku mám málokedy, skôr kurča alebo čo mám práve doma - krídla, chrbty, krky... a kedy ju dať drobcovi? no to bude asi 1000 názorov. Ja som svojej malej zo začiatku robila tak, že som nedávala do polievky zeler a nesolila, ani nevegetilu ju a takto jedla polievku tak od 9 mesiacov. Ja som jej vždy odobrala z polievky a potom ten zbytok pre nás dochutila. Po 1. roku ju papala už aj solenú.

adros
16. jan 2012

@akika722 špagety.. to nie je zlý nápad 🙂

akika722
16. jan 2012

@adros špagety u nas deti miluju,manžel len zahundre že zaseeeeeeee špagety? 😖 😀 😀 😀 😀 smola 😀 😀 😀

danielaj
16. jan 2012

@akika722
@strihalka kočky ani ja veľmi nesolím, potom nevynikne tá pravá chuť jedla, a nie je nič horšie ako veľmi slané jedlo, dosoliť sa vždy dá 😉 môj muž si tiež zvykol, sem-tam si dosolí, ak sa mu zdá málo 😉
a ja tiež nedávam do slepačej bobkový list, ten patrí k strukovinám hlavne

akika722
16. jan 2012

@danielaj tak tak 😉 moj si nato už zvykol a sol mu nechyba 😅 aspoň nebude mať problem s tlakom 😀

danielaj
16. jan 2012

@akika722 aj naše kočky milujú špagety 🙂 mladšia tá má rada aj také suché, slíže, alebo kolienka, hneď ako ich vyvarím, už mi ich berie z misy 😝

akika722
16. jan 2012

@danielaj asi všetke deti maju v oblube cestoviny 😅 moj mladši vybera ryžu z pusy po zrnkach,mladši neznaša zemiaky 😅 ale za cestovinami idu ako včely na med 😀

danielaj
16. jan 2012

@teleranka neboj, variť sa naučíš postupne, budeš musieť navariť deťom 😉 a ako
@akika722 písala, veľa super receptov je na Mimibazare aj s postupom, takže to zvládneš, držím palce a ja tiež varím asi od 15 tich, síce sme boli iba dvaja, mám jedného brata, ale tiež som chcela mame uľahčiť, chodila neskoro z roboty domov, a aj ma to bavilo a inak u nás varia aj chlapi, aj otec aj môj muž, len ho do kuchyne málo púšťam, lebo ja varenie, pečenie milujem 😉

danielaj
16. jan 2012

@akika722 naše baby tiež hlavne cestoviny, ryžu, tarhoňu, mladšia tiež nemá veľmi rada zemiaky 😅

akika722
16. jan 2012

@danielaj moj muž nevari..škoda 😀 on si totiž to predstavuje že položiš a ono sa samo uvari,ochuti,umyje... 😀

danielaj
16. jan 2012

@akika722 😀 😀 😀 to si tak predstavuje asi dosť veľa chlapov, môj hlavne ryby, veď je rybár, guláše, mäsá a grilovačky to je jeho parketa 😉 ale keď bol so staršou dcérou cez prázdniny, keď bola menšia, sme sa striedali, ja som bola v robote, tak také jedlá jej povymýšľal 😅 tá len chválila, čo tatinko navaril, no skoro som sa urazila 😀

akika722
16. jan 2012

@danielaj mojho parketa je vyjedanie 😀 😀 😀 😀
dufam že ked budem chodiť do prace že sa nauči a konečne niečo navari aj on 🙄 😅
už si nato nejak zvykol.na materskej som už 5ty rok+ešte asi 1,5r doma budem 😖 takže dosť času naučiť panka variť 😀

lizatko1009
16. jan 2012

dojeda sa, planuem na zajtra toto http://www.varenie.sk/recept/palacinky-plnene-s...

