icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
16. jan 2012

Zajtra by to mal byt pre priatela spenat s vajickom a pre mna??? Zrejme palacinky (na zdravy a dietny sposob), ktore on bude mat ako dezert a ja ako 2 v 1 🙂 Nemate nejake napady na jednoduche plnky do palaciniek? Okrem dzemiku a granka? 🙂

lussy23
16. jan 2012

dnes sme ešte dojedli špagety a bola aj kuracia polievočka. Zajtra budú asi langoše.
Inak jedna myslím že @koran tu dávala recept na pangasiusa v rúre . Potrebovala by som vedieť koľko minút a nakoľko s a to pečie

adros
16. jan 2012

@teleranka stara vykopavka? 😀 😀 stále si mladšia odomńa 😉 a tiež sa mám stále čo učiť. Tiež som nikdy nebola kamoška s kysnutým cestom ako @efci a potom som dostala dobry recept a už robievam parené buchty 🙂

1977
16. jan 2012

Dnes som robila prvy krat palacinky a podarily sa.Poslite mi recept na parene buchty.

adelaida33
16. jan 2012

Zajtra mám na pláne upiecť pizzu, šunkovo-syrovú, jednu polovicu doplním ananásom a druhú šampiňónmi a kukuricou. No a ešte uvarím perky s domácim slivkovým lekvárom a makom (kupovaným 😀), mňam. Bude na dva dni - sladké aj slané.

gucz
16. jan 2012

my sme dnes mali kuraciu pečienku na šťave s ryžou a šalát z čínskej kapusty (s kukuričkou). Polievku mi dala svokra zeleninovú so strúhancami a od včera máme ovocný koláč (malinový).

happy8051
16. jan 2012

vytvorila som si éplan na tyzden, som zvedava, ci sa ho budem drzat 🙂
P: rajcinova polievka so syrom a bylinkami, zapekane zemiaky so syrom, s a brokolicou a sunkou
U: cesnakova polievka s opecenym chlebom, pecene kuracie stehna s jablkami, ryza
S: hrstkova polievka, cestoviny so spenatovou omackou a slaninkou
Š: mrkvova polievka s krupicovymi haluskami, zemlovka z vianocky s pudingom a hrozienkami
P: kelova polievka, zapekany pangas so syrom a sunkou, zemiakova kasa s hraskom
S: sosovicova polievka s parkom, chilli con carne. ladovy salat
N: hovadzi vyvar s rezancami, srnci gulas, knedla

adros
16. jan 2012
adros
16. jan 2012

@gucz pečienku si dala aj malému?

1977
16. jan 2012

@gucz Poslete recept na ovocny kolac,Vyzera super.

katy2
16. jan 2012

@1977 ktore palacinky si nakoniec robila? sikulka 🙂

langkofel
16. jan 2012

@levandullka
ja nemam rada sladke palacinky, a preto si ich plnim syrom, sunkou, spenatom...mala ma rada aj s nutellou a tiez tvarohove sa jedia co viem, myslim ze aj makovo - cukrove s rozpustenym maslom by nemuseli byt zle a este ma napadaju medovo-orechove 😉

efci
16. jan 2012

@adros tak daj ten recept, mozno sa aj ja s nim skamaratim 🙂

Ja by som si tiez dala kuraciu pecienku, aj celkovo u mojich chlapov to je oblubene jedlo. Ale teraz ked som tehu tak nerobim a veru hodilo by sa na zmenu repertoaru trosku.

langkofel
16. jan 2012

a my sme dnes dojedali tarhonu s dusenou zeleninou (karfiol, paprika, cukina, mrkva) a este som urobila par chlebovych placiek, lebo som musela spotrebovat chlieb.

gucz
16. jan 2012

@adros áno, dávam mu a moc mu chutí

adros
16. jan 2012

@efci 5 príspevkov pred tebou som ho dala 🙂 všetko sa to jednoducho zmieša, nerobí sa zvlášť kvások, nechá sa to vykysnúť a robíš buchty. Mne z toho cesta vyšlo 15 buchiet a aj MM si ich vychvaľoval

gucz
16. jan 2012

@adros musím si kúpiť parák a potom aj ja oprobujem spraviť tie parené buchty 🙂

babulka123
16. jan 2012

polievka este ostala.. zajtra budu k tomu tvarohove slize na slano ..

adros
16. jan 2012

@gucz ja našich krpcov stále beriem ako malé bábätká, tak niektoré veci ma ani nenapadnú im dať 😉

gucz
16. jan 2012

@adros ja dávam už dávnejšie, bravčovú by som mu nedala, ale kuracia pečienka je myslím ok. Veď tie kurence žijú krátko a nevarím to nejak často 🙂 . Už dávnejšie sme sa o tom bavili aj s Lenkou v našej téme, myslím že aj ona Danielkovi dáva.

gucz
16. jan 2012

ja neviem čo uvarím zajtra, ale kvôli manželovi to bude niečo s mäsom, takže buď segedínsky guláš, alebo klasický guláš.... alebo... 😀

efci
16. jan 2012

@adros vyzera to dobre, vdaka 🙂

adros
16. jan 2012

@gucz ja som minule kúpila v mäsiarstve, čo je v areáli Kaulandu, morčacie pečienky a boli fajné, tak ak sa mi ešte podarí kúpiť, tak by som asi tiež skúsila dať malej.

@efci za málo, tak nech sa podaria 😉

efci
16. jan 2012

@gucz a receptik na ten gulas by sa nasiel???

levandullka
16. jan 2012

@langkofel Jeeej, dakujem za napady 🙂. A smiem sa spytat... Cesto robis aj na slane palacinky take iste ako na sladke? Lebo ja napriklad do cesta nedavam cukor a niektori ludia hej...

gucz
16. jan 2012

@efci ktorý obyčajný? orestujem si cibuľku, na to hodím mäso na kocky (väčšinou plecko), opražím kým sa zatiahne. Osolím, okorením, pridám mletú papriku, veľa mletého kmínu, orestujem. Potom pridám majoránku. A potom tam švacnem rozmixované lečo (nemusí byť). Svokra dáva trochu kečupu, alebo pretlak. Dolejem vodou a dusím (používam tlakový hrniec). Keď je mäsko mäkké, v nádobke rozrobím gulášovú polievku v studenej vode (asi v deci a pol vody) a to vlejem do hrnca. Guláš to zahustí aj ochutí. Deťom to moc papať nedávam, ale manžel to miluje

romea
16. jan 2012

dnes iba guláš, lebo som navarila kýbeľ šošovicovej polievky 🙂

koran
16. jan 2012

@lussy23 no ja ho pekávam v kamnoch na tuhé palivo, takže to neviem povedať kolko to je stupňov 🙂 ale pangasius samotný sa upečie docela rychlo, hlavne treba sledovať tú omáčku, až začne chytať takú dobrú farbu. skrátka treba to sledovať, vyskúšať.

koran
16. jan 2012

@gucz ahoj prosím ťa som totálny antitalent v pečení, ale chcela by som takýto koláč vyskúšať, mohla by si mi dať link na recept, poprípade napísať ho? ďakujem moc 🙂