icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

raza
30. jan 2012

@titkovamiriam falošná - tvaroh, kyslá uhorka, mrkva, majolka, cibuľa, vegeta. samozrejme, nechutí to rovnako, ako origoš treska, ale keď som bola malá, mamina to robievala a nám to chutilo.. tak ma to dnes napadlo a chcela som si spraviť. ale tá tvoja by asi aj mm viac chutila.. a tie guľky - áno, čo sa varia vo vode.

drobik1
30. jan 2012

@danielaj aj ja si prosim recept na ten pernik pekne prosiim!!!!! 🙂 🙂

titkovamiriam
30. jan 2012

tvarohove knedličky:

250 g tvarohu, 50 g masla, 2 vajcia, soľ, 20 g práškového cukru, 300-350 g hruej múky,/ kakao,škorica,struhanka ,pernik...na posypanie/alebo čokoláda na poliatie

tvaroh vymiešat s vajickami a maslom,pridat,sol,cukor a muku podla potreby aby cesto bolo dostatocne huste ale zasa nie moc-tak akurat-nechame pol hodinky odstat,vytvorime knedlicky a uvarime v osolenej vode

danielaj
31. jan 2012

@rastulka neviem ti povedať, s višňami som nerobila, skús, ale potom to už nebude sen egrešový, ale višňový 😀 ale podľa mňa tam môže ísť hocijaký kompót 😉
@titkovamiriam ja tiež robievam oranžovú tekvicu ako ananása, aj so škoricou, mňam, ale tento melón to bola novinka aj pre mňa 😕 nie nebol rozpadnutý, práveže bol chrumkavý, ako čerstvý 😉 ja sa tiež chystám robiť tresku tento týždeń, ale nie z filé, muž je rybár, mám jeden mrazák skoro plný rýb, tak spracovávam tie 😉
@sisanka tak to ma teší, že chutil 🙂

danielaj
31. jan 2012

@drobik1 pozri pár stránok dozadu, tuším v nedeľu som ho tu písala 😉
@titkovamiriam aj ja takto robím tvarohové guľky 😉

danielaj
31. jan 2012

@tosomja si mi inšpirovala s tými slivkovými guľami, dnes spravím aj ja 😉 ja robím také super rýchle a veľmi mäkučké cesto, je mäkké aj na druhý deň, ak náhodou ostane, čo sa málokedy stane 😅
, veľmi dobre sa s ním pracuje.

Tak len pre inšpiráciu, pridávam recept

400g polohrubej múky, 2 PL bravčovej masti, štipka soli, teplá voda podľa potreby, zmiesime cesto, aby nebolo lepivé, odtŕhame si kúsky cesta a balíme doň hocijaké ovocie, uvaríme v osolenej vode, posypeme podľa chuti 😉, je určite lepšie ako klasické cesto a lepšie aj ako napr. rožkové cesto

danielaj
31. jan 2012

takže dnes hríbová omáčka, slivkové gule a nejaký dezertík za vysvečko 😉

rastulka
31. jan 2012

@danielaj Dobre ranko,inspiraciu som nabrala aj ja,takze slivkove gule niektory den budu aj u nas 🙂 ja ich robim z klasickeho zemiakoveho cesta s oprazenou struhankou,mnam 😀

@drobik1 aj ja robievam ten pernicek,je na str.841 🙂 odporucam! 😀

@titkovamiriam U nas leti klasika slivkove gule,ale vyskusma aj tvoje tvarohove 😀

kibuk
31. jan 2012

pekne ranko
gulas na husto,cestovina a sosovicova polievka sa doje od vcera 🙂
a
@danielaj citam recept na slivkove knedlicky,ked si ich narobim a dam zamrazit v pohode? 🙂 dakujem

