icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
27. jan 2012

@titkovamiriam aj ja som na tom podobne, až na to, že moji nemusia tie zeleninové, ktoré ja zbožňujem a nakoľko ja som zatiaľ vo varení nejak extra záľubu nenašla, tak takéto recepty mi vyhovujú, hlavne teraz ,keď sú deti malé a treba k nim neustále odbiehať. Snáď časom, až budú vačší a bude viac času na varenie, tak ma to začne aj viac baviť, ako teba 🙂

adulikka
27. jan 2012

dnes šošovicovú polievku a zemiakové placky

tiffanka
27. jan 2012

...tak ja som akurát doobedovala a varila som vajíčkovú polievku s opraženými chlebovými kocočkami a piekla dukátové buchty + vanilkový krém. Ak máte záujem, rada poskytnem rp na buchtičky..sú fajnééééé 🙂

frukoleyla
27. jan 2012

@raa Zapekana brokolica. Mojka ja ju robim tak, ze si dam uvarit brokolicu v jemne osolenej vode. Medzi tym, si dam do misky 1 kyslu smotanu, tu trosilinka rozriedim mliekom, 1 vajicko, pridam asi za 1PL vegety, rozpucim cca 4 struciky cesnaku. nakrajam na male kocky sunku🙂 Ked je brokolica makka, zlejem ju, dam do jenskeho skla, ktore som vymazala maslom, pridam nakrajanu sunku a na vrch vylejem kyslu smotanu🙂 Dam zapiect na cca 25 min. pri 180 stupnoch a potom este posypem syrom, kotry necham na vrchu len rozpustit🙂 Robievam k tomu zemiakovu kasu 🙂

sekirka
27. jan 2012

zeleninova polievka,svieckova na smotane,varena knedla,

nedockava4
27. jan 2012

@tiffanka poprosim si recept na buchticky 🙂

lencyca
27. jan 2012

@lululka555 hned by som si dala,super nápad

lencyca
27. jan 2012

@tiffanka napísala by si mi prosím receptík? 🙂

adelii
27. jan 2012

dnes rybacia polievka,rybacie karbonatky so zemiakovym salatom a ak budem mat energiu,tak dzemove satocky z listkoveho cesta 🙂

mitka2007
27. jan 2012

@kibuk dakujem 🙂

tiffanka
27. jan 2012

Tak, nech sa páči 🙂 :
http://varecha.pravda.sk/recepty/dukatove-bucht...
... ja dávam do cesta sušené droždie - 2 ČL /pečiem v pekárničke chlieb a používam sušené, klasické tým pádom dávam do každého kysnutého cesta a je ok/
...a robievam krém č.2, ale namiesto 1PL cukru kryštálového dávam 3PL 😀 😝...a je taký redší. Ak by ste chceli hustejší, tak spravte len zo 6dcl mlieka
Jááj a ešte niečo. Dnes som ich nechala ešte na plechu podkysnúť skoro hodinku, kým sme neprišli s drobcom z prechádzky, tak im to len prospelo... Po upečení boli krásne vysoké a dierkavé. 🙂
PS: Ak ich budete robiť, tak budem čakať reakciu, či chutili... 😉

tiffanka
27. jan 2012

@nedockava4
@lencyca

Tak, nech sa páči 🙂 :
http://varecha.pravda.sk/recepty/dukatove-bucht...
... ja dávam do cesta sušené droždie - 2 ČL /pečiem v pekárničke chlieb a používam sušené, klasické tým pádom dávam do každého kysnutého cesta a je ok/
...a robievam krém č.2, ale namiesto 1PL cukru kryštálového dávam 3PL 😀 😝...a je taký redší. Ak by ste chceli hustejší, tak spravte len zo 6dcl mlieka
Jááj a ešte niečo. Dnes som ich nechala ešte na plechu podkysnúť skoro hodinku, kým sme neprišli s drobcom z prechádzky, tak im to len prospelo... Po upečení boli krásne vysoké a dierkavé. 🙂
PS: Ak ich budete robiť, tak budem čakať reakciu, či chutili... 😉

