Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zrada svokrovci dorazi uz dnes 😀
mrkvová polievka s krupicou a vajcom a ražniči so zemiakmi
@danielaj Zapekané som ešte nerobila a ani nejedla. Ako ich robíš? Ja zvyknem robievať lievance, do ktorých pridám roztlačený banán, ale to nebol nápad z mojej hlavy. Priatelova maminka ich raz robila a boli uzasne 🙂. Inak, dnes z tych palaciniek zislo, citim sa hrozne zle, som chora, tak som urobila iba ten spenatik a pre mna som supla pizzu do rury :/ . Co uz, niekedy aj polotovar pomoze, naozaj... 🙂
@daniz Ďakujem za napady 🙂
@levandullka pozri stránku dozadu, dnes naobed som písala postup, ako som ich robila 😉 a prajem skoré uzdravenie 🙂
@danielaj Dakujem 🙂. Urcite ich vyskusam, uplne si mi urobila chutky. Aj ked v tomto stave naozaj na vela veci chut nemam... Takze tie palacinky musia byt urcite uzasne 🙂
Pecene kura v "kabatiku" z talianskej pancetty (doda skvelu chut!) s pecenymi hribami s balsamicom a pecenymi topinaburmi . Davam to vsetko na jeden velky plech.
Salatovy kvet robim tak, ze do zahybov hlavkoveho salatu (umyvam ho vkuse a necham obrateny hore nohami odkvapkat na mriezke) vkladam mesiaciky rajcin a potom na to vsetko nastruham velke hobliny Asiago syra a cele to zalejem zalievkou z bieleho vinneho octu, olivoveho oleja, malinko horcice, sol, korenie, cesnak.
@katkas1 písala som postup o stránku dozadu 🙂
@efci no naša tiež len kúsok čistej palacinky a to je všetko 😒
@veve39 ja som to všetko od oka dávala, robila som veľký hrniec polievky na dva dni, dala som asi 4 stredné mrkvy, 2 petržleny a jednu stredne veľkú cviklu, zemiaky asi 5 ks stredných, koreňová zelenina s cviklou sa varili rovnako dlho, zemiaky som dala trocha neskôr 😉
@briketa Vyzerá to úžasne! Mňam 🙂
cuketova polievka kremova a dojedame chilli con carne
@veve39 kamoska davala asi tak 1/3 alebo 1/4 tej mrkvi oproti cvikle (ona ine nedavala aspon si nepametam) a mala to teda riadne huste vody malo tam dala ale ona asi za to ze ona nedava ziadne vegety ani bujony tak nech to ma silnu chut a na konci dala smotanu (tusim sladku ale niesom si ista) len savala to tak ze mala iba nejako na vchru 1-2 cm vody nad...
dnes dojeme cviklovú polievku zo včera, idem robiť sójovo-zeleninové fašírky, zemiaky, domáca tatarka bez vajíčka 😉
Dnes bude zrejme variť moja polovička. Síce ešte netušíme čo, ale niečo sa vždy vymyslí 🙂. Ja som po týždni neúspešného boja s chrípkou dostala príkaz zostať v postielke...
nejaky recept dobry na knedlu
Vela ludi robi takuto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36772 Nemam ju odskusanu ale niekedy by som rada vyskusala 🙂

@danielaj ano, ani moj syn nema velmi rad sladke, teda jedla vobec, ale ani na sladkosti nie je - co som rada.
@ajkuska ja tiez odporucam Sopsky, alebo Grecky - paradajka, paprika, uhorka (ja davam aj trochu ladoveho salatu), dresing z olivoveho oleja, citronu/limety a trochu cukru a navrch dobra Feta ... mnam, nic lepsie nepoznam.