icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

akika722
23. jan 2012

@barbyes tak nechuti to celkom ako syr 😅 ma to inu chuť..napr.ja tofu milujem,moj muž by ho do ust nedal.. 😅 čiste tofu by tvojmu isto nechutilo,lahôdkove je už ochutene 😉 mam ho doma v chladničke 😀

barbyes
23. jan 2012

@akika722 jemu by stačilo, že je to zdravé a zjedol by to 😅 len aby to môjmu krpcovi chutilo 🙂 a nevieš ešte čo je v tom korení na fašírky? to som teda ešte nekupovala, osobne by som tam asi šupla čierne korenie a majoránku, skúsim ho pozrieť i tak musím ísť do obchodu, ale možno by som ho radšej nahradila..

akika722
23. jan 2012

@barbyes moj je opak 🙄 povieš že je to zdrave a just to neda do huby 🙄 divny to panko 😖
zato deti zjedia v pohode 😀
neviem,nekupujem,tiež korenim tym čo mame radi 😉

akika722
23. jan 2012

@katarinajurikova dakujeeeeeeem 😉

katarinajurikova
23. jan 2012

@akika722 😀

gianni
23. jan 2012

zo včera pečené karé a krkovička s kašou

kacsik
23. jan 2012

dnes trucujem,nevarím 😀 takže asi len šalát alebo pizza :D

li_la
23. jan 2012

Dnes to budú cestoviny so šapmiňónovou omáčkou. Ľahké a jednoduché, také robím najradšej 😀

tinuskaha
23. jan 2012

dnes sme dojedli zo vcera...a zajtra???ani srnka netusi...pridem si sem po nejaky dobry tip 🙂

majonka79
23. jan 2012

@ukana Zvacsa hej, lebo tomu prisposobujem celotyzdnovy nakup, aby sme nemuseli do obchodu kazdy druhy den 🙂 A okrem ineho som na MD, tak sa musim nejako realizovat 😀 xixi, tak planujem, co budem varit a vela nspiracii mam od babulike v tomto fore 🙂 Daaaaaaakujem. 😉

majonka79
23. jan 2012

@monika2606 WAW - dakujem, uz aj opisujem 🙂

lucikatn
23. jan 2012

@adelii

Linecký koláč s ovocím

Cesto: 150g hladkej múky, 85g rastlinného tuku, 50g práškového cukru, 1 vajce, postrúhaná kôra z citróna, 300g ovocia

Plnka: 0,4l mlieka, 3PL kryšt. cukru, 1 vanilkový puding – uvaríme ako puding

Želatína: 0,25l kompótovej šťavy (alebo zriedeného sirupu), 2PL maizeny alebo Zlatého Klasu, 2PL práškového cukru - uvaríme

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracované ho dáme na 1 hod. do chladničky odpočívať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť tortovej formy na hrúbku cca 3 mm, preložíme na vymastenú formu a vytvarujeme tak, aby okraje ostali vyvýšené. Upečieme.
Do stredu upečeného a vychladnutého korpusu nalejeme uvarený puding, naň poukladáme ovocie a zalejeme želatínou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Na ozdobenie môže ísť šľahačka a plátok ovocia, ale my to nedávame.

lucikatn
23. jan 2012

@ukana prosím ťa a koľko kusov ti vyšlo z tejto dávky? aby sme to s mužom nejedli do budúceho roka..... 😀

mimikett
23. jan 2012

@majonka79 u nas tiez ficime na jedalnom listku a dla toho si nakupim na tyzden co potrebujem a nemusim kazdy den hutat, ze co budem varit 😎 Pridavam aj ja nas jedalnicek 🙂 :
Po: Cicerovo porkova polievka s parmezanom a spagety s rajcinovou omackou
Ut+St: Vegetarianska polievka a kuracie na stave so zemiakovym pyre
St+Pi: Pecene stehna a ryza, ked budeme mat chut tak este nejaka polievocka

ellit
23. jan 2012

ahojte maminky chukarky, chcem sa vas opytat...planujete si nejako tyzden dopredu, pripadne mate rozdelene napriklad ze pondelok masovy den, utorok sladky den a podobne?

monika2606
23. jan 2012

@majonka79 nemáš za čo 😉 dúfam že bude chutiť

mata71
23. jan 2012

@ellit u nas je takto
pondelok dojedame z nedele
Ut zleninove niečo
ST mučne /šišky langoše alebo ryby,,
ŠT zeleninove,vajičkove,,,,alebo sa podojeda z UT a stredy
Piat ryba.. alebo mučne
sobota parky,alebo čo do da vypratat chladničku
nedela masova a zostava na pondelok

