Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@janulabj Jablkovo - mandlovy kolac
227g obycajneho masla
4ks vajcia
200g krystaloveho muckoveho cukru
100g pomletych mandli
100g mandlovych lupienkov
200g hladkej muky
4ks velke jablka na varenia
1 mala lyzicka prasku do peciva
Cukor nasypeme do misly, pridame maslo, ktore musi byt zmaknute - trochu roztopene v mikrovlnke. Medzitym si osupeme jablka a nakrajame ich na tenke mesiaciky. Makke maslo a cukor rozmixujeme do kopy, pridame vajicka a rozmixujeme. Do dalsej misky nasypeme muku, kypriaci prasok a pomlete mandle a poriadne premiesame a vysypeme do misy s rozmixovanym maslom a cukom a vajickami a vsetko dokopy rozmixujeme. Pekac - najlepsi gulaty alebo tortova forma potrieme s trochou oleja. Cesto vylejeme do pekaca. Jablka poukladame do radov do kola az ku stredu. Na vrch vysypeme mandlove lupienky a dame do vyhriatej truby na 220 na 10 minut a potom stisime na 180 a pecieme dalsich 50 minut. Dobru chut emoticon [emoticon] na po dopeceni este posyp krystalovym cukrom a nechaj ho odstat v trube a potom najchutnejsi je vychladeny s jahodami a slahackou
@salma22 pol kila polohru.muky,1 vajce, krystal.cukor,sol,troska oleja,3 dcl teple mlieko,drozdie -dame vsetko spolu,vyhnetieme na bochnik ktory nechame na teplom mieste vykysnut.Rozvalkame na cca 1cm hruby plat,narezeme obdlzniky naplnime stocime do valceka.Dame na plech a este 10 minut kysnut,potrieme olejom a upecieme vo vyhriatej rure..po vybrati z rury potrieme s olejom+2lyz.cukru+voda hned horuce 🙂
@raza Ahojky, ja si vždy pred víkendom sadnem a dumám a dumám, že čo variť. Inšpirácie hľadám najmä na tejto stránke a potom v časáku Dobré jedlo, ale tam je podľa mňa použiteľných tak 50% receptov...no a tie, ktoré sa osvedčia si píšem do vl.kuchárskej knihy...a aj tam hľadám potom nejaký receptík na kt. mám cez týždeň chuť. V sobotu sa snažím také jednoduché jedlo, v nedeľu a pondelok mäsové, utorok a streda nejaké múčne alebo bezmäsité a na štvrtok a piatok buď ryba, alebo druh mäsa, ktorý v tom týždni nebol...Priznám sa, že teraz sa mi to darí na 90%, lebo mám trooošku času, som už 5 mesiac na MD a potrebujem sa trošku realizovať...tak aspoň v kuchyni 😀 xixi. Je to lepšie raz za týždeň veľký nákup...pokiaľ som nemala plán, tak mi stále niečo chýbalo a stále som chodila do obchodu, čo bolo na nervy a hlavne to bolo také rozhadzovanie peňazí. No a na chladničke mám taký veľký papier a tam si vždy píšem, čo mi v kuchyni dochádza, aby som potom v obchode nemusela premýšľať.Vyskúšaj a uvidíš, či sa ti to osvedčí. Držím palce, pa 🙂
takze dnes zeleninova polievka, halusky s kapustou, struhany tvarohovy kolac a poobede pridu svokrovci k detom tak konecne niekam vypadneme s mm a hadam sa aj dobre najeme, konecneeeeeeee 😀 Inak uz som sa aj najedla tych halusiek ale aj tak som hladna ako pred tym tak neviem ci este neprepadnem chladnicku bo do 5 este daleko 😝
Práve sa nám pečie kurča + a ryža je uvarená a polievočka tekvicová taktiež uvarená už len vyčkať na to kura a ide sa obedovať 🙂
tak nakoniec aj polievocka bude 😉 a to vyvar z kosti bravcovej,koopec zeleninky... hmm krasne rozvoniavaaa
zapekaný karfiol, zemiaková kaša a mrkvový šalát
Dá sa niečím nahradiť Lučina?
taaakze my dnes zapekana rybka so syrom a zemiakovou kasou, mrkvovo-hraskova polievka a ryza so zeleninkou 🙂
ja vobec neviem co varit,heeeeeeeeeeeeeeeelp!!!!!!!!!!!!
baby viem že to tu niekde je ale nemám čas hľadať, ako urobiť pečenú cviklu? ďakujeeem
zeleninová polievka so zásmažkou a mrveničkou a špenátové halušky so syrovou omáčkou z mmb
my sme doma zaviedli na chladničke papier a tam sú rozpísané jedlá čo nám chutia. ked neviem čo variť pozriem tam, pretože mm nemá velmi rád experimenty
mám rozdelené mäsité a bezmäsité a snažím sa to striedať.
dnes budú lievance s malinami
sobota - Francúzska polievka , fr. zemiaky, slovenská čalamáda 😀
nedeľa - dúfam, že polievka zostane a kur,/br. rezne v kukur. lupienkoch pečené v rúre.
zdravím dnes : hovädzia polievka , druhé sekaná , zemiaková kaša , kompót ( jablkový )
ja som sa nechala inšpirovať úžasnou kuchárkou @titkovamiriam a ukuchtila som jedno výborné jedlo, po ktorom som sa zalizovala až za ušami a tá vôňa, čo sa šírila domácnosťou bola neopísateľná 🙂, varila som včera a papáme aj dnes...a včera bola na návšteve sestra a chválila a nezabudla podotknúť: Domi, pamatáš sa, keď si hovorila, že ty sa nikdy nenaučíš variť? 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36737
moje foto + šalátik k tomu
a trochu zrýchlená verzia, musela som konať, kým malý spal, takže namiesto vývaru bio bujón, maso nepostálo, ale robilo sa hneď, no a keďže nemali stehno, tak bola brav. sviečková
dnes som vykuchtila paradny segedinsky gulasik ...mnam muz sa bude oblizovat ani neviem ako sa mi podaril asi preto ze som kupovanu kapustu nechala tak ako je a je fajnucky kyslucky tak akurat. :DDD tesim sa :D
u nas dnes: vajickovo-rascova polievka, kuracie mäso na rasci a slovenska ryza + kompot, zakusok kamarelove suhajdy a babovka (nudim sa, tak peciem) 😉
My sme vcera dojedli gulasik a na veceru som im upiekla palacinky 🙂 No a dnes zeleninkova polievka a granadir 😀
bolonske cestovinky http://step-by-step-cook.co.uk/mains/bolognese/
@lyongirl super,milujem jedla na jednom plechu ci už masove alebo zeleninové 😉

zemiakove placky