Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som robila prvy krat palacinky a podarily sa.Poslite mi recept na parene buchty.
Zajtra mám na pláne upiecť pizzu, šunkovo-syrovú, jednu polovicu doplním ananásom a druhú šampiňónmi a kukuricou. No a ešte uvarím perky s domácim slivkovým lekvárom a makom (kupovaným 😀), mňam. Bude na dva dni - sladké aj slané.
vytvorila som si éplan na tyzden, som zvedava, ci sa ho budem drzat 🙂
P: rajcinova polievka so syrom a bylinkami, zapekane zemiaky so syrom, s a brokolicou a sunkou
U: cesnakova polievka s opecenym chlebom, pecene kuracie stehna s jablkami, ryza
S: hrstkova polievka, cestoviny so spenatovou omackou a slaninkou
Š: mrkvova polievka s krupicovymi haluskami, zemlovka z vianocky s pudingom a hrozienkami
P: kelova polievka, zapekany pangas so syrom a sunkou, zemiakova kasa s hraskom
S: sosovicova polievka s parkom, chilli con carne. ladovy salat
N: hovadzi vyvar s rezancami, srnci gulas, knedla
@1977 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=169 tieto robím ja
@levandullka
ja nemam rada sladke palacinky, a preto si ich plnim syrom, sunkou, spenatom...mala ma rada aj s nutellou a tiez tvarohove sa jedia co viem, myslim ze aj makovo - cukrove s rozpustenym maslom by nemuseli byt zle a este ma napadaju medovo-orechove 😉
a my sme dnes dojedali tarhonu s dusenou zeleninou (karfiol, paprika, cukina, mrkva) a este som urobila par chlebovych placiek, lebo som musela spotrebovat chlieb.
polievka este ostala.. zajtra budu k tomu tvarohove slize na slano ..
ja neviem čo uvarím zajtra, ale kvôli manželovi to bude niečo s mäsom, takže buď segedínsky guláš, alebo klasický guláš.... alebo... 😀
@langkofel Jeeej, dakujem za napady 🙂. A smiem sa spytat... Cesto robis aj na slane palacinky take iste ako na sladke? Lebo ja napriklad do cesta nedavam cukor a niektori ludia hej...
@efci ktorý obyčajný? orestujem si cibuľku, na to hodím mäso na kocky (väčšinou plecko), opražím kým sa zatiahne. Osolím, okorením, pridám mletú papriku, veľa mletého kmínu, orestujem. Potom pridám majoránku. A potom tam švacnem rozmixované lečo (nemusí byť). Svokra dáva trochu kečupu, alebo pretlak. Dolejem vodou a dusím (používam tlakový hrniec). Keď je mäsko mäkké, v nádobke rozrobím gulášovú polievku v studenej vode (asi v deci a pol vody) a to vlejem do hrnca. Guláš to zahustí aj ochutí. Deťom to moc papať nedávam, ale manžel to miluje
dnes iba guláš, lebo som navarila kýbeľ šošovicovej polievky 🙂

Zajtra by to mal byt pre priatela spenat s vajickom a pre mna??? Zrejme palacinky (na zdravy a dietny sposob), ktore on bude mat ako dezert a ja ako 2 v 1 🙂 Nemate nejake napady na jednoduche plnky do palaciniek? Okrem dzemiku a granka? 🙂