icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
18. jan 2012

@eva7780
Kapustníky

½ kg polohrubej múky, ½ ČL soli, 30 g droždia, 2, 2 dl vlažnej vody., , Plnka: , ½ kg kyslej kapusty, 2 uvarené zemiaky, 120 g prerastenej slaniny, 120 g klobásy, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Múku premiešajte so soľou, pridajte vodu, droždie a vypracujte tuhšie cesto. Nechajte ho vykysnúť. Zemiaky prelisujte, zmiešajte s kapustou pokrájanou nadrobno, potom pridajte nadrobno nakrájanú slaninu, ktorú ste opražili spolu s nakrájanou cibuľou a klobásu, tiež nakrájanú na malé kúsky. Osoľte, ochuťte a dobre premiešajte. Nechajte vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku ½ cm, pokrájajte na štvorce, na každý lyžičkou dajte rovnaké množstvo plnky a vytvarujte bochníčky. Tie vyprážajte vo väčšom množstve tuku.
Ak nemáte chuť na vyprážané kapustníky, skúste ich aspoň z polovičnej dávky upiecť v rúre. Vtedy ale bude lepšie kapustu udusiť vopred aspoň do polomäka

a ako placky:
Kapustníky so šunkou

300 g kyslej kapusty, 150 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, mletý kmín, 200 g šunky, zväzok mladej cibuľky

Kapustu scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Múku zmiešame s vajcami, soľou a mliekom. Rozmiešame na hladké cesto. Pridáme kapustu, kmín a cibuľu. Premiešame až nám vznikne cesto.
Na panvici upečieme na rozpálenom oleji, z každej strany, do zlatista.
Podávame 1 placku kapustníka, plátok šunky a zas kapustník.

levandullka
18. jan 2012

@gianni Aj ja robievam vacsinou v tom plechu. Tam ich iba trosku oddelim nozikom a drzia krasne. Recepc ma maminka, staci ked ti ho poslem zajtra? Rano jej zavolam nech mi ho nadiktuje 🙂. Cim ich inak plnis? Ovocim? 🙂

danielaj
18. jan 2012

@titkovamiriam ano zhustne to, asi po minúte šľahania v mixéri, vyskúšaj, som zvedavá, čo na ňu povieš 😉 no to aj môj muž hovorí, že nech to riadne štípe 😉 😀

danielaj
18. jan 2012

@titkovamiriam tak to som netušila ani ja, že sa dá zamraziť kyslá kapusta? 😕 my si robíme do súdka sami doma, takže ja ju mám stále poruke 😉

danielaj
18. jan 2012

@gianni ja tieto muffiny robievam často a nikdy sa mi neprilepili 😒 ja vždy dávam do formy aj košíček, tak sa mi to viac páči 🙂 netuším, kde sa stala chyba, že sa prilepili ☹
@briketa ako rýchlo sa dá spotrebovať smotana 😀

adelaida33
19. jan 2012

koložvárska kapusta

gianni
19. jan 2012

@levandullka o.k. , a plech vytieraš? čím,či klasika olejom? včera som naplnila ako bolo v recepte teda do jedných ovocie(mala som mrazené ríbezle) a do druhých kokos a dzem,na vrch zvyšky čokolády(zajace z velkej noci),zvyknem ešte čokoládové,ale je tolko receptov čo všetko sa môže dať ,až,až ,chcem ešte vyskúšať s jablkom a škoricou,aj perníkové
@danielaj ved aj ja som dala do formy košíček tak neviem prečo sa prilepili,možno som mala nekvalitný košíček 😀 😀

lucadra
19. jan 2012

Segedín zo včera a dnes lúsková omáčka s kôprom a krkovičkou na paprike.

kibuk
19. jan 2012

dnes krupkova polievka a kuraci stroganov s ryzou 🙂

mata71
19. jan 2012

varene zemiaky/možno pyre/ vypraženy pangas,zavarene uhorky.Polievka sa doje šošovicova.

sisanka
19. jan 2012

vcera sme mali palacinky a dnes to budu fasirky so zemiakovou kasou...

libka1
19. jan 2012

babule poradte co navarit pre navstevu, ale chcela by som aby to bola naozaj nejaka specialitka, ide mi hlavne o hlavne jedlo, s ostatnym si poradim 😉 vytocili ma nasi, ze v sobotu pridu a donesu za hrniec gulasu nech nemusim varit 😀 tak chcem zbuchat nieco take ze nech sa az po usi zalizuju 😀

romea
19. jan 2012

kapustová polievka s klobáskou, žemlovka s jablčkami a pudingom a na večeru krupicová kaša s maslom a grankom 🙂

danielaj
19. jan 2012

fazuľová omáčka, ražniči s kuracieho mäska, varené zemiaky, + dojeme včerajšiu domácu tatarku, poobede urobím muffiny 😉

dida84
19. jan 2012

@akika722 je to podobné... nevedela som, že je aj na MMB... v tomto je trošičku viac cukru a do môjho krému už nešiel van.cukor... a kompótik menší... 😉 ale stojí za to vyskúšať... 🙂

libka1
19. jan 2012

tak zatial som nasla toto a mozno skusim http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6748

dida84
19. jan 2012

dojedáme zeleninkovú polievku a druhé bude kuracie s kukuričkou a ryža... 🙂

jajuska1411
19. jan 2012

my dnes slepy gulas a vrkocovy kolac a krabi salatik

bodka13
19. jan 2012

@jajuska1411 aký je to vrkočový koláč 😕 ...mňa napadla vianočka 🙂

bubo1104
19. jan 2012

dnes : hovädzia polievka , ryža + bravčové dusené na cibuľke

jajuska1411
19. jan 2012

@bodka13 proste ako kakaovy kysnuite cesto normalne len plnku robim z cokoladovych pudingov+palmarin do toho a to dam na cesto a zapletie dva dokopy vyzera to ako vrkoc 😉

bodka13
19. jan 2012

@jajuska1411 aháááá...ten robím aj ja ale voláme ho pudingoš 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21990

jajuska1411
19. jan 2012

hej to je on aj tak sa da kazdy ma iny nazov 😅 😀

1977
19. jan 2012

Poradite my moja slecna si kazala vajcovu polievku este som taku nerobila.Napise mi niekto ako sa to robi?

bodka13
19. jan 2012

@1977 ja robím takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11609

ale našla som aj z uvarených vajíčok 😕 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9071

1977
19. jan 2012

Nerobi sa vajcova polievka ako zasmazena?
@bodka13

sisanka
19. jan 2012

@libka1 vyskusaj,tie nugetky su vyborne 🙂

matilde111
19. jan 2012

rajčinovú polievku...s mrkvou, petržlenom, cibuľou, cesnakom, rajčinami a bylinkami...na hladko rozmixovaná...mňam
a špagety...s cesnakom, olivovým olejom, feferónkami a parmezánom...mňamka...
a pre malého mrkvička, zemiačik a trošku olivového oleja....🙂

bodka13
19. jan 2012

@1977 ten prvý link čo som dala je klasická zasmažená a tá druhá je aj pre mňa novinka 😉

danielaj
19. jan 2012

@bodka13
@jajuska1411 aj ja ho volám pudingoš alebo pudingáč 😉 je výborný 😉