Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 tak to som rada, že chutí 😉 nemáš za čo, rada poradím a podelím sa o recepty 🙂 a brusnice mňam mňam 🙂
@titkovamiriam šikulka, joj štedrák som už nerobila hádam aj pol roka 😒 si mi chúťky narobila, asi v týždni urobím 😉 a kočky pečú perník, čo som tu dala recept storočný 😉 ale najlepší, teda aspoň podľa mňa 😝
@lyongirl ty máš mm cukrára? tak ty ani nemusíš vypekať, napečie ti on 😀 aj keď s tou čokoládou to nebol veľmi dobrý nápad 😀 a vieš čo, ty zjedz svoju polovicu a jemu nechaj tú pokazenú 😀
@danielaj ja som nerobila uz zopar rokov 🙂 ,recept som nasla,urcite vyskusam uz tento vikend 😉 teda ten co pride 😉
@danielaj no je cukrár, ale nakoľko nepečie klasické veci, ktoré sú všade, tak ten nápad s čokoládou som vedela, že bude nem dobrý, lebo čo už môže byť dobré na 90% čokoláde??? Pre mňa teda nič! Tuším ju vypleštím do koša, nech ho nabudúce neláka...
On s čokoládou moc nerobí...no a to, že je cukrár zas výhra nie je, aj keď nás to živí, ale ja si radšej napečiem doma, aj jemu to viac chutí 😉
dnes dojedáme zo včera 😉
Myslela som, ze vcerajsia cina nam ostane na dnes, ale kedze bola taka vynikajuca, ze sme ju vsetku zjedli, dnes musim vymysliet nieco ine, bezmasite 😀 co to ale bude, este neviem.. idem cerpat inspiracie 😵
u nas dnes dojedame vikendove menu od svokry a este mame kuraci vyvar s mrvenickou 😉
Fazulova mliecna polievka,cesnakove posuchy,lievance so šľahačkou a horúcim ovocím
Zeleninová polievka na masle s polentou, sójové mäso v smotanovo-rajčinovej omáčke a fusilli, no a pečené buchty so slivkovým lekvárom.
@zuzka1. tu je recept ale do plnky by som dala viac cukru-treba ochutnat
6vajec,8 PLkrystal.cukor,4 PL kakao,2 PL olej,4 PL voda,10 PL poloh.muka,1 KL PDP
PLNKA- 500g jemny tvaroh,4 PL maslo,300g pochut.smotany,alebo bieleho jogurtu,1 vanil.cukor,praškovy cukor podla chuti
-žltky s cukrom vyslahame,pridame olej,vodu,kakao a muku s PDP.Zamiesame a dalej pridame tuhy sneh z bielkov. Pol cesta rozotrieme dame na pečaci paier a upečieme pri 175 stupnov 7 minut.Rovnako aj druhu polku.Po vzchladnuti opatrne dame papier dole.
Plnka-tvaroh vymiesame s smtanou (jogurtom) maslom,pridame vanilku a podla chuti prask.cukor.
-plnku natrieme na jeden plat,priložime druhy,trocha popritlacame a nechame stuhnut v chladnicke zhruba 2hodky.
dnes šošovicova polievka a francuzke zemiaky 🙂
Ahojte kucharky, ja milujem pondelky ,lebo navarene, upecene z vikendu a mozme sa z mojou malou laskou zabavat 🙂
@titkovamiriam ten stedrak je krasny 🙂 , u nas je to iba vianocny kolac,ale mozem ho jest od rana do vecera
@kibuk ja poznam kinder rezy uplne ine,konkretne su v knizky pecieme z teleranom, toto tvoje je velmi rychle, skusim vyskusat...tento tyzden budem mat meniny tak planujem robit kolacik so zltkovou polevou
a pridavam moju oblubenu knizku...kde su najcastejsie kolaciky vsetky pokope 😉
kuracie štvrte na kapuste so zemiakmi, mrkvový koláčik s citrónovou polevou 🙂
baby poradte nejaky fajny kolacik, na plech, najlepsie nejake liate cesto, nic komplikovane ani plnkove, maximalne nieco natriet na vrch, vhodne aj ked kojim, nieco rychle, kedze som 8 dni po porode 🙂 a mam chut na nieco mnam. po dvoch tyzdnoch sa mi vracia chut do jedla, konecne.
@erni a ja ani tu knizku nepoznam-pozhanam si ju 😉
a už som knihu objednala 🙂 hlavne že v sobotu som bola hodinku v knihkupectve 🙂
cannelloni, a hovädzia s rezancami 🙂
ja mam chut na zeleninove rizoto posypane syrom, mnaaam
@sima.p ja zas nemusim Hospodarovu,ale recepty su v nej fakt dobre, a hlavne spolu, nemusim hladat v svojom zosite 🙂
@titkovamiriam som zvedava co na nu povies
ozaj este som sa zabudla opytat, skusala ste niektora grilovat zeleninu alebo kuracie prsia v mikrovlnke na grilovacom programe? som kupila novu mikrovlnku a je tam aj gril tak by som to chcela vyskusat
@erni ja v mikrovlnke nevarím tak neporadím a ja nemusím šošovú 😉
Poradíte mi nejake kapaní do polievky, zistila som že nemám hrubu muku 😖

@lussy23 vinný ocot som kúpila v Optime v Ke 🙂 myslím, že ho majú v každom väčšom hypermarkete 🙂 a čierne olivy tiež, kupujem ich v plechovke - sú výborné ale aj drahšie. 😀
Dnes bravčové s malou zaváranou kukuričkou, cestoviny