Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tvarohove knedličky:
250 g tvarohu, 50 g masla, 2 vajcia, soľ, 20 g práškového cukru, 300-350 g hruej múky,/ kakao,škorica,struhanka ,pernik...na posypanie/alebo čokoláda na poliatie
tvaroh vymiešat s vajickami a maslom,pridat,sol,cukor a muku podla potreby aby cesto bolo dostatocne huste ale zasa nie moc-tak akurat-nechame pol hodinky odstat,vytvorime knedlicky a uvarime v osolenej vode
@rastulka neviem ti povedať, s višňami som nerobila, skús, ale potom to už nebude sen egrešový, ale višňový 😀 ale podľa mňa tam môže ísť hocijaký kompót 😉
@titkovamiriam ja tiež robievam oranžovú tekvicu ako ananása, aj so škoricou, mňam, ale tento melón to bola novinka aj pre mňa 😕 nie nebol rozpadnutý, práveže bol chrumkavý, ako čerstvý 😉 ja sa tiež chystám robiť tresku tento týždeń, ale nie z filé, muž je rybár, mám jeden mrazák skoro plný rýb, tak spracovávam tie 😉
@sisanka tak to ma teší, že chutil 🙂
@drobik1 pozri pár stránok dozadu, tuším v nedeľu som ho tu písala 😉
@titkovamiriam aj ja takto robím tvarohové guľky 😉
@tosomja si mi inšpirovala s tými slivkovými guľami, dnes spravím aj ja 😉 ja robím také super rýchle a veľmi mäkučké cesto, je mäkké aj na druhý deň, ak náhodou ostane, čo sa málokedy stane 😅
, veľmi dobre sa s ním pracuje.
Tak len pre inšpiráciu, pridávam recept
400g polohrubej múky, 2 PL bravčovej masti, štipka soli, teplá voda podľa potreby, zmiesime cesto, aby nebolo lepivé, odtŕhame si kúsky cesta a balíme doň hocijaké ovocie, uvaríme v osolenej vode, posypeme podľa chuti 😉, je určite lepšie ako klasické cesto a lepšie aj ako napr. rožkové cesto
takže dnes hríbová omáčka, slivkové gule a nejaký dezertík za vysvečko 😉
@danielaj Dobre ranko,inspiraciu som nabrala aj ja,takze slivkove gule niektory den budu aj u nas 🙂 ja ich robim z klasickeho zemiakoveho cesta s oprazenou struhankou,mnam 😀
@drobik1 aj ja robievam ten pernicek,je na str.841 🙂 odporucam! 😀
@titkovamiriam U nas leti klasika slivkove gule,ale vyskusma aj tvoje tvarohove 😀
u nas dnes paradajkova polievka a rizoto 😀
Dnes nevarim, manžel doma jest nebude a nám bude stačiť faz.polievka zo včera..a este upeciem pernik ( mám presne ten istý recept od babky 🙂
ja dnes idem vyskúšať žemľovku s tvarohom a pudingom 😉
baby, prosim vas, co vsetko robite zo slovenskej tocenej..? okrem francuzskych zemiakov, to moj manzelik nemusi..
dnes cesnačka a francúzske zemiaky 🙂
Dnes nemusím variť, lebo máme zeleninovú polievku s polentou a pečené buchty zo slivkovým lekvárom zo včera, hurá 😅 .
kurací perkelt s haluškami a koláčiky ešte ostali moravské .-)
vytiahla som cukinu z mrazáka tak idem skúsiť tento recept s petržlenovými zemiakmi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6952 a polovička si požiadala o kysnutý slivkový koláč (ešte pred 3 rokmi sme nazavárali kompóty a nemá to kto jesť lebo jeme len kyslé..... tak idem pomíňať zásoby...) a polievku ešte netuším ale pravdepodobne to skončí na vývare z husacích chrbtov so zeleninou a na zmenu miesto slížov dám mrveničku
jeinie123 co tak slepy gulas?
baby poradte..mám vytiahnuté mäso na šťavu a neviem ako ho spraviť.nejaký dobrý recept???díky 😉
dnes kapustnica a zo včera pečené kurča s ryžou a ešte koláčik z mraziaka 😉 😉 😉
dnes mame kyslu sosovicovu polievku, a vecer upecene zemiaky v trube a pudingos s piskotami a ovocim 🙂
@rastulka u nas slivkove,jahodove,lekvarove,tavrohove,nutelove.....ale robim rozne cesta-odpalovane,zemiakove,kysnute,jedine tvarohove neplnim to milujem male knedlicky obalene v struhanke a cukre 🙂 elbo ich polejeme napriklad horucim ovocim z mrazaku-maliny,cucoriedky.mnaaa.Zajtra sa normalne tesim na sulance -dnes som uz slubila chalanom gulas 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam 😕 horuce ovocie? 😀 Mnam,mnam....ja mam v mrazaku jahody,ako sa to robka? 😀
len dat na paračik a napariť do horuca,alebo uvariť 😉 posypat cukrom,alebo medom 🙂
vysmažany syr,americke zemiaky a k tomu cesnakovy dresing (domaci) 😉
u nas dnes kelova zo vcera + kuracie masko so sampinonmi, zemiaciky opecene, salatik...

@titkovamiriam falošná - tvaroh, kyslá uhorka, mrkva, majolka, cibuľa, vegeta. samozrejme, nechutí to rovnako, ako origoš treska, ale keď som bola malá, mamina to robievala a nám to chutilo.. tak ma to dnes napadlo a chcela som si spraviť. ale tá tvoja by asi aj mm viac chutila.. a tie guľky - áno, čo sa varia vo vode.