Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
mhm,ja by som si dala take fajnove letne leco s cerstvym chlebikom a vychladenou kofolou! 😎
@mitka2007 dnes nieje problem,zeleniny je na trhu dost akurat ta teplota vonku nieje letna 😀 aj ja mam rada lečo 🙂
To je super inšpirácia, tak to milujem, ja si to tak dávam v čínskej reštaurácii...už som sa pýtala aj "raza", že ako tie rezance varí, lebo mne sa zatiaľ vždy rozvarili 🙂 Ďaaaaakujem.
Pekny vecer prajem , prosim vas mate niektora osvedceny recept na babovku? Ale nesmie sa v nej pouzivat maslo/margarin len olej.
Dakujem 🙂
Pečieme chlebík v pekárničke! Mňam, mňam 😀
dnes sme mali niečo, načo som si dlho chutila ... kuracie mexiko v zemiakovej placke so syrom.... 😝
robievate plnené kapustné listy, ako to robíte?
@lubenka01 mlete maso si zmiesas s oprazenou cibulkou na oleji, pridas este jednu cibulu cerstvu, cesnak, vajicka, sol, korenie, samozrejme uvarenu tak na poly ryzu. vsetko dobre spracujes, ja to nechavam este cez noc odstat bez ryze, lepsie sa spoja chute. potom to balim do uvarenych kapustnych listov a ukladam do hrnca, kde na dno dam par listov, pohar vody, vrstva kapustnych listov, na to trocha pretlaku, kyslej kapusty a tak doplna striedam, zalejem vodou a varim cca 1 - 1,5 hodiny.
@titkovamiriam ale to nie je letna zelenina.tato je hnusna umela,bleee 😖
@majonka79 ja kupujem slížiky, alebo rezance, najčastejšie v kauflande. ale značku neviem. rezance chvýľu varím, a slíže len namáčam. nepoviem ti presne čas, proste to sledujem. nenechám ich tam, až kým sú úplne mäkké, trošku ešte musia byť tvrdšie, ale len trochu. Keď ich totižto zmiešam s ostatým, tak ešte dôjdu. (hneď ako ich zmiešam, vypnem a nechám 3 minútky postáť). no... dala by som si 🙂
teraz som dopiekla zapekane zemiaky na zajtra.
@lubenka01
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37055 a robim tak aj kelove 🙂
@mata71 mňááááám, no keby som ich tu mala, tak by ti veru na zajtra veľa neostalo 😀 😉
@adelaida33 vdaka kludne ponuknem rozvoniavajuuuu po celom dome 😝 ...
Maminky, musím sa ozvať. Chodím vás tu potajme okukovať a naberať inšpirácie. Super téma, len škoda, že sa vždy pri čítaní tejto témy "naslintám". 😉
Náš obedík dnes, karfiolová polievočka s hráškom, dukátové buchtičky. Zajtra, teda už dnes 😎 polievočka zo včera a vyprážaný syr so šunkou a varenými zemiačikmi. No a deti si už dopredu objednávajú Uhliarske špagety.
polievka z králika s pecenovými haluskami, rezance s makom
my dnes tiez halusky, ale s kyslou kapustou a fazulova polievka
my dnes dojeme hríbovú omáčku, idem robiť vajíčkovú fašírku, varené zemiaky a ako prílohu špenát a konečne vyskúšam pečenú cviklu s cesnakom 😉
Ja mam dnes na plane brokolicovu kremovu, na obed kuracie prsicka s chilli omackou a zemiaky - este neviem na aky sposob a po obede chcem uvarit segedinsky gulas pre mm ....a malinka dnes dopapa jahnacie zo vcera 🙂
Sladké kuracie kúsky na čínsky spôsob,ryža,pre malu dusene prsia
prosím o radu, ak chcem robit zemiaky na kyslo, a mam len kyslu smotanu nie na varenie, robite to nektora aj tak? alebo len s mliekom? dakujem za každu radu.
@andrejka10 ake su to uhliarske spagety? 🙂

včera sme mali bravčové plecko na kocky s omáčkou uncle bens a k tomu ryžu. A spravila som nepečenú jablkovo piškótovú tortu. Dnes sme tortičku dojedli, k obedu som uvarila plnenú papriku 🙂