Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam vôňa 😉 , ani nehovor, ja som ich dnes plánovala, ale som písala, že kvasnice staré šli do koša, tak bola zmena plánu 😒 normálne ti závidím, mňam 😉 ale zajtra už budú naisto, kvasnice už mám čerstvé 😝
ja som spravila cevapcici a pire ktomu cibulku a horcicu.
varim na dva dni pečene kurča ,zemiakove pyre,broskynovy kompot . 😵
my dneska budeme mat zapekanu brokolicu...
aj maly mal brokolicu dneska 😀
Karfiolova mliecna polievka a zapecene kare ( rezne) na "stojaka" v trube s ryzou.
spenatova polievka, hrachovy privarok so zemiakovou kasou a vajickom a klobaskou
karfiolová,prírodný brav. rezeň, zemiaková kaša a mrkvový šalát
Na zajtra ešte neviem, idem to tu pokukať, možno dačo nájdem 🙂
Dievcata,ako robite lasagne,musia sa kupit tie cestovinove platy alebo sa daju neako nahradit?Palacinkami? 😔 dakujem!
my dnes palacinky na sladko
+palacinky na slano zo špaldovej celozrnnej muky
+ na večer mojim chlapom vajičkova polievka 😵
Viaceré ste spomínali avokádovú pomazánku...
Poznáte nejaký dobrý receptík? A ktoré avokáda sú lepšie - tie čierne alebo tie zelené? 🙂
Ja som dnes varila špenátovú polievku,malý ju zbožňuje a granadír so slaninkou,dúfam,že ostane aj na zajtra 😀
zeleninová polievka s krupicovymi knedlickami,a piekla som šatočky s listkoveho cesta plnene lekvarom
my máme dnes segedínsky guláš a zeleninovú polievku..a zajtra zeleninové fašírky zo zemiakovou kašou 😀 a na to sa mooooooc tešíme....
dnes nevarím nič, ťažký deň v práci... 😝 dievčence, podla čoho si zostavujete týždenný plán varenia?? ja sby som s tým veľmi chcela začať, aj aby sme trochu ušetrili, ale neviem ako. ono totižto vôbec nemám nápady... zvyknete pri zostavovaní hladať inšpirácie na nete??
@titkovamiriam hod prosim ta recept aj na buchty, diiiiky
@junkfoood toto je original recept ktorý milujem,no dnes to bolo z toho posuchoveho cesta 😉 foto dam vecer
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36736
a este moje moravske:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39398
my dneska brokolicova polievka a francuzske zemiaky 🙂
polievka na kyslo a k tomu pečené zamiaky. 🙂 A ešte sme dojedli tie fašírky.
dnes dojedáme špenátové lasagne, na večeru si robíme sedliacku omeletu (zemiaky, vajíčka,syr, alebo zeleninka) a zajtra budeme variť sedliacke krúpy 🙂 pre inšpiráciu - http://www.toprecepty.sk/recept/318-sedliacke-k...
a foto z tyzdna:
@titkovamiriam ty sem dávaš vždy také mňamky... k tebe by som išla na prázdniny 😉
@raza kludne -ja milujem varenie pre vela ludi 🙂
@titkovamiriam teda, ani sadať som si sem nemala, hneď som vyhladla pri tých tvojich fotkách...
@andyda prepac, som pozabudla na ten recept na gulas peceny v rure - tak aj ked so spozdenim, tu je 😉
1 liter hovadzieho vyvaru (alebo 2 kocky bujonu bez glutamanu)
2 lyzice skrobu
1 kg hovadzieho alebo bravcoveho masa
3 cibule, 5 strucikov cesnaku
sol, peper, majoranka, nove korenie, mleta paprika (so solou opatrne, podla bujonu resp vyvaru)
1-2 chilli papricky
Ruru zohriat na 220 stupnov, vyvar ohriat, alebo rozpustit bujon vo vode. K tomu pridame skrob rozmiesany v troche vody a dokladne preslahame. Vsetko dame do pekaca, zalejeme vyvarom, pridame korenie a zakryjeme. Pecieme hodinu a pol, bez miesania, odkryvania a dolievania vody. Potom ochutname maso, ak je este tuhe, podla potreby dolejeme trochu vody a este dusime.
Nech vam chuti 😉 😉
Moje tipy:
1, hovadzi gulas s chlebikom
2, kuracie maso s kukuricou,slaninkou a cestovinami zaliate smotanou,urobene na panvicke dokopy (nie je to take suche,ako ked je to kazde zvlast)
3, zeleninove karbonatky,varene zemiaky v pare a domaca tatarska
4, vyprazany karfiol a zem.pyre
5, tarhona a kuracie sote
6, masove lasagne (namiesto mleteho masa pouzivam konzervu na spagety) 😀
7, tvarohove gulicky s jahodovym dzemom poliate maslom - moje milovane 😀
8, spenatove palacinky
9, sumajster (kto nepozna-ryzas s fazulou a oprazenou cibulkou a slaninkou)
10, zapekana treska a opekane zemiaky
11, rybacie fasirky a zemiakovy salat
12, bravcove maso na stave a ryza
13, sosovicova alebo fazulova polievka s hrubymi domacimi rezancami
14, domace rezance s makom alebo tvarohom,kokosom a poliate maslom
15, spenatove halusky s nivovou omackou
16, bryndzove pirohy so slaninkou
17, pastetova omacka s knedlou (nahrada pecenovej omacky)
18, torteliny so smotanovou omackou
19, domaca pizza "co dum dal"
20, hrachova kasa s volskym okom alebo parkom
Snad som aspon niekomu trochu pomohla...viac mi nenapada...ale uz fakt neviem,co stale varit,tak napiste aj vy nejake tipy v bodoch,nech to mame prehladnejsie 😀
@tortelinka ospravedlňujem sa, nestíhala som skôr
Bukovského fazuľová (cícerová) polievka z knihy Hneď to bude (trochu upravená podľa mojich chutí)
Uvaríme si strukoviny (ja väčšinou len cícer, prípadne cícer a fazuľu), aby toho bolo cca 2 stredné šálky, uvarené prepláchneme a dáme zatiaľ nabok. Na 1 PL olivového oleja opekáme 3 minuty na hrubšie nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájanú čerstvú zelenú papriku (stačí polovica papriky) a 1ČL nadrobno nasekaného cesnaku.
Pridáme 1 ČL provensálskeho korenia, 1/2 ČL sušeného tymiánu, 1 veľkú konzervu paradajkového pretlaku, pol minúty miešame, zalejeme 5veľkými šálkami vody zmiešanými s 4 ČL sušeného polievkového základu - pozor, je dosť slaný - je to bio a zdravá náhrada vegety či bujónu, kupujem to v DM drogerii) - Alnatura Gemusebruhe a varíme 7-10 minút. Pridáme cícer (resp. fazuľu a cícer), prevaríme a nakoniec môžeme dať pár lístkov bazalky. Vypneme, podávame s celozrnnými cestovinami (ja si robievam rezance zo špaldovej múky a vody).
Mm nenávidí zeleninové a zdravé jedlá, ale túto polievku miluje a dokonca ju aj raňajkuje (ak ostane).. Takže Igorko, vďaka 😀
zajtra budú šunkofleky a polievka? neviem idem zisťovať 😀
Ahojte babule nebyla jsem tu snad 100let :-/
zítra se chystám na zeleninkovou polévku s krupicovými knedlíčky a přemýšlím jestli bych nevyzkoušela ty špenátové halušky.. no uvidíme co nakonec vyrobím 🙂

karfiolová polievka s tarhoňou
Granadiersky pochod 🙂 kyslá uhorka 😉