icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

romea
24. jan 2012

fazuľová polievka s párkom, mrkvou a rezancami a v trúbe sa mi pečú špenátové lasagne

romea
24. jan 2012

@lucikatn skús tam dať trošku buď údeného,alebo párku a môžeš aj trošku nastrúhaného syru, mamina takú robieva v Čechách sa to volá baba 🙂

katkas1
24. jan 2012

dukatove buchticky a zajtra zemiakove placky s ohnivym masom 😀

katkas1
24. jan 2012

@lalus ja to robim tiez presne takto a je to naozaj ovela lepsie ako kazdy den vymysliet co dohrca a potom utekat do obchodu 🙂

bodka13
24. jan 2012

@danielaj ďakujem za radu 🙂 ...ale to len taká slabá vrstva,že 😕 a dá sa to obaliť v pohode-nerozpadáva sa to?

kikatko
24. jan 2012

@janulabj ahoj skus toto
http://baranek.blog.sme.sk/c/144958/Varime-s-me...
je to ozaj rýchle a bez zbytočných špinavých riadov

lucikatn
24. jan 2012

@romea my údené ani párky nejeme (je to samá hnusoba a máme k tomu odpor...) ale ten syr by som tam mohla dať alebo kuracie mäsko....

lululka555
24. jan 2012

@kikatko ahoj mozem sa spytat ,ci si skusala ten prvy tvarohovy kolacik s jahodami a cokoladou? vyzera dobre...ale neni ta plnka riedka? ake to je po upeceni....dik

petulka_1
24. jan 2012

my mame dnes zemiakove placky s maskom a cesnakovu polievku 🙂 boli sme trosku chori, ale pomohla 😉
@ellit no snazim sa tiez naplanovat si dopredu co budem varit a striedat maso, zeleninu, sladke.. ale vzdy sa mi to nejak posuva podla toho ci zjeme vsetko alebo nie alebo ak mame na nieco ine chut ako bolo naplanovane 😀

danielaj
24. jan 2012

@bodka13 nie je začo 😉 ano len potrieť tou smotanou 😉 nie nerozpadáva, ja to tak robím už roky a tiež robím aj tak, že si urobím hríbovú praženicu, alebo keď nie sú hríby, klasika šampióny z konzervy dám a potom tou praženicou natriem tú palacinku, ale musí byť taká redšia, aby sa dala natrieť a tiež obalím v trojobale a vypražím, tiež je to mňamka 😉

babulka123
24. jan 2012

my dnes paradajkova polievka so syrovymi haluskami a kur. masko na leci { bez vajicka len taka tak parpika s paradajkou a nasla som este v spajzi v paradajkovej omacke cervneu fazulku s kukuricou , tak som to dala k tomu a ze mnaaam .. a ryza..

daniz
24. jan 2012

nám zostali rohlíky, tak rohlíkové pirohy plnené zemiakmi + syrom. A poch.smotana a opražená cibuľka pre mm.

ellit
24. jan 2012

Super maminy, dakujem vam velmi vsetkym za rady.....ja som dost improvizovala, ale uz sa to pri troch detoch velmi dat nebude a hlavne tu nemame ziadne potraviny, iba take malinke na nejake pecivo a mlieko...ale obed z toho nezostavite..... takze musim zacat planovat trosku. Riadim sa aj malym co mava s skolke...piatky maju sladke a stredy zeleninove.
Dneska mali napriklad pecienku a tu on neznasa, takze nejedol....tak musim na veceru vymysliet nieco co lubi, nech mu to vynahradim. Zajtra maju francuzke zemiaky, potom paradajkovu omacku s masovymi gulickami a nakoniec sladky piatok. Od pondelka to zacali vystavovat na nastenku, tak si to budem vediet aspon ako tak prisposobit 🙂