Alebo je v nedelu zeleninove aj pondelok a masove je v strede tyždna snažime sa šetrit a piatok maso nie....Skratka to posuvam ako pasuje 😵

lussy23
23. jan 2012

@majonka79 vyzerá to dobre.... NO u nás to už zase nevyjde. 😖 . Mám veľa tých fašírok a k tomu brat ide zajtra preč, tak ich budeme jesť aj do stredy. @romea juj teraz som si všimla, že som sa pomýlila. Nie sviečková, ale polievka na kyslo. Takže u nás bude mäso až kdesi na ďalší týždeň.

lussy23
23. jan 2012

@ellit tak u nás také neexistuje. U nás je to niekedy aj tak, že varíme niečo úplne iné, ako sme si naplánovali.

mariana0915
23. jan 2012

baby nejkay dobry recept na sladke pirohy??????

ukana
23. jan 2012

@lucikatn , nooo ak ste len dvaja sprav polovicnu davku, mne sa teda zdali take malé, ked som ich vykrajovala, ale ked som ich položila na olej, riadne sa nafukli 😕 ..kusy neviem, ale plný taký velký hrniec toho bolo, aj som dosť porozdávala 🙂

kibuk
23. jan 2012

@ellit no u nas je to tiez tak ze co nas napade to sa navari-po dohode zo vsetkymi 🙂 ale tiez sa snazim ze masove,zeleninove,mucne,vzdy nejako striedam ale niekedy ako dlhy tyzden masko nieje a vobec nevadi aj ryby jedavame takze sa da.. 🙂 a planovat planujem ale len v hlave lebo niekedy sa zvysi aj na tri dni a niekedy zjedia v jeden den 😉

kibuk
23. jan 2012

@mariana0915 ja robim klasika cesto hruba muka,jedno-dva vajcia,pohar studenej vody zhnetieme ,rozvalkam a vykrajujem klasika na pirohy ktore plnim lekvarom,nutelou a uvarim v osolenej vode a potom polejem masielkom,bud pocukrujem ale sprazim struhanku a obalim pirohy a taktiez pocujkrujem to su u nas sladke pirohy 😉

efci
23. jan 2012

@ellit dni na sladke a masove a pod rozdelene nemam, ale vzdy mam naplanovane varenie na tyzden dopredu. Na nakup chodim iba raz za tyzden, tak nech na nic nezabudnem. 😎

Dnes sme dojedali este maso od soboty, teraz vecer boli tuniakove cestoviny. No a zvyšok tyzdna: hovadzi vyvar, gratinovany losos so zemiakmi, kapustove halusky, gulasova polievka a lievance.

dadenka1
23. jan 2012

@tortelinka robievam Bukovského cícerovú s paprikou a paradajkovým pretlakom z knohy Hneď to bude alebo klasická jednoduchá hrachová polievka, akurát nedáš namočený hrach ale cícer (varíš varíš hrášok - resp. cícer a mrkvičku, soľ, korenie, keď je mäkký, trochu hrachu odoberieš a s ponorným mixérom jemne vymixuješ - nemusíš úplne dojemna a dáš späť nerozmixovaný hrášok).. Ak chceš dojemníš na tanieri lyžicou kyslej smotany - ja nedávam.. ja si dám štipku pikantu

tortelinka
23. jan 2012

@dadenka1 ak mas niekde recept toho bukovskeho, sem s nim 🙂

adelii
23. jan 2012

@lucikatn dakujem 🙂 vyskusam,ale az v stredu,lebo idem na tehu cukrovku 😝 🙄

lalus
23. jan 2012

@ellit ja tiež zvyknem mať týždeň dopredu aspoň približne naplánované, čo by som chcela variť.... pomáha mi to pri nákupoch i počas dňa samotného - že nemusím improvizovať, rýchlo riešiť obed, ešte rýchlejšie zohnať niekde potrebné suroviny, alebo veľmi často variť spôsobom "co dum dal" 😝 . a ak si to rozplánujem dopredu, viem zabezpečiť, že sa tie jedlá budú striedať - cestoviny, zemiaky, sladké, sýte polievky a pod....
nedržím sa toho striktne - ak máme chuť na čosi iné, resp. sme neplánovane mimo domu, tak vymýšľam na poslednú chvíľu...
na tento týždeň by som chcela: dnes sme dojedli zo včera, a ešte do konca týždňa francúzske zemiaky, kapustové fliačky, guláš, vyprážaný karfiol 😉
...všetko, čo na spomínané jedlá potrebujem ma už čaká v kuchyni/chladničke 😉

raza
23. jan 2012

@egyptanka ahoj. prosím ťa, ako robíš krúpkovú polievku??