strihalka
16. jan 2012

@teleranka je to o zvyku, zkouseni a vareni....v podstate ti staci zaklad.....zakladni gulas, zakladni omacka a zakladni polevka....jak vis jak na zakad, tak do zakladniho gulase daz kapustu-zeli a mas segedynksy gulas, co se tyka vyberu masa, v tom taky obcas plavu, ze ktere kam, ale reznik mi pvetsinou poradi 😀

teleranka
16. jan 2012

@strihalka polievka sa da jest, huraaa 🙂))
robila som rezeň minule...a poplietla som postup obalovania si pamatam..a ked sa nad tym zamyslim, zasa neviem, co ide najprv..ale tak dala by som asi najprv muku, potom vajce a potom struhanku ..dobre hovorim? 🙂

strihalka
16. jan 2012

@teleranka mouka vejce strouhanka😀 presne tak, ale ja to taky popletla jednou a hrozne sjsem se divila, ze je to take divne😀 super, gratulujem k polevce, fakt je naucit se zaklad a pak uz jen pridavas jine suroviny na dochuceni zvyrazneni a pod.
Ja ted udelala jisku a zeleninku na to, vodu a necham to varit, jen taku zahustenou zeleninovou, tu muz miluje a hlavne je fakt rychla, nic nedelas,

kibuk
16. jan 2012

@teleranka ahoj citala som si vasu debatku s kockami o vareni 🙂 ja a moje zaciatky boli asi take ze som mala stale po ruke moj oblubeny zosit-ktory mam dodnes a pero a vsetko znacila dopodrobna 😎 ale oplatilo sa este aj teraz niekedy pozriem ked niesom si ista 🙂 😉 a najviac inspiracii je s mimibazaru 🙂 a tu od kočiek

adros
16. jan 2012

@teleranka no vidíš, že sa podarilo 😉 a ako píšu kočky, časom sa všetko naučíš. Ja som sa učila variť ako 18-ročná, dovtedy sa o mňa starala maminka, takže som nemala potrebu 😀 😀 😀 Len pre zaujímavosť, koľko máš ty rokov? Na fotečky vyzeráš mladunko 😉 Ak to teda nie je tajomstvo...

@lizatko1009 ten receptík vyzerá fajne 😉

danielaj
16. jan 2012

@lizatko1009 ja tieto plnené palacinky tiež robievam, ale palacinku nepotieram horčicou ale zmiešam si kyslú smotanu s troškou vegety alebo kečupu, je to lepšie ako horčica 😉

teleranka
16. jan 2012

@adros som už stará vykopávka, mám 26. a veru nikdy som nevarila a to už dlho nebývam doma. varil môj bývalý sem tam cez víkend, inak vez týždeň som to riešila klasicky reštikou a cez víkendy najčastejšie mamka-servisom :D
ale teraz už musím variť sama sebe a o chvíľku budem dúfam variť dieťatku :D

efci
16. jan 2012

aj ja som si prisla po inspiraciu 🙂 Tiez varim rada a casto, za chvilu pribudne dalsi chlapina do rodiny, tak ked uz budu traja tak ma nacisto zozeru 😀 A to ma prvy syncek len 5 rokov, ale apetit teda riadny. Ja sa z toho tesim, len by som castejsie potrebovala inspiraciu co uvarit.
Dnes sme dojedali pecene kuracie stehna horne, vcera k tomu kasa, dnes pecene zemiaky, cesnakovy dresing a cviklovy salat. Vcera boli dezert palacinky, dnes puding vanilka-cokolada a na spodku malinova Pims piskota 🙂
Zajtra musim na nakup, tak bude len daka rychlovka, asi cestoviny s cuketou, pomodorinami a smotanou. No a od stredy mam v plane fasirku + strukovy privarok, zeleninovu polievku, dusene bravcove na kari a kecupe, losove cestoviny. Na vikend dojde navsteva tak hadam aj daky kolac...
Tiez nie som kamoska s kysnutym cestom a este som pre zmenu nerobila gulasovu polievku. Dal by mi niekto recept na daku dobru?????