tiffanka
27. jan 2012

...tak a je to tu dupľom 😀 Sorky

li_la
27. jan 2012

Dnes to boli zapekané cestoviny so špenátom a syrom 🙂 mňam

nadhera
27. jan 2012

@kakakina
@jarunka111
dakujem za receptiky, isto vyskusam - maso som dala na rezance hodila do pacu - olej,vajcio,kecup,horcica,sol,peper,vegeta - a na druhy den rano o 4tej !!!!! hodila vsetko do tlakoveho hrnca, za 20minut urobene a svokra, ze mnam. Tak to potesilo. Mala som ranajsie smeny, preto tak skoro 😉

lencyca
27. jan 2012

@tiffanka dakujem moc 😉

nadhera
27. jan 2012

@tiffanka isto vyskusam dukatbuchticky. Susene drozdie aj u nas fici - mam pekarnicku 😀

babulka123
27. jan 2012

takze dnes hovadzia polievocka, a losos so zeleinkou a syrovo-smotanovou zalievkou a pecene zemiacky, zajtra bryndzaky

nadhera
27. jan 2012

u nas dnes vajickova polievka s halustickami - mnam to moooozem 😉 a krkovicka pecena + zemiacky + jablckovy kompotik teply - uvareny.

jarunka111
27. jan 2012

@nadhera ja idem ten belehradský na leče urobiť na nedeľu, zajtra cesnaková polievka s krupicovými drobčekmi a jablkové pyté. Do podobného pacu dávam aj ja, je to mňam, ale teda mne to svokra nepovie 😀 😀 😀 A teraz neviem, či je problém v tom, ako varím alebo v svokre?..........teda ja viem, kde je chyba, ale to je tu mimo tému 😀 😀 😀

bubinko83
27. jan 2012

my mame na zajtra hrstkovu polievku a spravim ešte masko na sposob španielskeho vtačika s ryžou 🙂

gianni
27. jan 2012

@katkas1 😀 ja tiež ale vela nemôžem ,bohužial

gianni
27. jan 2012

poradíte nejaký fajný a jednoduchý recept v rimskom hrnci? dnes sme si kúpili,niečo som pozrela na nete čo a ako ,ale chcem niečo odskúšané,napr kurča so zemiakmi,stačí len položiť do namočeného hrnca a do studenej rúry bez tuku a potom ako dlho sa to robí?

zuzkaremiaska
27. jan 2012

polievočka uvarená-kôprová so zemiačikmi,zajtra ešte nachystať kuracie nugetky so zemiak.kašou.No a v nedeľu......segedínsku kapustu,knedlík. Mňam!!!

tiffanka
27. jan 2012

Baby, čo myslíte? Stárnem? Akurát som dorobila domáce rezance do slepačieho vývaru na nedelu 😀 😀 ...doteraz sme len kupovali...ale mi nedalo pokoja, lebo baby stále vychvaľovali, ked boli menšie starkinu polievku...teraz už nevychvaľujú, už si zvykli na našu 😀 😀 Ale pravdu povediac som aj ja zatúžila po nich, lebo aj ja si ich pamätám 😵. Tak som zamiesila z dvoch domácich vajíčok, aby boli pekne žltučké, vymiesila a pekne klasika - retro mlynček a jedeeeeeeeš 😀 Ak sa mi táto manufaktúra zapáči, tak sa odhodlám aj na domáce brdáriky - gágoríky...ale to sa už budem musieť riadne nudiť xixi 😀 . Prajem vám dobrú nôcku a pekný víkendík... a samé lakotky nech nám vzídu na tých našich sporákoch a v rúrach 🙂 .

bubinko83
27. jan 2012

@tiffanka nestarneš iba si šikovna kucharka 😀 😀 😀

lussy23
27. jan 2012

@vesi super. Teším sa. Budúci týždeň sa na ne chystáme 🙂 Dnes sme dojdli polievku na kyslo a na večeru boli ovsené palacinky. Tie budú aj na zajtra. Po tom, keď sa zjedia bude španát zo zemiakmi, no a keď ssa zje špenát bude pangasius v trúbe a šošovicoý šalát. Potom perkelt, ktorý bude aj na 4 dni, potom šišky a nakoniec zaapekané rezne. To sú naše plány na celý týždeň od zajtra. 🙂

lyongirl
27. jan 2012

ani vás čítať nejdem, lebo by som oslintala klávesnicu, ale dala by som si nejaký koláčik, alebo zákusok...

bubinko83
27. jan 2012

@lyongirl to bolo dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😀 😀 😀

bubinko83
27. jan 2012

@lyongirl aj ja po otvoreni tejto temy idem vačšinou po par minutach do kuchyne vyžierat 😀 😀 😀