danielaj
31. jan 2012

@rastulka dobré ránko aj tebe 😉 ja tiež robievam aj zozemiakového cesta, ale to je dosť lepivé, tak keď sa mi nechce babrať robím toto moje 😀 ja dávam na vrch tvaroh, opraženú strúhanku alebo opraženú krupicu, mak, orechy, granko, postrúhaný perník, 🙂 čo kto má rád 🙂

rastulka
31. jan 2012

u nas dnes paradajkova polievka a rizoto 😀

danielaj
31. jan 2012

@kibuk jasné, budú dobré, ja tak robievam, ke´d mi zostanú náhodou, šupnem do mrazáka 😉

rastulka
31. jan 2012

@danielaj Ja som sa to tak naucila od mamy,ale urcite vyskusam tvoj receptik 😉

lea132
31. jan 2012

Dnes nevarim, manžel doma jest nebude a nám bude stačiť faz.polievka zo včera..a este upeciem pernik ( mám presne ten istý recept od babky 🙂

sumienka242
31. jan 2012

ja dnes idem vyskúšať žemľovku s tvarohom a pudingom 😉

jenie123
31. jan 2012

baby, prosim vas, co vsetko robite zo slovenskej tocenej..? okrem francuzskych zemiakov, to moj manzelik nemusi..

kittyaoliver
31. jan 2012

dnes cesnačka a francúzske zemiaky 🙂

adelaida33
31. jan 2012

Dnes nemusím variť, lebo máme zeleninovú polievku s polentou a pečené buchty zo slivkovým lekvárom zo včera, hurá 😅 .

adka7755
31. jan 2012

kurací perkelt s haluškami a koláčiky ešte ostali moravské .-)

adka7755
31. jan 2012

@jenie123 ja ju používam na zemiaky na paprike.-) k tomu uhorka a mňam🙂

lucikatn
31. jan 2012

vytiahla som cukinu z mrazáka tak idem skúsiť tento recept s petržlenovými zemiakmi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6952 a polovička si požiadala o kysnutý slivkový koláč (ešte pred 3 rokmi sme nazavárali kompóty a nemá to kto jesť lebo jeme len kyslé..... tak idem pomíňať zásoby...) a polievku ešte netuším ale pravdepodobne to skončí na vývare z husacích chrbtov so zeleninou a na zmenu miesto slížov dám mrveničku

lucka694
31. jan 2012

jeinie123 co tak slepy gulas?

nelinka0401
31. jan 2012

baby poradte..mám vytiahnuté mäso na šťavu a neviem ako ho spraviť.nejaký dobrý recept???díky 😉

gianni
31. jan 2012

dnes kapustnica a zo včera pečené kurča s ryžou a ešte koláčik z mraziaka 😉 😉 😉

lululka555
31. jan 2012

dnes mame kyslu sosovicovu polievku, a vecer upecene zemiaky v trube a pudingos s piskotami a ovocim 🙂

titkovamiriam
31. jan 2012

@rastulka u nas slivkove,jahodove,lekvarove,tavrohove,nutelove.....ale robim rozne cesta-odpalovane,zemiakove,kysnute,jedine tvarohove neplnim to milujem male knedlicky obalene v struhanke a cukre 🙂 elbo ich polejeme napriklad horucim ovocim z mrazaku-maliny,cucoriedky.mnaaa.Zajtra sa normalne tesim na sulance -dnes som uz slubila chalanom gulas 😀 😀 😀 😀

rastulka
31. jan 2012

@titkovamiriam 😕 horuce ovocie? 😀 Mnam,mnam....ja mam v mrazaku jahody,ako sa to robka? 😀

titkovamiriam
31. jan 2012

len dat na paračik a napariť do horuca,alebo uvariť 😉 posypat cukrom,alebo medom 🙂

bubinko83
31. jan 2012

vysmažany syr,americke zemiaky a k tomu cesnakovy dresing (domaci) 😉

chloe001
31. jan 2012

u nas dnes kelova zo vcera + kuracie masko so sampinonmi, zemiaciky opecene, salatik...