Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@akika722 jemu by stačilo, že je to zdravé a zjedol by to 😅 len aby to môjmu krpcovi chutilo 🙂 a nevieš ešte čo je v tom korení na fašírky? to som teda ešte nekupovala, osobne by som tam asi šupla čierne korenie a majoránku, skúsim ho pozrieť i tak musím ísť do obchodu, ale možno by som ho radšej nahradila..
@katarinajurikova dakujeeeeeeem 😉
@akika722 😀
zo včera pečené karé a krkovička s kašou
dnes trucujem,nevarím 😀 takže asi len šalát alebo pizza :D
Dnes to budú cestoviny so šapmiňónovou omáčkou. Ľahké a jednoduché, také robím najradšej 😀
dnes sme dojedli zo vcera...a zajtra???ani srnka netusi...pridem si sem po nejaky dobry tip 🙂
@monika2606 WAW - dakujem, uz aj opisujem 🙂
Linecký koláč s ovocím
Cesto: 150g hladkej múky, 85g rastlinného tuku, 50g práškového cukru, 1 vajce, postrúhaná kôra z citróna, 300g ovocia
Plnka: 0,4l mlieka, 3PL kryšt. cukru, 1 vanilkový puding – uvaríme ako puding
Želatína: 0,25l kompótovej šťavy (alebo zriedeného sirupu), 2PL maizeny alebo Zlatého Klasu, 2PL práškového cukru - uvaríme
Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracované ho dáme na 1 hod. do chladničky odpočívať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy na hrúbku cca 3 mm, preložíme na vymastenú formu a vytvarujeme tak, aby okraje ostali vyvýšené. Upečieme.
Do stredu upečeného a vychladnutého korpusu nalejeme uvarený puding, naň poukladáme ovocie a zalejeme želatínou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Na ozdobenie môže ísť šľahačka a plátok ovocia, ale my to nedávame.
@majonka79 u nas tiez ficime na jedalnom listku a dla toho si nakupim na tyzden co potrebujem a nemusim kazdy den hutat, ze co budem varit 😎 Pridavam aj ja nas jedalnicek 🙂 :
Po: Cicerovo porkova polievka s parmezanom a spagety s rajcinovou omackou
Ut+St: Vegetarianska polievka a kuracie na stave so zemiakovym pyre
St+Pi: Pecene stehna a ryza, ked budeme mat chut tak este nejaka polievocka
ahojte maminky chukarky, chcem sa vas opytat...planujete si nejako tyzden dopredu, pripadne mate rozdelene napriklad ze pondelok masovy den, utorok sladky den a podobne?
@majonka79 nemáš za čo 😉 dúfam že bude chutiť
@ellit u nas je takto
pondelok dojedame z nedele
Ut zleninove niečo
ST mučne /šišky langoše alebo ryby,,
ŠT zeleninove,vajičkove,,,,alebo sa podojeda z UT a stredy
Piat ryba.. alebo mučne
sobota parky,alebo čo do da vypratat chladničku
nedela masova a zostava na pondelok
Alebo je v nedelu zeleninove aj pondelok a masove je v strede tyždna snažime sa šetrit a piatok maso nie....Skratka to posuvam ako pasuje 😵
baby nejkay dobry recept na sladke pirohy??????
@ellit no u nas je to tiez tak ze co nas napade to sa navari-po dohode zo vsetkymi 🙂 ale tiez sa snazim ze masove,zeleninove,mucne,vzdy nejako striedam ale niekedy ako dlhy tyzden masko nieje a vobec nevadi aj ryby jedavame takze sa da.. 🙂 a planovat planujem ale len v hlave lebo niekedy sa zvysi aj na tri dni a niekedy zjedia v jeden den 😉
@mariana0915 ja robim klasika cesto hruba muka,jedno-dva vajcia,pohar studenej vody zhnetieme ,rozvalkam a vykrajujem klasika na pirohy ktore plnim lekvarom,nutelou a uvarim v osolenej vode a potom polejem masielkom,bud pocukrujem ale sprazim struhanku a obalim pirohy a taktiez pocujkrujem to su u nas sladke pirohy 😉
@ellit dni na sladke a masove a pod rozdelene nemam, ale vzdy mam naplanovane varenie na tyzden dopredu. Na nakup chodim iba raz za tyzden, tak nech na nic nezabudnem. 😎
Dnes sme dojedali este maso od soboty, teraz vecer boli tuniakove cestoviny. No a zvyšok tyzdna: hovadzi vyvar, gratinovany losos so zemiakmi, kapustove halusky, gulasova polievka a lievance.
@tortelinka robievam Bukovského cícerovú s paprikou a paradajkovým pretlakom z knohy Hneď to bude alebo klasická jednoduchá hrachová polievka, akurát nedáš namočený hrach ale cícer (varíš varíš hrášok - resp. cícer a mrkvičku, soľ, korenie, keď je mäkký, trochu hrachu odoberieš a s ponorným mixérom jemne vymixuješ - nemusíš úplne dojemna a dáš späť nerozmixovaný hrášok).. Ak chceš dojemníš na tanieri lyžicou kyslej smotany - ja nedávam.. ja si dám štipku pikantu
@dadenka1 ak mas niekde recept toho bukovskeho, sem s nim 🙂
@ellit ja tiež zvyknem mať týždeň dopredu aspoň približne naplánované, čo by som chcela variť.... pomáha mi to pri nákupoch i počas dňa samotného - že nemusím improvizovať, rýchlo riešiť obed, ešte rýchlejšie zohnať niekde potrebné suroviny, alebo veľmi často variť spôsobom "co dum dal" 😝 . a ak si to rozplánujem dopredu, viem zabezpečiť, že sa tie jedlá budú striedať - cestoviny, zemiaky, sladké, sýte polievky a pod....
nedržím sa toho striktne - ak máme chuť na čosi iné, resp. sme neplánovane mimo domu, tak vymýšľam na poslednú chvíľu...
na tento týždeň by som chcela: dnes sme dojedli zo včera, a ešte do konca týždňa francúzske zemiaky, kapustové fliačky, guláš, vyprážaný karfiol 😉
...všetko, čo na spomínané jedlá potrebujem ma už čaká v kuchyni/chladničke 😉

@barbyes tak nechuti to celkom ako syr 😅 ma to inu chuť..napr.ja tofu milujem,moj muž by ho do ust nedal.. 😅 čiste tofu by tvojmu isto nechutilo,lahôdkove je už ochutene 😉 mam ho doma v chladničke 😀