levandullka
24. jan 2012

Ja sa dnes po dlhej dobe znovu vraciam k normálnym, zdravým, domácim a teplým jedlám. ,,Vďaka" škole som posledný týždeň absolútne nemala čas variť normálne jedlá, takže to boli všetko len také ,,rýchlovky". Práve sme sa vrátli z nákupu, takže hor sa do varenia 🙂. Len tie nápady mi začínajú dochádzať... ☹ Netuším aké polievky okrem zeleninovej, kuracej, hovädzej a vajíčkovej môžem robiť. Keďže mliečne veľmi neoblubujeme... Aspoň že viem, že dnes na obed to bude kuracie mäsko, len netuším s čím 🙂. Vlastne viac neviem ako viem... Keď si to tak zhrniem 😉

kacickah
24. jan 2012

fazulová na sladko a šalát a rezne 🙂 🙂 🙂 🙂

gilmorka
24. jan 2012

kalerabova s drobcami a spagety s paradajkovou omackou a kuracimi prsiami. Zajtra bude hrachovy privarok, varim ho prvy krat v zivote,snad sa podari 🙂

rastulka
24. jan 2012

Dojedame kyslu sosovicovu polievku, spravila som tie jahnacie rebierka so sipkovou omackou a hranolky 😝
http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkova-omack... omacky je vela takze musim pohladat raceptik na tvarohove gulky 😀

titkovamiriam
24. jan 2012

brokolicova polievka-inspirovalo ma dnesne telerano a maso na uncle bens a cestovinky 🙂

kikatko
24. jan 2012

@lululka555 ja ich pečiem oba a dost často- je to riedke ale ono sa to krásne upeče. ešte sa mi nestalo že by to niekde bolo mokré či nedopečené. ak nemám doma mäkký tvaroh- dám hrudkový a pár lyžíc bieleho jogurtu. a aké je to? ako to opísat- tvarohový kolač a čokoláda dokopy. ved sku a potom daj vediet či sa podaril

mata71
24. jan 2012

bravčove na mrkve,a tarhona,

mukiii007
24. jan 2012

Cesnaková polievka, kuracie prsia pácované v jogurte s cesnakom, ryža 🙂
A onedlho ideme do čínskej reštiky, tak sa teším na krevety, chobotnice, kalamáre a ďalšie iné potvory :D

nadhera
24. jan 2012

mam rozmrazene bravcove stehno a neviem co s nim, nic mi nenapada. Decka su chore doma , pride k nim svokra a musim nieco uvarit. ☹

kakakina
24. jan 2012

@nadhera ,ja robim tak na prirodno s tarhonou.Narez reznenaklep,osol,obal v muke s korenim(cierne kor.vegeta alebo grilovacie).Sprudka opec na cibulke a nechaj dusit.Moze byt aj ryza k tomu.Ak mas rada potri pred obalenim horcicou.Trosku podlej vodou a dodus,hotovo 🙂

jarunka111
24. jan 2012

@nadhera ...by mi to mäsko chutilo na leče so zemiakmi, niečo ako belehradský rezeň sa to volá tuším? Také neľúbite? Aj my sme zdochliaci 😒 urobím kyslú fazuľovú a vyprážaný syr s pečenými zemiakmi-toto mi strašne zachutilo. A zajtra na rozlúčku do roboty ☹ smotanovú tortu

zuzka1.
24. jan 2012

dnes papardelle s gorgonzolovou omackou a kuracim maskom 😵 😵

katarinajurikova
24. jan 2012

Mnam kocky dalsi fajny receptik som vyskusala zo zlatej kucharky!
Brokolica so syrovou omackou a zemiakmi. 😀

bonaquaba
24. jan 2012

@zuzka1. mozem poprosit recept dakujem

salma22
24. jan 2012

z nedele pecene kridelka so slovenskou ryzou a dnes uz bola na sporaku spenatova polievocka a zajtra to netusim 😒

zuzka1.
24. jan 2012

@bonaquaba cestoviny ake chces, na oleji poprazit muku, zaliat sladkou smotanou, mliekom, gorzonoulu pridat, nechat roztopit, osolit, biele mlete korenie pridat,nechat prevret, zhnustnut. kuracie maso nakrajat na jemnejsie, zprudka oprasit na oleji, ja davam lyzicu , osolit, pridat k do omacky, podavat.

bonaquaba
24. jan 2012

@zuzka1. a co je to ta gorzonoulu a vdaka za receptik niekedy vyskusam