icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womenne
30. jan 2012

@miri.b presne závarka nie a nie si spomenuť 😀
Díky kočky 🙂

daniz
30. jan 2012

U nás dnes " balíčky" z lístkového cesta plnené pizza náplňou a asi hrachová "beton" kaša na zajtra pre mm.

titkovamiriam
30. jan 2012

dnes:kalerabkova polievka a plnene zemiakove placky
zajtra:guláš z bravčového mäsa s haluškami a niaky dezertík za vysvečko-odmeníme sa celá rodina samozrejme
pozajtra:rascova polievka,šulance so struhankou
popozajtra:lúsková polievka,cestoviny so zeleninkou a syrom
popopozajtra:hubačka,pizza

raza
30. jan 2012

Tak, prvý krát mám týždenný jedálniček , som zvedavá, či dodržíme 🙂
Pondelok zelen. polievka, zapekané zemiaky s kyslou kapustou, klobásou.
Utorok zelen. polievka, fučka s opečenou cibulkou a špekáčikom
Streda falošná gulášová, rizoto s párkom, alebo mäsom
Štvrtok falošná gulášová, tvarohové dolky
Piatok šošovicovo pórová polievka, fazuľa s párkom
Sobota plnená paprika
Nedeľa pečený zajac, knedľa, kapusta.

danielaj
30. jan 2012

@erni ja tiež v mikrovlnke nevarím ani negrilujem, iba ohrievam, takže neviem ti poradiť ☹ a ja zase nemusím ani Hospodárovú ani Šoóšovú 😀
@sima.p

danielaj
30. jan 2012

Dievčatá práve obedujem a dala som si ako prílohu zaváraný červený meló, čo sme dostali od známych na ochutnanie a že aká mňamka to je 😉 neviem, či to niektorá poznáte, ale ja to jem a počujem po prvý krát, a to zaváram všeličo možné aj nemožné 😅 je to klasika červený melón nakrájaný na kocky a zavarený ako uhorky v sladko-kyslom náleve, oni tam ešte pridali feferónku, tak je to trošku pikantné, ale veľmi dobré 😉
A ešte sa podelím, ja som v lete zavárala červené ríbezle na spôsob brusníc, ako prílohu k mäsám, divine, aj na koláče, puding, dezerty atď. ,nejak som pozabudla na to, a dnes som otvorila jeden pohárik a to je veľká mňamka tiež 😉

gianni
30. jan 2012

kurča pečené v rímskom hrnci s ryžou a zo včera polievka zo špikovej kosti

drobik1
30. jan 2012

ahojte my dnes mame polievku zo vcera slepaciu a zemiakove pyre a rybie prsty a na veceru bude vyprazany syr..

erni
30. jan 2012

@danielaj zavarany melon to pocujem 1x, skor by som tipovala iba sladky nalev, ja som zase teraz davala 1x do kolaca zavarene egrese a maliny- to som robila konkretne kolac z tej knihy-fofrovnik 😀 , ribezle lubia aj moje deti..mame ich na chalupe , v lete malú cez ne nebolo ani vidiet iba kricek sa hybal ako oberala 🙂
@titkovamiriam ja pouzivam mikrovlnku len na zohrievanie, gril som este nikdy neskusala, preto som bola zvedava ci s tym mate niekto skusenosti...
tak v tej knizke sa musis pozerat len na recepty,ale je tam vsetko od strudle, bublaniny, babovky, nepecene torty az po zakusky 🙂

chloe001
30. jan 2012

Kelova polievka a morcacie masko s ananasom a mandlovymi platkami s opecenymi zemiacikmi...

danielaj
30. jan 2012

@erni no to aj mňa prekvapilo, že na sladko-kyselo, ale konečný efekt výborný, joj to aj moja malá oberala cez leto ríbezle, egreše a čo nezjedla hádzala cez plot sliepkam, teda jednu bobuľku sebe do pusy a druhú sliepkam, tak si na to tie potvory zvykli, že už kotkodákali ako o život, keď niekto prišiel do záhrady 😀 a ja milujem zavárané egreše, na posedenie spráskam celý pohár 😅 a ja s egrešami robievam jeden koláč z Receptov zo života, a ten je tiež mňam 🙂

sisanka
30. jan 2012

@danielaj nemohla by si napisat ten recept s egresami?tiez som zavarila a nejako sa to neje,by som supla do kolaca 😉 idem dnes skusit ten tvoj pernik...
inak my dnes francuzske zemiaky....

