icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
17. jan 2012

@levandullka puding, jogurt,tvaroh a potom slané.

tucika
17. jan 2012

Bryndzove halusky 😝

pe
17. jan 2012

cuketu... ale neviete, preco je horka???po uvareni

strihalka
17. jan 2012

@lenka268 😀

rastulka
17. jan 2012

U nas dnes paradajkova polievka,vyprazane rybie file a zapekane zemiaky 🙂

@danielaj Ahoj,ako robis prosim ta tie zapecene karamelove palacinky? 😉

strihalka
17. jan 2012

jooj, tak dneska vyhrala vcerejsi neuveritlena chut na hovezi gulas ...cibulka se uz smazi, maso pokrajene...:-d

dida84
17. jan 2012

@strihalka tiež dojedáme gulášik zo včera... 🙂

kikatko
17. jan 2012

@pe už bola stará. ked je stará, zhorkne

danielaj
17. jan 2012

dnes som robila cviklovú polievku, tip mám odtiaľto, ale som si ju trocha upravila po mojom, bola fakt mňa, by ma nikdy nenapadlo, že z cvikle budé taká dobrá polievka 😅 nastrúhala som si mrkvu, petržlen a cviklu na hrubo, zemiaky som nakrájala na kocky, do vody som dala vait´nastrúhanú zeleninu s cviklou, pridala som soľ, vegetu, neskôr som pridala zemiaky, uvarila som to všetko do mäkka, urobila som klasickú zápražku z oleja, mletej papriky a hladkej múky, zahustila som polievku, pridala som roztlačený cesnak, čerstvú pažítku a hotovo, veľmi dobré to bolo 😉

druhé sme mali zapekané karamelové palacinky, 😉 to som si tiež vymyslela kedysi taký recept, všetkým to veľmi chutí, tak ich robievam častejšie ako klasické palacinky s džemom alebo niečím iným 🙂
@rastulka urobila som si palacinky, uvarila som si puding, ja som dnes robila s mandľovým pudingom, môžeš aj karamelový, čokoládový, vanilkový, ako kto má rád, palacinky natriem pudingom, stočím, naukladám do vymastenej jenskej misy alebo plechu, na prvú vrstvu natiem zvyšný puding, do ktorého vmiešam kyslú smotanu, dám druhú vrstvu palaciniek, a na vrch opt puding, dnes som posypala vrch sekanými orechami a šupnem do rúry na 180 st. asi na 20 minút, je to Mńamka, vyskúšaj 😉 dnes som urobila polovicu palaciniek s pudingom a polovicu som naplnila tvarohom s hrozienkami, zaliala som to tým pudingom a boli obidvoje veľmi dobré 😉

danielaj
17. jan 2012

@levandullka veru s pudingom sú mňam, som ich dnes robila, ja ešte pre obmenu, keď robím palacinky do cesta pridám buď strúhané jablká, alebo kokos, prípadne orechy, škoricu a hneď je to iné, ale najradšej máme aj tak tie zapekané s pudingom 😉

danielaj
17. jan 2012

@tinuskaha jééj aj u nás dnes cviklovka, bola premiéra, ale veru mňam, určite ju 😉 budem robiť častejšie

oskvarka
17. jan 2012

@danielaj moja kamoska dava do cviklovj aj smotanu je potom taka krasne ruzova... cim si ju zahustovala ?
jooj som si narobila chute a to som poobede :D

danielaj
17. jan 2012

@oskvarka vyššie som písala, ako som ju robila, klasiskú zápražku z oleja, mletej papriky a hladkej múky, ale tiež som rozmýšľala nad tou smotanou, že nabudúce, tiež skúsim dať 😉

oskvarka
17. jan 2012

@danielaj ja som to jedla u tej kamosky a bolo to total mnamka a to ona vari zasadne bez bujona a bez vegety... ale teda vyborna a ta farba fakt dokonala :D...
no a tie palacinky tak z toho nemozem skoro som si klavesnicu oslintala kym som to docitala po koniec a servirujete to potom ako po palacinkach alebo sa to kraja napriec?
lebo ja zvyknem robit len tak ze tvarohove zalejem este na vrch pudingom na tanier a zjem... ale toto som nevidela este

gucz
17. jan 2012

tak u nás nakoniec dnes segedin

adulikka
17. jan 2012

Ja dnes recept z Trenčína...tam varia polievku fazuľovú ,dajú zeleninu ,udené....robila som k nej aj domáce široké rezance...a je tak super hustá ...tak dnes bez druhého jedla

jajuska1411
17. jan 2012

zeleninove rezne

rastulka
17. jan 2012

@danielaj dakujem,chcela som im dnes upiect maffiny,ale budu palacinky 😀 😀 😀

oskvarka
17. jan 2012

inak ja som robila cez vykend recept z mimibazara fazulova polievka z fazule z konzervi a ak to nepoznate tak vam to fakt odporucam je to total mnamka a rychle... a niekedy do toho dam aj mrkvu... inak keby nenajdem ten recept tak ma taka moznost kombinacie ani nenapadne... a ja davam maslo nie mast a davam parky hned (poprazim) a zahustujem ousenou mukov a nie psenicnou... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24028

danielaj
17. jan 2012

@oskvarka krájam to naprieč, pekne to vyzerá tie vrstvy 😉

sweetsuzi
17. jan 2012

my dnes mame paradajkovu polievku odvcera a pecene kurca na soli a zemiakovu kasu. Zajtra budu fasirky a nejaky privarok - sosovicovy alebo zemiakovy, uvidim. A vcera vecer som dostala chut na krumpli paprikas, takze aj ten bude niekedy v dohladnom case 😉
@danielaj ja by som aj urobila tie palacinky, uz len ako to citam tak mi sliny tecu, ale moji chlapi absolutne nie su na sladke ani mucne jedla, takze uz ani neskusam 🙄

ajkuska
17. jan 2012

hovädzia polievka s mäskom a zeleninou a hydinové rizoto so zeleninou a syrom.
neporadíte mi nejaký dobrý šalát bez majonézy, jogurtu, tatarky? ďakujem 😎

oskvarka
17. jan 2012

@danielaj uaaaaa uz viem co mame cez vykend 🙂

oskvarka
17. jan 2012

@ajkuska chces salat k tomu rizotu alebo len tak.. ja milujem šopský

danielaj
17. jan 2012

@sweetsuzi neboj nič, ani naša mladšia dcéra nechce skoro nič sladké, tak tej som dnes musela zvlášt ryžu a kuracie prsia na kocky so zeleninou robiť ☹ a pritom deti majú radi sladké, ona je asi výnimka 😒

strihalka
17. jan 2012

gulasek hotovy, je eno nuno 😀, zitra dorazi svokrovci, takze gulasek bude jeste lepsi 😀

bubinko83
17. jan 2012

@danielaj a tu polievku si pomixovala či nie? da sa urobit aj taka kremova?

pukacka1
17. jan 2012

pohankove rizotko

ajkuska
17. jan 2012

@oskvarka v nedeľu budeme mať oslavu a okrem klasického zemiakového chcem spraviť aj niečo bez majonézy

oskvarka
17. jan 2012

@ajkuska jaj no toto nieje taky ako priloha skorej taky vyjedaci podobny ako grecky... zeleninovy z greckym syrom....
cibulka uhorka paprikka paradajky a na struhadne nastruhany grecky syr a olivky 😉