Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte kočky 😎
kto ma nejaky super super recept na cesto -pizza???
aby sa s nim dobre robilo 😉
mam par ale no nič moc 😅
dakujem 😵
a dnes som mala robiť toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35581 ale budem to robiť až na zajtra 🙂
@akika722
ja ked nerobím kysnute cesto tak mam rada toto:
500g polohrubej múky,štipka soli,,1vajce,soľ,200g smotany,mlieko podľa potreby,polovica kypriaceho prášku,olej cca 3lyžice a na cesto potom čo mas rada 🙂 aj ten pizza kolacik som robila tak
@titkovamiriam dakujem 😵 a smotana-kysla? 😅 či? 😅
@akika722 kysla 🙂
a bola tu rec o tatarke bez vajec-na jemno nakrájajte cibuľku, nastrúhajte 3 zavárané uhorky , pridajte 1 lyžičku oleja, soľ, korenie, 2 lyžičky cukru , 2 lyžičky horčice a 1 a pol pochúťkovej smotany alebo aj smotanový biely jogurt 🙂 ,no sama mam rada domacu z vajec 😉
@titkovamiriam mnam dakujem..už zapisujem aj tu tatarku 😵
dnes-kuraciu polievku deťom s domácimi rezancami a zapekané cestoviny so syrom 😉
@titkovamiriam
@titkovamiriam ja robim tak isto ale nedavam cukor, ani olej a ani horcicu vecsinou.. len niekedy a len trochu... mne je z normalnej tat. tazko ale tato je fakt mnam... nikedy dam trochu cierneho korenia pre chut ale len trosinku (aha korenie tam mas )
Polievka zo sladkej kapusty a palacinky
@karin0401 tak ml. mäso dáš do misy, pridáš soľ, korenie,rascu,tak na 1/2 kg mäska 1/2 pochúťkovej smotany pretlačený cesnak-nemusí byť, nadrobno nasekanú cibuľku, 1-2 vajíčka, trochu strúhanky.pomiešaš. S tejto hmoty robíš guličky / valčeky/čevapčiči/ ktoré poukladáš na plech na papier na pečenie len tak pocákaš olejom a dáš piecť. Samozrejme otáčaš. Ku guličkám urobíš omáčku - kôprovú, paradajkovú, smotanovú, syrovú.... a podávaš s cestovinou, knedľou, zemiakmi... Alebo túto zmes len tak orestuj a naplníš lasagne, alebo dáš do zapekacej misy v šupke uvarené zemiaky-mäso-zemiaky-mäso-zemiaky zaleješ smotanou a šup do rúry. Môžeš kombinovať ako francúzske... alebo do mäsa primiešaš postr. syr a robíš rezne tak v rúre. Alebo do zapek.vymastenej misy dáš zemiakovú kašu, orestované mäso a znovu kašu - zapiecť. Nápadov je moc, dala som Ti pár tipov, tak nech sa darí.. 🙂 🙂
No a dnes mám v chladničke ešte kúsok knedle, tak knedľovú omeletu.
dnes dukatove buchticky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3683 a paradajkova polievka s ovsenymi vlockami
Ahojte,
my dnes zeleninová polievočka, vyprážaný karfiol v cestíčku, zemiaky a tatarka... 🙂
A ešte idem piecť koláčik:
CESTP: 1a pol šálky polohrubej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 ČL sóda bikarbóny, 1 prášok do pečiva, 1 ananásový kompót - všetko spolu zmiešat a piecť pol hodinu na 180 stupňov.
KREM: 4 vanilkové pudingy v kelímku, 250g natierkového masla zmiešat a natrieť na vychladnuté ceto, na vrch nastrúhať čokoládu 😀
krémová polievka zo suchého hrachu, ryžový nákyp s hrozienkami
Krémová karfiolová polievočka, fašírky a zemiaková kaša 😉
ahojte my dnes polievku zeleninkovu a cestovinovy salat s kuracim mäsom a zeleninou a syrovou omackou...🙂
ešte zostalo trochu fazuľovej polievky ,tak robím francúzske zemiaky .Už mám všetko pekne očistené a také surové šupnem do trúby... 🙂
Ahojte! 😀 my este dnes dojeme paradajkkovu polievku a druhe bude rizoto 🙂
my mame dne vyprazanu rubku a zemiakovu kasu 😀
@dida84 ten?len tu je trošičku iny..puding sa vari http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41235
u nas dnes drzkova
my dnes vysmazeny baklazan so zemiakmi.. mnam!!! 😝
kysla hribova polievka, francuzske zemiaky
@gumkacik ja som v nedeľu robila tiež hrnčekovú, link tu dala
@levandullka a bola mňam, nám veĺmi chutila 🙂
dnes : zeleninová polievka , hranolky + rybie prsty + tatarka + kompót
@libka1 už som tu kedyri písala tú tatarku bez vajíčka, robím ju takto: pol šálky mlieka dám do mixéra, pustím ho a pomaličky prilievam olej, kým nezhustne, medzitým si nasekám cibuľku, uhorky, ja dávam pre obmenu aj červenú zaváranú kápiu, pridám k tomu zmes z mixéra, osolím podľa chuti, pridám 2 PL horčice, čierne korenie podľa chuti, ja dávam aj cesnak, prípadne pre obmenu chren a troška sójovej omáčky, zjemním kyslou smotanou, rýchle a veľmi dobré, lebo mne v tých tatarkách vadia tie surové vajíčka, tak robievma túto 🙂 alebo podobne ako
@titkovamiriam písala, tiež iba z kyslej smotany 😉
@danielaj to mlieko ma zaujalo to fakt zhustne s olejom -musim vyskusat 🙂 a ta zeleninka to je jasne,ja som uz robila aj ,,tatarku,,ze som nastruhala jablko a mrkvu 😉 no a chren ,cesnak to je mnam mnam bez slov do vsetkeho 🙂 a ako hovorí moj priatel-hlavne nech to štípe 😉
Dnes obaľovaná mozzarella, zemiaky, paradajkovo-paprikový dip 😵 Mrkvová polievka.

@danielaj ako robis domacu tatarku bez vajicka?