irsina83
30. jan 2012

hovadzi vyvar a jahnaci izidor s ryzou 😀 robim ho prvy krat tak dufam, ze bude mnam 😅

montinka
30. jan 2012

porkovo-hraskovu polievku a pecene maso so zemiakovou kasou

rastulka
30. jan 2012

Ahojky,u nas dnes rascova polievka,zapekana brokolica a zem.kasa 🙂 upiekla som "nas" pernik 😀 😀 😀 Mnam

katinkaaa7
30. jan 2012

ja som dnes robila restovanú bravčovú pečienku 😝 a polievku mám od včera paradajkovú 🙂

raza
30. jan 2012

zeleninová polievka a zapekané zemiaky s kyslou kapustou a klobáskou. Mňam! 😉

katkas1
30. jan 2012

dnes dpjedame zo vcera a kedze mi zostalo trosku susenych hribov od vianoc tak si urobime zajtra zase vianocnu kapustu...mnaaaaam, uz sa neviem dockat. ale este budem musiet aj daco sladke k tomu vymysliet 😀

majonka79
30. jan 2012

Ahojte, tak u ńas tento tyzden:
Po: z nedele - Sosovicova polievka so slaninkou, Kuracie nudle na cinsky sposob, ryza
Ut - St: Bryndzove halusky
St - Pi: Rybacia polievka, Zapekane zemiaky so sl.tocenou salamou, hraskom a vajickom
😉

raza
30. jan 2012

@majonka79 ahoj. Ako robíš kuracie nudle na čínsky spôsob? ja to sem tam robievam, ale rada sa nechám inšpirovať 😉

danielaj
30. jan 2012

@sisanka Jasné, páči sa:

Egrešový sen

1 maslo /Palmarin, Hera/, 250 g pr. cukru, 300 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 ČL sódy bikarbóny, 2 PL kakaa, hrozienka a sekané orechy podľa chuti, 1pohár 700 ml egrešového kompótu, džem na potretie, čokoládová poleva

Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtky a sneh z bielkov. Potom primiešame celý kompót aj so šťavou a múku, sódu, kakao, hrozienka, orechy. Dáme na plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 minút. Ešte teplý upečený koláč potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.

danielaj
30. jan 2012

@rastulka že náš perník 😀 inak si prvý človek, ktorý má ten istý recept na perník ako ja, 😉 ja som ho už dala strášne veľa ľuďom, lebo každý ho chválil, keď som ho niekam priniesla, či už na grilovačku alebo do roboty, ale veď je fajný, že 😉

lussy23
30. jan 2012

@tosomja ďakujem. Začiatkom marce idem do ke za kamškou, tak sa pôjdem kuknúť do tej Optimy.
My dnes dojedáme špenát. Baby, neporádite nejaké receptíky s avokádom?

rastulka
30. jan 2012

@danielaj Fajnovy?Bozsky!Deti ho maju veeelmi rady aj ta mala krpata 😀 😀 😀 ja som ho tiez dostala od kolegynky,vyskusala som aj ine recepty,ale niesu bohvieco 😖 Egresovy sen mozem nahradit visnami?egrese nemam 😢

ellit
30. jan 2012

my sme mali dneska paradajkovu (kecupovu) polievocku a z nedele kuracie prsia zapekane s brskynou a ryza
Utorok bude kuracia polievka husta a palacinky
Streda snad ostane polievka a ryba so zemiakovym pyre
a ostatne dni naberiem inspiraciu od vas 🙂

titkovamiriam
30. jan 2012

@danielaj zlty melon poznam,aj tekvicu ako ananas no červeny to pocujem prvý raz-to sa nerozpadne na pyre?
Inak ja plackujem a urobila som aj tatarku-so smotany- a ako ju robím tak som dostala chut na domacu tresku,tak rozmrazujem trochu rybky a na zajtrajsie ranajky a desiatu bude domaca treska 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1389#diskuse jedinečný recept

sisanka
30. jan 2012

@danielaj dakujeeem..akurat som dorobila tvoj pernik a je uuuplne vynikajuci...nadychany,ziadne zbite cesto...mnaaam 🙂

tosomja
30. jan 2012

Dnes sme dojedali, zajtra sa teším na slivkové gule so sladkou strúhankou 🙂

raza
30. jan 2012

@titkovamiriam no... teraz mám dilemu.. na večeru som sa práve chystala urobiť falošnú tresku... teraz kukám tento tvoj recept a silno dumám.. filé v mrazáku mám, ale kým sa rozmrazí.. že by som robila až zajtra?? 😕

chcem sa spýtať, máte niektorá overený recept na tvarohové guľky? na nete je ich veľa, ale ja by som chcela nejaký overený recept...

titkovamiriam
30. jan 2012

@raza falošnu tú pána satinského-mrkvovú 🙂 ?tvarohove gulky ako cesto co je tvaroh-muka-struhanka?